رئیسجمهور در همایش سراسری قوه قضائیه:
نباید بهانه دست آمریکا بدهیم/ هنوز شرایط ما خوب نیست/ قوای کشور بهدنبال تخریب هم نیستند
روحانی با بیان «هنوز شرایط ما خوب نیست» گفت: اگرچه آمار اشتغال فصل بهار ۷۰۰هزار نفری است، اما با نقطه مطلوب فاصله داریم.
به گزارش شیرازه، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز در همایش سراسری قوه قضائیه با بیان اینکه آمریکا در مجامع بینالمللی در تحریم ایران تنها و منزوی است و آیا ما باید از این اتفاق ناراحت باشیم؟ گفت: امروز دولت یازدهم با رهنمودهای مقام معظم رهبری و حضور مردم و کمک قوای دیگر، کشور را به نقطهای رسانده که تحریمهای هستهای برداشته شده است.
وی افزود: امروز ما تحریم هستهای نداریم، ممکن است آمریکاییها بعضی جاها تخلف و کوتاهی کنند که البته همیشه آنها ما را تحریک کردند و ما هیچ گاه در تعامل آمریکا نبودهایم.
رئیسجمهور در ادامه تحریمهای حقوق بشری علیه ایران را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: ما حتی در زمینههای بسیار سختی مثل حقوق بشر هم قادر هستیم بهانه ها را از دست غربیها بگیریم. البته تحریمهایی که 10 ها سال علیه ما طراحی شده برداشتن یک باره آن کار سختی است اما قدم به قدم میتوان بهانهها را کم کرد. لااقل قانون خودمان را اجرا کنیم لااقل اسلام خودمان را مورد توجه قرار دهیم.
روحانی خاطرنشان کرد: اسلام به ما اجازه نمیدهد اگر مجرمی جرمی کرده بیش از حد مجازش او را تحت فشار قرار دهیم، حق نداریم آبروی مردم را بریزیم، ما حق نداریم بدون ادله کافی کسی را احضار کنیم. حق نداریم بدون ادله کافی کسی را جلب کنیم. اول باید ادله کافی برای متهم باشد اما ما احضار میکنیم تا ادله کسب کنیم. میگویند احضار میکنیم تا ادله به دست بیاوریم، به هر حال این هم یک جور داستانی است. آن مقدار که ما حقوق خواندیم اینها را نفهمیدیم؛ طرف را احضار میکنیم تا ادله زاییده شود درصورتی که باید ادله به اندازه کافی باشد.
وی ادامه داد: ضابط باید ضابط باشد نه بیش از ضابط، ضابط قوه قضائیه است و نمیتواند بیش از 24 ساعت بدون حکم قضای متهم را با هر دلیلی که باشد نگه دارد. نباید به خاطر نقصی کوچک قوه قضاییه و عظمتش زیر سوال رود. من میفهمم که رفتن به دستگاه قضا فداکاری میخواهد. این نکته را نیز بگویم که چندین بار برای رفتن به قوه قضاییه به من چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب پیشنهاد شد اما هیچگاه جرأت نکردم به دستگاه قضا بروم.
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه نباید کسی فکر کند که حکم برای قاضی نفع دارد، اضافه کرد: ما به دنبال این هستیم که اصل بر برائت باشد، البته اگر ادله کافی از آن طرف پیدا شد حرف دیگری است و باید حکم قانون اجرا شود. اگر یک وقتی قاضی بین دو نفر در محکمه، محکومیت یکی بر دیگری به دلیل قومیت از هر تمایلات سیاسی و حزب برایش فرق کند، آن قضاوت مورد تردید است، قاضی بیطرف یعنی بیطرف، جناح راست و چپ نداریم، کرد و ترک و بلوچ و فارس و عرب و ترکمن و... نداریم، شیعه و سنی نداریم، مسیحی و مسلمان نداریم و این قانون اساسی ما است که همه افراد ملت در برابر قانون مساوی هستند.
روحانی با اشاره به وصیت امام خمینی(ره) مبنی بر ممنوعیت ورود سپاه، بسیج و دستگاههای نظامی به مسائل سیاسی گفت: ضابطین ما هم معمولاً اینها هستند، یا وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی یا ... است. اگر ضابط ما در یک پرونده منتفع شود، آنجا افکارعمومی بیطرفی را مورد تردید قرار میدهد. قاضی که همه کار را نمیکند، یک بخشی بزرگی از پرونده را این ضابطین درست میکنند. ضابطین و کارشناسانی این پروندهها را آماده میکنند و این نیست که همه چیز دست قاضی باشد و او بر مبنای محتوای پرونده بررسی و قضاوت میکند.
وی با بیان اینکه ما در شرایط امروز با داشتن دستگاه قضایی مستقل و بی طرف در کنار هم در فکر ساختن ایران آبادتر از گذشته باشیم، از لزوم کمک دستگاه قضایی به دولت سخن گفت و اظهار داشت: همه باید با فساد مبارزه کنیم و همه چیز شفاف در اختیار مردم باشد البته دستگاه قضایی دستگاه نظارتی خود را دارد و دیوان اداری بر همه دادگاهها نظارت میکند. اما بگذاریم دادنامهها در معرض بحث قرار گیرد. امروز بخشی از دادنامهها به عنوان افتخاری در دانشگاهها و فضای مجازی میچرخد ایرادی ندارد این دادنامهها به روزنامه بیاید دانشجو و افراد درباره آن اظهار نظر کنند طوری نخواهد شد.
رئیسجمهور ادامه داد: همه دستگاهها باید در برابر مردم با شفافیت پاسخگو باشند. امروز حضرت آیت الله لاریجانی در رأس قوه قضاییه فردی اندیشمند که هم به فقه مسلط است و هم به مقتضیات حضور دارند.
به گزارش تسنیم، حجتالاسلام حسن روحانی در ابتدای سخنان خود با اشاره به شخصیت شهید بهشتی او را یک چهره استثنایی در حوزه علمیه قم توصیف کرد و گفت: من حدود 21 سال از نزدیک با ایشان آشنا بودم. از سال 1340 تا پایان عمر مبارکشان در کنارشان بودم. و به حق سخنان، تدبیر و مدیریت ایشان درس آموز بود.
