کد خبر: ۱۰۸۱۹۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۶
نگاهی به کارکرد تالاب‌ها؛

تالاب‌ها یک منبع فراگردشگری در تقویت اقتصاد گردشگری فارس هستند

یک کارشناس محیط‌زیست استان فارس با بیان اینکه تالاب‌ها یکی از ایستگاه‌های حشرات و پرندگان هستند، گفت: ازاین‌رو تالاب به‌عنوان منبعی گردشگری است که می‌توان بر روی آن سرمایه‌گذاری کرد و اقتصاد گردشگری را تقویت کرد.

به گزارش شیرازه،  بحران آب و خشکی تالاب‌ها به‌ویژه تالاب‌های استان فارس و خطرات زیست‌محیطی فراروی آن یکی از دغدغه‌های جدی این استان است

 علمدار علمداری فعال محیط زیست در گفتگوی با خبرنگار ما به بررسی اهمیت تالاب‌ها و کارکرد آن‌ها پرداخت و اظهار داشت: تالاب‌ها پدیده‌ای طبیعی است که شاهکار خلقت محسوب می‌شود، به‌جرئت می‌توان گفت درمجموعِ چهره‌های طبیعی زمین کم زیستگاهی تا بدین اندازه بااهمیت می‌توان پیدا کرد که تا این حد در مورد آن‌ها غفلت شده باشد.

این کارشناس محیط‌زیست استان فارس با بیان اینکه درواقع تالاب‌ها را می‌توان جزو بااهمیت‌ترین اکوسیستم‌ها دانست، افزود: درواقع تالاب‌ها یکی از منابع آبی هستند و مهم‌ترین اکوسیستم طبیعت محسوب می‌شوند و به‌طورکلی هرکجا تمدن بشری شکل‌گرفته بر پایه منابع آبی بوده و تالاب‌ها منشأ تمدن بشری هستند.

وی با تصریح بر نقش و کاردهای مختلف تالاب‌ها خاطرنشان کرد: میلیارد تومان هزینه احداث سد می‌شود تا جلوی سیلاب گرفته شود؛ درحالی‌که تالاب‌ها به‌صورت طبیعی این کار را انجام می‌دهند.

علمداری بیان کرد: تالاب‌ها مجموعه‌ای از گونه‌ای جانوری و گیاهی هستند و به‌عنوان مهم‌ترین ذخایر محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به رسوبی که از سرازیر شدن سیل در حوزه‌های بالادستی به وجود می‌آید، گفت: تالاب‌ها تجمیع این رسوب را به منابع غذایی تبدیل می‌کنند.

این فعال زیست‌محیطی اضافه کرد: سیل باعث شستن منابع آلاینده و ایزوله آن به همراه رسوب در تالاب می‌شود و درواقع تالاب مانع پراکنش آلاینده می‌شود.

علمداری تصریح کرد: تالاب‌ها، ایزوله کننده آلاینده‌ها هستند.

وی با بیان اینکه تالاب‌ها یکی از ایستگاه‌های حشرات و پرندگان هستند، گفت: ازاین‌رو تالاب به‌عنوان منبعی گردشگری است که می‌توان بر روی آن سرمایه‌گذاری کرد و اقتصاد گردشگری را تقویت کرد.

کارشناس محیط زیست استان فارس گفت: تالاب‌ها یک منبع فراگردشگری در تقویت اقتصاد گردشگری فارس هستند.

با بیان اینکه در استان فارس دارای تالاب‌های شور و شیرین هستند که قابلیت مختلف در فصول متفاوت دارند، اظهار کرد: از این تالاب‌ها می‌توان به‌عنوان منابع ژن تالابی استفاده کنیم؛ چراکه بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی در این تالاب وجود دارند.

این کارشناس محیط‌زیست استان فارس گفت: می‌توان تالاب‌ها را به‌عنوان میراث طبیعی نگاه کنیم؛ چراکه ‌به یک شاخصه ایجاد تمدن بوده‌اند.

علمداری با تصریح بر این موضوع که باید تالاب‌ها را به‌عنوان آزمایشگاه طبیعی و پژوهشکده آموزشی و پژوهشی مورد اهمیت قرارداد، گفت: تالاب‌ها می‌توانند یک مرکز مهم اکوسیستم توسعه علم باشند.

وی بیان کرد: تالاب‌ها یک نقش بسیار مهم نیز در تنظیم آب و دمای محلی دارد و به‌عنوان نمونه همین تالاب مهارلو در دشت شیراز یک اکوسیستم تعادل‌بخش در اقلیمای منطقه دارد

منبع: عصر فارس


برچسب ها: تالابها ، فارس ، محیط زیست
نظرات بینندگان