غذایی که مشخص نیست در چه مکانی و با چه ترکیباتی تهیه شده است. غذایی که در جعبه ماشین نگهداری میشود و در برخی مواقع ممکن است حتی یک شبانهروز نیز از پخت آن گذشته باشد.
دورهگردهای دستفروش غذا هنوز در شیراز فعالند
آنچه در ورودی کلانشهر شیراز از سمت شرق، نگاهها را به خود جلب میکند حضور فعال دورهگردهای دستفروش غذا است. دورهگردهایی که هرکدام تابلویی در دست داشته و اقدام به فروش غذای خانگی میکنند. غذاییهایی که به اعتقاد کارشناسان حوزه سلامت،سبب مسمومیتهای غذایی و تهدید سلامت مصرفکنندگان میشود.
کارشناسان بهداشتی بر این باورند، خرید و مصرف اینگونه غذاها گرچه به به ظاهر خوش طعم و ارزان قیمت بوده و نام غذای خانگیاش فریب دهنده است اما افزایش ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان و مشکلات گوارشی و کبدی را به دنبال دارد.
همچنین متخصصان حوزه بهداشت با اشاره به اینکه پژوهشها در زمینه میزان مواد نامطلوب و سرطانزای موجود در ترکیباتی همچون روغن این غذاها، صحت این ادعا را ثابت کرده است بر این باورند که مردم باید مراقب بوده و به این دورهگردها و دستفروشهای غذا اعتمادی نکنند.
آنان بر این باورند فروش غذا به صورت دورهگردی، به دلیل نامشخص بودن محل تهیه و طبخ و نگهداری و فروش، در شرایط غیر بهداشتی در کنار خیابان میتواند سبب بروز مسمومیتهای غذایی و تهدید سلامت مصرف کنندگان شود.
اما آنچه مهم است، اینکه مردم خودشان باید هوشیار بوده و از خرید این نوع غذاها که به عنوان غذای خانگی به فروش میرسد خودداری کنند.بلکه با مراجعه به مکانهای بهداشتی و معتبر نسبت به تهیه غذا اقدام کنند.
با توجه به اهمیت موضوع خبرنگار تسنیم در شیراز به آخرین وضعیت جمعآوری دستفروشان غذاهای خانگی در این کلانشهر پرداخته است که در زیر از نظر شما مخاطبان میگذرد.
دورهگردها به اسم غذای خانگی مردم را فریب میدهند
رئیس اتحادیه صنف رستورانداران و سفرهخانههای سنتی شیراز با اشاره به معضل فروش غذا در کنار خیابانهای شیراز به ویژه در برخی ورودیها اظهار داشت: در واقعیت، اینها غذای خانگی نیستند به اسم غذای خانگی است و مردم را فریب میدهند.
کورش صالحی تصریح کرد: متاسفانه غذاهایی که در کنارخیابانها به فروش میرسد در وضعیتی اسفبار با کیفیت درجه سه بوده و حتی گوشت تاریخ گذشته و فاسد نیز در آن استفاده میشود و مردم باید هوشیار باشند که هیچگونه خریدی انجام ندهند.
صالحی با بیان اینکه در روز و هفته شهروندان زیادی با مراجعه به اتحادیه رستورانداران از وضعیت این نوع غذاها و مسمومیتهای ناشی از آن شاکی هستند گفت: اگر واحد صنفی است افراد میتوانستند ادعای حق کنند اما در برابر خلاف خودروهای ناشناس که هیچگونه هویتی ندارند متاسفانه پیگیری بسیار سخت است.
رئیس اتحادیه صنف رستورانداران و سفرهخانههای سنتی شیراز خاطرنشان کرد: در موضوع برخورد با خودورهای سیار فروش غذای خانگی با دادستانی، اجرائیات شهرداری، نیروی انتظامی، مسئولان بهداشتی و فرمانداری جلساتی برگزار شده و برخورد قانونی مناسبی با این خودروها صورت گرفته که امیدواریم با جدیت تمام دنبال شود.
وی با بیان اینکه باید موضوع بهداشتی نبودن غذاهای خانگی توسط متولیان مربوطه اطلاعرسانی شده و اجازه فعالیت به آنان داده نشود خاطرنشان کرد: با توجه به ایام نوروز و حضور مسافران نوروزی جمعآوری این دورهگردها و برخورد قانونی با آنان ضروری است. از شهرداری شیراز نیز درخواست اطلاعرسانی از طریق نصب بیلبورهای تبلیغاتی داریم و باید این مهم بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
جمع آوری دروهگردان فروش غذای خانگی عزم جدی دستگاههای متولی را میطلبد
مدیر گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه جمع آوری دروهگردان فروش غذای خانگی در شیراز نیازمند عزم جدی و همگانی دستگاههای متولی است اظهار داشت: با توجه به آغاز ایام نوروز نظارتها تشدید میشود.
سیامک شمس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: غذاهایی که در کنار خیابانها به فروش میرسد با توجه به اینکه در تهیه این نوع غذاها مواد اولیه، محل پخت و همچنین شرایط کار مشخص نیست. استفاده از این غذاها سلامت مردم را تهدید میکند.
شمس خاطرنشان کرد: موضوع طرح برخورد با فروشندگان غذای خانگی سیار چند ما پیش در کارگروه سلامت استان فارس مطرح شده و با دستور رئیس کارگروه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس و دبیرکارگره رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز کمیتهای ویژه ای برای این کار تشکیل شد.
وی افزود: مسئولیت اجرایی این کمیته به فرمانداری شیراز واگذار شد و مقرر شد تمام دستگاههای متولی از جمله دادگستری، نیروی انتظامی، پلیس راهور، شهرداری و مراکز بهداشت شیراز به همراه سایر دستگاههای متولی طرح جمع آوری دست فروشان غذای خانگی را اجرایی و آنان جمع آوری شود.
مدیرگروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: در سه ماه گذشته حدود 50 خودرو سواری و یا وانتبار که اقدام به فروش عذای خانگی میکردند توفیق شده و این مهم نیز ادامه دارد. با توجه به پراکندگی فروش سیار غذای خانگی هنوز نتوانستیم 100 درصد نسبت به جمعآوری آن اقدام کنیم و برای پایان دادن به این تخلف باید تمام دستگاههای متولی همراه شوند.
رمضان امینی معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری شیراز نیز از شدت برخورد با دورهگردان فروش غذای خانگی خبرداد و اظهار داشت این موضوع در اولویت برنامهها است که امیدواریم این مهم با توجه به نزدیکی ایام تعطیلات نوروز با توجه بیشتری انجام شود. سلامتی شهروندان و مسافران برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و در این راه از هیچ اقدامی کوتاهی نمیشود.
براساس این گزارش، بدون شک اطلاعرسانی در نقاط مختلف شهر در قالب بیلبوردهای اطلاعرسانی برای آگاهی مسافران و شهروندان از عدم خرید این نوع از غذاها توسط مسئولان متولی به ویژه دانشگاه علوم پزشکی شیراز یک ضرورت است که برای حفظ سلامتی مسافران باید مورد توجه قرار گیرد.
منبع: تسنیم