وی ادامه داد: ما درسال 58 جلسات مستمر هفتگی داشتیم که آیت الله بهشتی، مقام معظم رهبری، مرحوم هاشمی، شهید باهنر و تعدادی از بزرگان نظام در آن جلسات هفتگی شرکت میکردند و معمولا در آن جلسات مسائل هفته مورد بررسی قرار میگرفت و حقیقتا شهید بهشتی فردی صبور و آگاه بودند.
رئیسجمهور با اشاره به سابقه تدریس شهید آیت الله بهشتی در مدرسه علوی گفت: ایشان مسئولیت مدرسه ای در سالهای 40 و 41 به نام علوی برعهده داشت. بسیاری از دروس از جمله ریاضیات، تاریخ و دروس حوزی در آنجا تدریس میشد. خود ایشان نیز درسی به نام سیرة النبی را تدریس میکردند که تاریخ زندگی پیامبر عظیم الشأن اسلام را هفته ای یک بار و صبحهای پنج شنبه در یک جلسه طولانی سه ساعته توضیح میدادند و گاهی ایشان نیز دیگر دروس مدرسه را برعهده میگرفتند که از جمله کتاب حاشیه ملا عبدالله در محضرشان استفاده کردیم و ایشان مسئولیت تدریس آن را برعهده داشتند.
روحانی با بیان اینکه شهید بهشتی انسانی دقیق و حساس در زمینه تربیت جوانان برای مدیریت آینده کشور بودند، اظهار داشت: حقیقتا صبر ایشان به گونهای بود که دیگر صبر خسته شده بود و شهید بهشتی خسته نمیشد. آن همه اتهامی که درسالهای 58 و 59 به او زده شد و حقیقتا کمتر مظلومی را در تاریخ بعد از انقلاب اسلامی مثل شهید بهشتی مشاهده کردیم و مظلوم ترین شخصیت بنام انقلاب اسلامی بود.
وی با اشاره به آخرین دیدار خود با شهید بهشتی قبل از زمان شهادتش، تصریح کرد: آخرین باری که شهید بهشتی را از نزدیک ملاقات کردم چهارشنبه هفته قبل از شهادتش بود وهفتم تیر شهید شدند و فکر می کنند سوم تیر روز چهارشنبه ملاقات مفصلی قبل از نماز با ایشان داشتم و پس از نماز با ایشان نهار خوردیم و سخن گفتیم، کاملا یادم هست که در آن جلسه چه چیزهایی گفته شد و بنده فقط یک نکته را از آن جلسه میگویم که مربوط به چند روز از قبل از شهادتشان بود.
«ایشان در آن جلسه به بنده فرمود که فلانی من چند ماه پیش خدمت امام راحل رفته بودم وقصد من این بود که استعفایم را تقدیم ایشان کنم، وقتی با امام در آن جلسه صحبت میکردم جمعیت زیادی در حسینیه جمع شده بودند و برای امام شعار میدادند از جمله درود بر خمینی و یا هر شعار دیگری به هرحال صدای مردم بلند بود و به گوش میرسید. شهید بهشتی گفت: قبل از آنکه بنده بحث استعفایم را خدمت امام مطرح کنم ایشان به بنده فرمودند که آقای بهشتی میشنوید مردم چه میگویند، من(شهید بهشتی) گفتم بله که امام فرمودند فلانی اگر همه مردم ایران شعارشان این بود که درود بر خمینی یا همه مردم شعارشان مرگ بر خمینی باشد برای من تفاوتی نمیکند، مرحوم بهشتی گفت که من وقتی این جمله را از اما مشنیدم دیگر خجالت کشیدم که بخواهم مسئله استعفایم را مطرح کنم و لذا بحث دیگری را مطرح کردم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: آن روح بلند امام راحل چنین شاگردانی را در محضرش پرورش داد، در همان جلسات هفتگی خاطرم هست که مسائل مختلفی مطرح میشد از توهینهایی که به ایشان میشد یادم هست یک بار در یک جمعی توهینی که به مقام معظم رهبری شده بود کم کم به جریان طبیعی تبدیل شد که بزرگان نظام در کوچه و خیابان و حتی در اجتماعات بزرگ گاهی در دانشگاهها و گاهی در مساجد مورد توهین قرار بگیرند اما شهید بهشتی صبر کرد و به ما آموخت که هر چیزی را برای انقلابمان، نظاممان تحمل کنیم و متوجه باشیم اگر کسی اخلاص داشت و برای خدا تلاش کرد همان میشود احمض به او افضل یعنی هرچه مشکلتر باشد سختتر باشد، خداوند اجر و مزد بیشتری را به ما عنایت خواهد کرد.
روحانی با یادآوری روزهای سخت انقلاب اسلامی پس از سال 57، اظهار داشت: با همه اتفاقات مردم ما در کنار رهبری و امام ایستادند و از آن روزهای سخت عبور کردند. البته که قربانی هم دادیم از شهید مطهری گرفته تا شهید بهشتی، شهید مفتح و شهدای دیگر اما راه را ادامه دادیم و مردم ما پشت سر نظام و انقلاب و رهبری ایستادگی کردند.
