فارس با 56 درصد قعرنشین جدول نسبت مصارف به منابع شد
در ماه مورد نظر مجموع تسهیلات (مصارف) بانکها و موسسات اعتباری کشور 817 هزار و 168 میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 18.2 درصد افزایش یافته است. بنابراین نسبت مصارف به منابع بانکها و موسسات اعتباری کشور در این ماه بدون کسر سپرده قانونی 74.1 و با کسر سپرده قانونی 82.05 بوده است.
میزان سپردههای بانکی استان فارس در پایان خردادماه امسال 46 هزار و 325 میلیارد تومان اعلام شده است که این میزان سپرده نسبت به مدت مشابه سال گذشته 24.8 درصد افزایش داشته است. استان تهران، اصفهان و خراسان رضوی در رتبههای اول تا سوم بیشترین میزان جذب سپرده قرار دارند و استان فارس بعد از این 3 استان در رتبه چهارم قرار گرفته است. استان کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان شمالی کمترین میزان جذب سپرده را داشتهاند.
میزان تسهیلات بانکهای استان فارس در پایان خردادماه 26 هزار و 358 میلیارد تومان اعلام شده بنابراین نسبت مصارف به منابع بانکهای این استان بدون کسر سپرده قانونی 56.8 درصد و با کسر سپرده قانونی 63.4 درصد است.
همانطور که در نمودار مشخص شده است فارس چهارمین استان کشور در جذب سپردههای بانکی است و در حجم تسهیلات پرداختی نیز بعد از استان تهران و اصفهان قرار گرفته اما در نسبت مصارف به منابع بانکهای کشور استان فارس رتبه 28 کشور را در بین استانهای دیگر به خود اختصاص داده است.
عدم تناسب نسبت مصارف به منابع بانکها با مزیتهای فارس
سید محمدعلی افشانی، استاندار فارس، در جلسه شورای هماهنگی بانکهای استان فارس با اشاره به پایین بودن نسبت مصارف به منابع بانکهای استان فارس به ویژه بانکهای خصوصی گفته است: این نسبت باید متناسب با مزیتهایی باشد که استان فارس در زمینههای مختلف مثل معادن، گردشگری، کشاورزی و غیره دارد.
وی با بیان اینکه بانکها بیشترین نقش را در توسعه کشور دارند بنابراین باید عملکردشان قابل دفاع باشد، خطاب به مدیران بانکهای استان فارس گفته است: نسبت مصارف به منابع بانکهای خصوصی استان فارس خیلی پایین است و استان فارس که مرکز منطقه جنوب کشور است و در زمینه صنایع دستی، تولید کاشی و سرامیک و غیره ظرفیت فراوانی دارد با وجود این ظرفیتها به نظر شما باید جزو 4 استان انتهایی جدول نسبت مصارف به منابع باشد؟.
نسبت تسهیلات به سپردهها از مهمترین شاخصهایی است که مدیریت منابع و مصارف بانکها را به تصویر میکشد. به عبارت دیگر، این نسبت میزان اتکا بر منابع سپردهای بانکها برای اعطای تسهیلات به بخش غیردولتی را ارزیابی میکند. برخی از کارشناسان، نسبتی از مصارف به منابع بانکی را که نشانگر «توازن» در پرداختها باشد، در حدود 80 تا 85 درصد میدانند. یعنی زمانی که بانکها، تا 80 درصد از منابع و سپردههای خود را تسهیلات داده و به این طریق به مصرف برسانند، توازن را در عملکرد خود رعایت کردهاند.
به این ترتیب 16 استان کشور این توازن را رعایت نکرده و نسبت مصارف به منابع آنها بین 85 تا 126 درصد بوده است. استانهای خراسان جنوبی، یزد و هرمزگان با نسبت مصارف به منابع 80 تا 85 درصد این توازن را رعایت کرده است. مابقی استانها نیز با ناخن خشکی تمام نسبت مصارف به منابع بانکهای آنها پایینتر از 80 درصد بوده است.
اگر بانکها بیش از سپردههای خود تسهیلات پرداخت کنند برای جبران عدم تعادل تراز حسابهای خود ناگزیر به استقراض از بانک مرکزی هستند که این عمل سبب افزایش «بدهی بانکها به بانک مرکزی» میشود.
انتهای پیام/
منبع: تسنیم