وی جنگ تحمیلی را دومین معضل انقلاب پس از پیروزی عنوان کرد و با بیان اینکه جنگی برما تحمیل شد که البته به ظاهر یک کشور همسایه دشمن ما بود اما پشت قصه بسیاری از قدرتها و ابرقدرتها بودند، اظهار داشت: حقیقتا 8 سال سخت ترین روزها را گذراندیم روزهایی بود که حتی برای یک سلاح ساده کلاشینکف در مضیقه بودیم. یادمان هست که در هفتههای اول جنگ که از یک کشوری برای ما یک هواپیما کلاشینکف آوردند چقدر همه ما خوشحال بودیم که یک هواپیمای کلاشینفک به ما رسیده است به هرحال آن دوره ژ س در اختیار سربازانمان بود که یک سلاح سنگین به حساب میآمد اما در مقابل کلاشینکف از سبک ترین سلاحها بود و راحت تر میشد با آن کار کرد.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به مسئولیت خود در ایام جنگ، گفت: بنده از مهر و آبان آن سالها به همراه تعدادی از مسئولان نظامی و عدهای از نمایندگان مجلس مسئول بررسی همه انبارهای نیروهای مسلح و ذاقه های مهماتی بودم. ما در آن دوره همه انبارها و ذاقههای مهماتی کشور را بازدید کردیم. در آن زمان سپاه پاسداران در میدان جنگ بود. همچنین کمیته های انقلاب نیز در میدان جنگ بودند که همه اینها نیاز به سلاح سبک داشتند. اما ما نداشتیم فرضا خمپاره 60 بسیار داوطلب داشت چون به راحتی میشد بدون پایه آن را شلیک کرد. هرچند برد آن کوتاه بود اما بسیار مورد نیاز بود. آمارهای ما در تهران میگفت هیچ خمپاره 60 در انبارها نداریم اما وقتی من در شیراز یک ذاقه مهمات خمپاره 60 یافتم آن را تلفنی به اقای هاشمی اطلاع دادم. باور نمیکنید که همه مسئولین و رزمندهها چقدر از این اتفاق خوشحال شدند.
روحانی تحریم را سومین معضل انقلاب اسلامی پس از پیروزی عنوان کرد و گفت: هرچند جنگ هشت ساله تمام شده است اما هنوز آثار جنگ وجود دارد و هنوز از لحاظ حقوقی و قانونی باید برخی مسائل عملیاتی و اجرایی شود. هنوز دفتر CBS تشکیل نشده، اروند رود لایروبی نشده و قرار داد 1975 اجرایی نشده است بنابراین طبیعی است که یک جنگ هشت ساله آثاری 40 ساله و 50 ساله داشته باشد و جنگها و معضلات بین المللی نیز این چنین است و مشکلاتش یک روزه حل نمیشود.
وی افزود: وقتی ما به سمت این رفتیم که آثار جنگ را بزداییم و کشور به آرامش برسد، تحریمها را بر ما تحمیل کردند. البته احتمال اینکه جنگ را میخواستند در آن دوره برما تحمیل کنند بالا بود چرا که درسال 82 میخواستند ما را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند یعنی زمانی که آمریکاییها تصمیم داشتند یا به ایران و یا به عراق حمله کنند و بنده نمیخواهم درباره آن سخن بگویم چرا که از آن دوره عبور کردیم میخواهم بگویم تحریم هم سختیهای خودش را همانند دوران جنگ دارد و ایستادگی و مقاومت لازم است و حقیقتا نیز مردم بودند که ایستادند و پشت نظام را خالی نکردند.
رئیسجمهور با اشاره به وضعیت کشور در برهه آغاز دولت یازدهم، گفت: اکنون در شرایطی به سر میبریم که میتوانیم بگوییم شرایطی است که اگر همه دست به دست هم دهیم و اگر نگذاریم توطئه دیگران کارگر باشد انشاءالله تا پایان قرن و ورود به قرن جدید تا حد زیادی مشکلات گذشته را جبران و حل و فصل کنیم.
روحانی اضافه کرد: حل برخی از مشکلات کشور مورد خاص بدخواهان و دشمنان انقلاب نیست آنها هر روز داستانی برای ما میسازند و از هر داستانی سریالی تولید میکنند و سریالی پشت سریال دیگر تا ذهن و فکر ما از مسائل اصلی جدا شود و به مسائل فرعی مشغول شویم.
وی با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما حدود 8 سال شغل خالص تقریبا صفر بوده است، اظهار داشت: این حادثه مهمی است و چون از آن عبور کردیم و یا به تدریج عبور میکنیم یادمان میرود که از سال 85 تا 95 اشتغال خالص کشور تقریبا صفر بوده است، در شرایطی که ما بیشترین بیکار را داشته ایم یادمان میرود که آغاز دولت یازدهم با یک رکود بینظیر در کشور روبرو بودیم.
رئیسجمهور یادآور شد: در آن سالها رشد اقتصادی 6.8- بود حالا امروز برخی از رکود حرف میزنند که اشکالی ندارد اما آن روز کجا بودند. در سال 91 که رشد 6.8- را تجربه کردیم چطور از بیان شریفشان و روزنامه ها و سایتها و رسانه ملی کلمه رکود را کمتر شنیدیم و اکنون که از رکود عبور کردهایم و به رشد اقتصادی 8.3+ در سال 95 و طبق آمار بانک مرکزی رشد 12.5+ رسیدیم تازه عدهای کلمه رکود را یاد گرفتهاند که ادا کنند.
روحانی با بیان اینکه در سه شاخصه بیکاری، رشد اقتصادی و تورم یک قدم فاصله گرفتهایم هرچند شرایط ما هنوز شرایط خوبی نیست و به اندازه کافی رونق اقتصادی نداریم و اشتغال ما تا آنجا که نیازمان است خیلی فاصله داریم، تصریح کرد: طبق آمار ما در بهار 96، 703 هزار شغل جدید ایجاد کردهایم البته مربوط به بهار 96 است و ممکن است در فصلهای بعدی کمتر یا بیشتر شود اما اگر همین آمار 703 هزار شغل جدید تا پایان سال باشد بازهم عقب هستیم و تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی اعتماد عمومی مردم را بالاترین سرمایه اجتماعی دانست و گفت: اگر مردم اعتمادشان نسبت به دولت و نظام کم و سست شود و در تردید قرار بگیرند ما نخواهیم توانست از مشکلات عبور کنیم و مردم باید به دولت چه به معنای خاص کلمه و چه به معنای عام کلمه باید اعتماد داشته باشند و علت اینکه امروز توانستهایم قیمت ارز را در بازار نسبتا ثابت نگه داریم به خاطر اعتماد مردم به دولت است و اگر قیمت ارز بالا میرود و رئیس بانک مرکزی ما می گوید که مردم نگران نباشند و بالا رفتن قیمت برای همین چند روز است و مردم نیز اعتنایی به بالا رفتن قیمت ارز نمی کنند به معنای اعتماد به سخن دولت و نماینده دولت است و هرچند یک روزهایی داشتیم که هرچه رئیس بانک مرکزی می گفت مردم برعکس آن را انجام میدادند.
رئیسجمهور در ادامه انتخابات اردیبهشت 96 را مورد توجه قرار داد و افزود: انتخابات برای ما یک آزمایش بزرگ بود و ما از یک آزمایش بزرگ پیروز خارج شدیم. به یمن حضور مردم و تدابیر رهبری انقلاب بهترین انتخابات را در منطقه برگزار کردیم و همه باید از این اتفاق خوشحال باشیم و همه ما در آن شریک بودیم و همه مسئولین، قضات، شورای نگهبان، دولت و مردم همه در کنار هم یک انتخابات سودمند و بدون حاشیه را برگزار کردیم.
روحانی تصریح کرد: دوران رقابت ویژگی خاص خود را دارد و من نمیخواهم راجع به آن دوران صحبت کنم معتقدم آن دوران تمام شدهو ما یک مجموعه انتخابات بسیار پرشور و با نشاط برگزار کردهایم. در یک خیابان یک ستادی شکل میگرفت و روبروی آن ستاد رقیب بود و در چند شهر دیدم که ستادها دقیقا روبروی هم بودند. اما هیچ نزاع و دعوایی بین آنها نبود و یقه یکدیگر را نگرفتند. به یکدیگر فحاشی نکردند و هر یک به نفع کاندیدای خود شعار دادند. اجتماعات 10 هزار و 20 هزار نفری و هیچ کس هنجارشکنی نکرد و این قدرت ایمان جوانان و پیشرفت آنان به این معنی است که انقلاب به سن 40 سالگی رسیده یعنی الان سال 84 و 88 و 78 نیست و سال 96 است نشان دادیم که ما به 40 سالگی رسیدهایم.
وی با بیان اینکه در شرایط خوب بعد از انتخابات بیاییم و از نو رقابت انتخابات را بازخوانی کنیم کدام عقل سلیمی این را میگیرد، اظهار داشت: رقابت انتخاباتی برای دوران انتخابات است هر انتخاباتی ممکن است در گوشه ای از آن نقصی باشد ما که معصوم نیستیم اما مردم به صحنه آمدند و کار خودشان را به خوبی انجام دادند و امروز نوبت ماست. نوبت ما مسئولان است که مشکلات پیش رو را حل کنیم مشکلات فقط برای دولت دوازدهم نخواهد بود بلکه مشکلات کشور و ملت ما است. اگر فقر و بیکاری معیشت مردم را دچار مشکل کرد آیا اینها مشکلات دولت دوازدهم است خیر اینها مشکلات ملت، نظام و همه ما است.
رئیسجمهور ادامه داد: هرچند در این وضعیت دشمنان نمیتوانند ما با هم متحد باشیم و از هر کاهی کوهی میسازند، دشمنان ما از روز اول میخواستند انقلاب و نظام ما استقرار پیدا نکند و اگر استقرار پیدا کرد نظامی قدرتمند نباشد و نتواند الگویی برای دیگران باشد. شما کشورهای هم سن و سال ما را ببینید که درسال 57 با ما بودند و از یک زمان پیشرفت را شروع کردیم، مالزی و کره جنوبی و ترکیه البته قبول است ما جنگ و تحریم داشتیم و آنها نداشتند اما آیا قادر هستیم به آنها برسیم و یا از آنها عبور کنیم. ما ملت بزرگی هستیم و استعدادهای فراوانی داریم و سرمایه های بزرگی در اختیارمان است که در جهت جهاد تلاش میکنند و همچنین کشوری هستیم که یک قوه قضاییه مستقل نمیتواند به کشور ما امنیت کافی در سرمایه گذاری و رونق اقتصادی ایجاد کند.
روحانی با اشاره به وظایف قوه قضائیه اظهار داشت: رئیس جمهور اگر یکی از وظایفش اجرای قانون اساسی است، بخشی از این قانون اساسی که باید اجرا شود قوه قضاییه و اصولی است که مربوط به این قوه است که اگر رئیس جمهور نسبت به دولت و بخش اجرا دغدغه خاطر دارد نسبت به قوه قضاییه هم باید همان دغدغه را داشته باشد.
وی ادامه داد: در عین حال هیچ وقت قوه مجریه به دنبال تخریب قوه قضائیه نبوده و قوه قضائیه هم به دنبال تخریب قوه مجریه نبوده و قوه مقننه هم به دنبال تخریب دو قوه دیگر نبوده، اما ما باید کار بالاتری انجام دهیم، همین که میگوییم مستقل، کافی نیست، قوه قضائیه مستقل باشد و قوه مجریه هم مستقل است، مستقل به معنای دیوار کشیدن بین دو قوه نیست، مستقل به این معناست که قوه قضائیه و قاضی برای انشای حکم و فهم حکمش مستقل است و مستقلاً قانون را میفهمد و تفصیل میکند و حکم صادر میکند.
رئیسجمهور گفت: مستقل بودن معنایش این نیست که یکدیگر را یاری و کمک نکنیم و با یکدیگر تعامل نداشته باشیم و سیاست داخلی و در سیاست خارجی و مخصوصاً در بخش اقتصاد توجه نداشته باشیم که مسائلمان را چگونه باید حل و فصل کنیم. همیشه این چنین بوده که اگر ما توانستیم در سیاست خارجی کاری کنیم که بدخواه ما تنها بماند بهتر است؟ یا به گونهای رفتار کنیم آنکه خصم و بدخواه و دشمن ما است، دیگران هم کنار او قرار بگیرند؟ کدام بهتر است؟ ما که بنا نیست به دشمن کمک کنیم، دشمن به دنبال این است که در منطقه خاورمیانه صلح، ثبات، توسعه نباشد و در آن جنگ باشد تا او هم بتواند اسلحه خود را بفروشد و استفاده کند و هم بهانههای خود را برای مداخله خود افزایش دهد و این کار دشمن است.
روحانی با تاکید بر تعامل قوا با یکدیکر در برابر مسائل منطقهای اظهار داشت: قرار است به دست دشمن بهانه بدهیم یا از دست او بهانه بگیریم؟ و از سوی دیگر آیا ما باید کاری کنیم و سیاست خارجی داشته باشیم که اگر آمریکا خواست در برابر ما بایستد، بلافاصله اروپا هم در کنارش باشد و بلافاصله چین و روسیه هم در کنارش باشند یا به گونهای رفتار کنیم که اگر خواست امریکا روبهروی ما بایستد، قدرتهای دیگر او را محکوم کنند و قدرتهای دیگر او را مورد سرزنش قرار دهند؟ آیا ما میخواهیم در شورای امنیت سازمان ملل اگر آمریکا حرف میزند، 14 عضو دیگر هم فوری او را تأیید کنند؟ آیا میخواهیم اتفاق آراء برای آمریکا درست کنیم و یا میخواهیم اگر آمریکا ادعایی کرد 14 عضو دیگر رأی منفی یا ممتنع دهند؟
وی یادآور شد: چند روز پیش که آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل راجع به قطعنامه 2231 و موشکهای ایران حرف زد، آیا کسی بود که آمریکا را حمایت کند؟ نه اروپا، نه چین و نه روس و نه بقیه کشورها قبول نکردند، یک زمانی هم بود که هرگاه آمریکا علیه ما ادعا میکرد، 14 رأی دیگر را هم قطعی کنار خودش داشت، ما نباید بگذاریم آمریکا بسطیت پیدا کند و نباید بگذاریم آمریکاییها قدرتمند شوند.
وی افزود: امروز ما تحریم هستهای نداریم، ممکن است آمریکاییها بعضی جاها تخلف و کوتاهی کنند که البته همیشه آنها ما را تحریک کردند و ما هیچ گاه در تعامل آمریکا نبودهایم.
رئیسجمهور در ادامه تحریمهای حقوق بشری علیه ایران را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: ما حتی در زمینههای بسیار سختی مثل حقوق بشر هم قادر هستیم بهانه ها را از دست غربیها بگیریم. البته تحریمهایی که 10 ها سال علیه ما طراحی شده برداشتن یک باره آن کار سختی است اما قدم به قدم میتوان بهانهها را کم کرد. لااقل قانون خودمان را اجرا کنیم لااقل اسلام خودمان را مورد توجه قرار دهیم.
روحانی خاطرنشان کرد: اسلام به ما اجازه نمیدهد اگر مجرمی جرمی کرده بیش از حد مجازش او را تحت فشار قرار دهیم، حق نداریم آبروی مردم را بریزیم، ما حق نداریم بدون ادله کافی کسی را احضار کنیم. حق نداریم بدون ادله کافی کسی را جلب کنیم. اول باید ادله کافی برای متهم باشد اما ما احضار میکنیم تا ادله کسب کنیم. میگویند احضار میکنیم تا ادله به دست بیاوریم، به هر حال این هم یک جور داستانی است. آن مقدار که ما حقوق خواندیم اینها را نفهمیدیم؛ طرف را احضار میکنیم تا ادله زاییده شود درصورتی که باید ادله به اندازه کافی باشد.
وی ادامه داد: ضابط باید ضابط باشد نه بیش از ضابط، ضابط قوه قضائیه است و نمیتواند بیش از 24 ساعت بدون حکم قضای متهم را با هر دلیلی که باشد نگه دارد. نباید به خاطر نقصی کوچک قوه قضاییه و عظمتش زیر سوال رود. من میفهمم که رفتن به دستگاه قضا فداکاری میخواهد. این نکته را نیز بگویم که چندین بار برای رفتن به قوه قضاییه به من چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب پیشنهاد شد اما هیچگاه جرأت نکردم به دستگاه قضا بروم.
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه نباید کسی فکر کند که حکم برای قاضی نفع دارد، اضافه کرد: ما به دنبال این هستیم که اصل بر برائت باشد، البته اگر ادله کافی از آن طرف پیدا شد حرف دیگری است و باید حکم قانون اجرا شود. اگر یک وقتی قاضی بین دو نفر در محکمه، محکومیت یکی بر دیگری به دلیل قومیت از هر تمایلات سیاسی و حزب برایش فرق کند، آن قضاوت مورد تردید است، قاضی بیطرف یعنی بیطرف، جناح راست و چپ نداریم، کرد و ترک و بلوچ و فارس و عرب و ترکمن و... نداریم، شیعه و سنی نداریم، مسیحی و مسلمان نداریم و این قانون اساسی ما است که همه افراد ملت در برابر قانون مساوی هستند.
روحانی با اشاره به وصیت امام خمینی(ره) مبنی بر ممنوعیت ورود سپاه، بسیج و دستگاههای نظامی به مسائل سیاسی گفت: ضابطین ما هم معمولاً اینها هستند، یا وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی یا ... است. اگر ضابط ما در یک پرونده منتفع شود، آنجا افکارعمومی بیطرفی را مورد تردید قرار میدهد. قاضی که همه کار را نمیکند، یک بخشی بزرگی از پرونده را این ضابطین درست میکنند. ضابطین و کارشناسانی این پروندهها را آماده میکنند و این نیست که همه چیز دست قاضی باشد و او بر مبنای محتوای پرونده بررسی و قضاوت میکند.
وی با بیان اینکه ما در شرایط امروز با داشتن دستگاه قضایی مستقل و بی طرف در کنار هم در فکر ساختن ایران آبادتر از گذشته باشیم، از لزوم کمک دستگاه قضایی به دولت سخن گفت و اظهار داشت: همه باید با فساد مبارزه کنیم و همه چیز شفاف در اختیار مردم باشد البته دستگاه قضایی دستگاه نظارتی خود را دارد و دیوان اداری بر همه دادگاهها نظارت میکند. اما بگذاریم دادنامهها در معرض بحث قرار گیرد. امروز بخشی از دادنامهها به عنوان افتخاری در دانشگاهها و فضای مجازی میچرخد ایرادی ندارد این دادنامهها به روزنامه بیاید دانشجو و افراد درباره آن اظهار نظر کنند طوری نخواهد شد.
رئیسجمهور ادامه داد: همه دستگاهها باید در برابر مردم با شفافیت پاسخگو باشند. امروز حضرت آیت الله لاریجانی در رأس قوه قضاییه فردی اندیشمند که هم به فقه مسلط است و هم به مقتضیات حضور دارند.
به گزارش تسنیم، حجتالاسلام حسن روحانی در ابتدای سخنان خود با اشاره به شخصیت شهید بهشتی او را یک چهره استثنایی در حوزه علمیه قم توصیف کرد و گفت: من حدود 21 سال از نزدیک با ایشان آشنا بودم. از سال 1340 تا پایان عمر مبارکشان در کنارشان بودم. و به حق سخنان، تدبیر و مدیریت ایشان درس آموز بود.
وی ادامه داد: ما درسال 58 جلسات مستمر هفتگی داشتیم که آیت الله بهشتی، مقام معظم رهبری، مرحوم هاشمی، شهید باهنر و تعدادی از بزرگان نظام در آن جلسات هفتگی شرکت میکردند و معمولا در آن جلسات مسائل هفته مورد بررسی قرار میگرفت و حقیقتا شهید بهشتی فردی صبور و آگاه بودند.
رئیسجمهور با اشاره به سابقه تدریس شهید آیت الله بهشتی در مدرسه علوی گفت: ایشان مسئولیت مدرسه ای در سالهای 40 و 41 به نام علوی برعهده داشت. بسیاری از دروس از جمله ریاضیات، تاریخ و دروس حوزی در آنجا تدریس میشد. خود ایشان نیز درسی به نام سیرة النبی را تدریس میکردند که تاریخ زندگی پیامبر عظیم الشأن اسلام را هفته ای یک بار و صبحهای پنج شنبه در یک جلسه طولانی سه ساعته توضیح میدادند و گاهی ایشان نیز دیگر دروس مدرسه را برعهده میگرفتند که از جمله کتاب حاشیه ملا عبدالله در محضرشان استفاده کردیم و ایشان مسئولیت تدریس آن را برعهده داشتند.
روحانی با بیان اینکه شهید بهشتی انسانی دقیق و حساس در زمینه تربیت جوانان برای مدیریت آینده کشور بودند، اظهار داشت: حقیقتا صبر ایشان به گونهای بود که دیگر صبر خسته شده بود و شهید بهشتی خسته نمیشد. آن همه اتهامی که درسالهای 58 و 59 به او زده شد و حقیقتا کمتر مظلومی را در تاریخ بعد از انقلاب اسلامی مثل شهید بهشتی مشاهده کردیم و مظلوم ترین شخصیت بنام انقلاب اسلامی بود.
وی با اشاره به آخرین دیدار خود با شهید بهشتی قبل از زمان شهادتش، تصریح کرد: آخرین باری که شهید بهشتی را از نزدیک ملاقات کردم چهارشنبه هفته قبل از شهادتش بود وهفتم تیر شهید شدند و فکر می کنند سوم تیر روز چهارشنبه ملاقات مفصلی قبل از نماز با ایشان داشتم و پس از نماز با ایشان نهار خوردیم و سخن گفتیم، کاملا یادم هست که در آن جلسه چه چیزهایی گفته شد و بنده فقط یک نکته را از آن جلسه میگویم که مربوط به چند روز از قبل از شهادتشان بود.
«ایشان در آن جلسه به بنده فرمود که فلانی من چند ماه پیش خدمت امام راحل رفته بودم وقصد من این بود که استعفایم را تقدیم ایشان کنم، وقتی با امام در آن جلسه صحبت میکردم جمعیت زیادی در حسینیه جمع شده بودند و برای امام شعار میدادند از جمله درود بر خمینی و یا هر شعار دیگری به هرحال صدای مردم بلند بود و به گوش میرسید. شهید بهشتی گفت: قبل از آنکه بنده بحث استعفایم را خدمت امام مطرح کنم ایشان به بنده فرمودند که آقای بهشتی میشنوید مردم چه میگویند، من(شهید بهشتی) گفتم بله که امام فرمودند فلانی اگر همه مردم ایران شعارشان این بود که درود بر خمینی یا همه مردم شعارشان مرگ بر خمینی باشد برای من تفاوتی نمیکند، مرحوم بهشتی گفت که من وقتی این جمله را از اما مشنیدم دیگر خجالت کشیدم که بخواهم مسئله استعفایم را مطرح کنم و لذا بحث دیگری را مطرح کردم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: آن روح بلند امام راحل چنین شاگردانی را در محضرش پرورش داد، در همان جلسات هفتگی خاطرم هست که مسائل مختلفی مطرح میشد از توهینهایی که به ایشان میشد یادم هست یک بار در یک جمعی توهینی که به مقام معظم رهبری شده بود کم کم به جریان طبیعی تبدیل شد که بزرگان نظام در کوچه و خیابان و حتی در اجتماعات بزرگ گاهی در دانشگاهها و گاهی در مساجد مورد توهین قرار بگیرند اما شهید بهشتی صبر کرد و به ما آموخت که هر چیزی را برای انقلابمان، نظاممان تحمل کنیم و متوجه باشیم اگر کسی اخلاص داشت و برای خدا تلاش کرد همان میشود احمض به او افضل یعنی هرچه مشکلتر باشد سختتر باشد، خداوند اجر و مزد بیشتری را به ما عنایت خواهد کرد.
روحانی با یادآوری روزهای سخت انقلاب اسلامی پس از سال 57، اظهار داشت: با همه اتفاقات مردم ما در کنار رهبری و امام ایستادند و از آن روزهای سخت عبور کردند. البته که قربانی هم دادیم از شهید مطهری گرفته تا شهید بهشتی، شهید مفتح و شهدای دیگر اما راه را ادامه دادیم و مردم ما پشت سر نظام و انقلاب و رهبری ایستادگی کردند.
وی جنگ تحمیلی را دومین معضل انقلاب پس از پیروزی عنوان کرد و با بیان اینکه جنگی برما تحمیل شد که البته به ظاهر یک کشور همسایه دشمن ما بود اما پشت قصه بسیاری از قدرتها و ابرقدرتها بودند، اظهار داشت: حقیقتا 8 سال سخت ترین روزها را گذراندیم روزهایی بود که حتی برای یک سلاح ساده کلاشینکف در مضیقه بودیم. یادمان هست که در هفتههای اول جنگ که از یک کشوری برای ما یک هواپیما کلاشینکف آوردند چقدر همه ما خوشحال بودیم که یک هواپیمای کلاشینفک به ما رسیده است به هرحال آن دوره ژ س در اختیار سربازانمان بود که یک سلاح سنگین به حساب میآمد اما در مقابل کلاشینکف از سبک ترین سلاحها بود و راحت تر میشد با آن کار کرد.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به مسئولیت خود در ایام جنگ، گفت: بنده از مهر و آبان آن سالها به همراه تعدادی از مسئولان نظامی و عدهای از نمایندگان مجلس مسئول بررسی همه انبارهای نیروهای مسلح و ذاقه های مهماتی بودم. ما در آن دوره همه انبارها و ذاقههای مهماتی کشور را بازدید کردیم. در آن زمان سپاه پاسداران در میدان جنگ بود. همچنین کمیته های انقلاب نیز در میدان جنگ بودند که همه اینها نیاز به سلاح سبک داشتند. اما ما نداشتیم فرضا خمپاره 60 بسیار داوطلب داشت چون به راحتی میشد بدون پایه آن را شلیک کرد. هرچند برد آن کوتاه بود اما بسیار مورد نیاز بود. آمارهای ما در تهران میگفت هیچ خمپاره 60 در انبارها نداریم اما وقتی من در شیراز یک ذاقه مهمات خمپاره 60 یافتم آن را تلفنی به اقای هاشمی اطلاع دادم. باور نمیکنید که همه مسئولین و رزمندهها چقدر از این اتفاق خوشحال شدند.
روحانی تحریم را سومین معضل انقلاب اسلامی پس از پیروزی عنوان کرد و گفت: هرچند جنگ هشت ساله تمام شده است اما هنوز آثار جنگ وجود دارد و هنوز از لحاظ حقوقی و قانونی باید برخی مسائل عملیاتی و اجرایی شود. هنوز دفتر CBS تشکیل نشده، اروند رود لایروبی نشده و قرار داد 1975 اجرایی نشده است بنابراین طبیعی است که یک جنگ هشت ساله آثاری 40 ساله و 50 ساله داشته باشد و جنگها و معضلات بین المللی نیز این چنین است و مشکلاتش یک روزه حل نمیشود.
وی افزود: وقتی ما به سمت این رفتیم که آثار جنگ را بزداییم و کشور به آرامش برسد، تحریمها را بر ما تحمیل کردند. البته احتمال اینکه جنگ را میخواستند در آن دوره برما تحمیل کنند بالا بود چرا که درسال 82 میخواستند ما را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند یعنی زمانی که آمریکاییها تصمیم داشتند یا به ایران و یا به عراق حمله کنند و بنده نمیخواهم درباره آن سخن بگویم چرا که از آن دوره عبور کردیم میخواهم بگویم تحریم هم سختیهای خودش را همانند دوران جنگ دارد و ایستادگی و مقاومت لازم است و حقیقتا نیز مردم بودند که ایستادند و پشت نظام را خالی نکردند.
رئیسجمهور با اشاره به وضعیت کشور در برهه آغاز دولت یازدهم، گفت: اکنون در شرایطی به سر میبریم که میتوانیم بگوییم شرایطی است که اگر همه دست به دست هم دهیم و اگر نگذاریم توطئه دیگران کارگر باشد انشاءالله تا پایان قرن و ورود به قرن جدید تا حد زیادی مشکلات گذشته را جبران و حل و فصل کنیم.
روحانی اضافه کرد: حل برخی از مشکلات کشور مورد خاص بدخواهان و دشمنان انقلاب نیست آنها هر روز داستانی برای ما میسازند و از هر داستانی سریالی تولید میکنند و سریالی پشت سریال دیگر تا ذهن و فکر ما از مسائل اصلی جدا شود و به مسائل فرعی مشغول شویم.
وی با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما حدود 8 سال شغل خالص تقریبا صفر بوده است، اظهار داشت: این حادثه مهمی است و چون از آن عبور کردیم و یا به تدریج عبور میکنیم یادمان میرود که از سال 85 تا 95 اشتغال خالص کشور تقریبا صفر بوده است، در شرایطی که ما بیشترین بیکار را داشته ایم یادمان میرود که آغاز دولت یازدهم با یک رکود بینظیر در کشور روبرو بودیم.
رئیسجمهور یادآور شد: در آن سالها رشد اقتصادی 6.8- بود حالا امروز برخی از رکود حرف میزنند که اشکالی ندارد اما آن روز کجا بودند. در سال 91 که رشد 6.8- را تجربه کردیم چطور از بیان شریفشان و روزنامه ها و سایتها و رسانه ملی کلمه رکود را کمتر شنیدیم و اکنون که از رکود عبور کردهایم و به رشد اقتصادی 8.3+ در سال 95 و طبق آمار بانک مرکزی رشد 12.5+ رسیدیم تازه عدهای کلمه رکود را یاد گرفتهاند که ادا کنند.
روحانی با بیان اینکه در سه شاخصه بیکاری، رشد اقتصادی و تورم یک قدم فاصله گرفتهایم هرچند شرایط ما هنوز شرایط خوبی نیست و به اندازه کافی رونق اقتصادی نداریم و اشتغال ما تا آنجا که نیازمان است خیلی فاصله داریم، تصریح کرد: طبق آمار ما در بهار 96، 703 هزار شغل جدید ایجاد کردهایم البته مربوط به بهار 96 است و ممکن است در فصلهای بعدی کمتر یا بیشتر شود اما اگر همین آمار 703 هزار شغل جدید تا پایان سال باشد بازهم عقب هستیم و تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی اعتماد عمومی مردم را بالاترین سرمایه اجتماعی دانست و گفت: اگر مردم اعتمادشان نسبت به دولت و نظام کم و سست شود و در تردید قرار بگیرند ما نخواهیم توانست از مشکلات عبور کنیم و مردم باید به دولت چه به معنای خاص کلمه و چه به معنای عام کلمه باید اعتماد داشته باشند و علت اینکه امروز توانستهایم قیمت ارز را در بازار نسبتا ثابت نگه داریم به خاطر اعتماد مردم به دولت است و اگر قیمت ارز بالا میرود و رئیس بانک مرکزی ما می گوید که مردم نگران نباشند و بالا رفتن قیمت برای همین چند روز است و مردم نیز اعتنایی به بالا رفتن قیمت ارز نمی کنند به معنای اعتماد به سخن دولت و نماینده دولت است و هرچند یک روزهایی داشتیم که هرچه رئیس بانک مرکزی می گفت مردم برعکس آن را انجام میدادند.
رئیسجمهور در ادامه انتخابات اردیبهشت 96 را مورد توجه قرار داد و افزود: انتخابات برای ما یک آزمایش بزرگ بود و ما از یک آزمایش بزرگ پیروز خارج شدیم. به یمن حضور مردم و تدابیر رهبری انقلاب بهترین انتخابات را در منطقه برگزار کردیم و همه باید از این اتفاق خوشحال باشیم و همه ما در آن شریک بودیم و همه مسئولین، قضات، شورای نگهبان، دولت و مردم همه در کنار هم یک انتخابات سودمند و بدون حاشیه را برگزار کردیم.
روحانی تصریح کرد: دوران رقابت ویژگی خاص خود را دارد و من نمیخواهم راجع به آن دوران صحبت کنم معتقدم آن دوران تمام شدهو ما یک مجموعه انتخابات بسیار پرشور و با نشاط برگزار کردهایم. در یک خیابان یک ستادی شکل میگرفت و روبروی آن ستاد رقیب بود و در چند شهر دیدم که ستادها دقیقا روبروی هم بودند. اما هیچ نزاع و دعوایی بین آنها نبود و یقه یکدیگر را نگرفتند. به یکدیگر فحاشی نکردند و هر یک به نفع کاندیدای خود شعار دادند. اجتماعات 10 هزار و 20 هزار نفری و هیچ کس هنجارشکنی نکرد و این قدرت ایمان جوانان و پیشرفت آنان به این معنی است که انقلاب به سن 40 سالگی رسیده یعنی الان سال 84 و 88 و 78 نیست و سال 96 است نشان دادیم که ما به 40 سالگی رسیدهایم.
وی با بیان اینکه در شرایط خوب بعد از انتخابات بیاییم و از نو رقابت انتخابات را بازخوانی کنیم کدام عقل سلیمی این را میگیرد، اظهار داشت: رقابت انتخاباتی برای دوران انتخابات است هر انتخاباتی ممکن است در گوشه ای از آن نقصی باشد ما که معصوم نیستیم اما مردم به صحنه آمدند و کار خودشان را به خوبی انجام دادند و امروز نوبت ماست. نوبت ما مسئولان است که مشکلات پیش رو را حل کنیم مشکلات فقط برای دولت دوازدهم نخواهد بود بلکه مشکلات کشور و ملت ما است. اگر فقر و بیکاری معیشت مردم را دچار مشکل کرد آیا اینها مشکلات دولت دوازدهم است خیر اینها مشکلات ملت، نظام و همه ما است.
رئیسجمهور ادامه داد: هرچند در این وضعیت دشمنان نمیتوانند ما با هم متحد باشیم و از هر کاهی کوهی میسازند، دشمنان ما از روز اول میخواستند انقلاب و نظام ما استقرار پیدا نکند و اگر استقرار پیدا کرد نظامی قدرتمند نباشد و نتواند الگویی برای دیگران باشد. شما کشورهای هم سن و سال ما را ببینید که درسال 57 با ما بودند و از یک زمان پیشرفت را شروع کردیم، مالزی و کره جنوبی و ترکیه البته قبول است ما جنگ و تحریم داشتیم و آنها نداشتند اما آیا قادر هستیم به آنها برسیم و یا از آنها عبور کنیم. ما ملت بزرگی هستیم و استعدادهای فراوانی داریم و سرمایه های بزرگی در اختیارمان است که در جهت جهاد تلاش میکنند و همچنین کشوری هستیم که یک قوه قضاییه مستقل نمیتواند به کشور ما امنیت کافی در سرمایه گذاری و رونق اقتصادی ایجاد کند.
روحانی با اشاره به وظایف قوه قضائیه اظهار داشت: رئیس جمهور اگر یکی از وظایفش اجرای قانون اساسی است، بخشی از این قانون اساسی که باید اجرا شود قوه قضاییه و اصولی است که مربوط به این قوه است که اگر رئیس جمهور نسبت به دولت و بخش اجرا دغدغه خاطر دارد نسبت به قوه قضاییه هم باید همان دغدغه را داشته باشد.
وی ادامه داد: در عین حال هیچ وقت قوه مجریه به دنبال تخریب قوه قضائیه نبوده و قوه قضائیه هم به دنبال تخریب قوه مجریه نبوده و قوه مقننه هم به دنبال تخریب دو قوه دیگر نبوده، اما ما باید کار بالاتری انجام دهیم، همین که میگوییم مستقل، کافی نیست، قوه قضائیه مستقل باشد و قوه مجریه هم مستقل است، مستقل به معنای دیوار کشیدن بین دو قوه نیست، مستقل به این معناست که قوه قضائیه و قاضی برای انشای حکم و فهم حکمش مستقل است و مستقلاً قانون را میفهمد و تفصیل میکند و حکم صادر میکند.
رئیسجمهور گفت: مستقل بودن معنایش این نیست که یکدیگر را یاری و کمک نکنیم و با یکدیگر تعامل نداشته باشیم و سیاست داخلی و در سیاست خارجی و مخصوصاً در بخش اقتصاد توجه نداشته باشیم که مسائلمان را چگونه باید حل و فصل کنیم. همیشه این چنین بوده که اگر ما توانستیم در سیاست خارجی کاری کنیم که بدخواه ما تنها بماند بهتر است؟ یا به گونهای رفتار کنیم آنکه خصم و بدخواه و دشمن ما است، دیگران هم کنار او قرار بگیرند؟ کدام بهتر است؟ ما که بنا نیست به دشمن کمک کنیم، دشمن به دنبال این است که در منطقه خاورمیانه صلح، ثبات، توسعه نباشد و در آن جنگ باشد تا او هم بتواند اسلحه خود را بفروشد و استفاده کند و هم بهانههای خود را برای مداخله خود افزایش دهد و این کار دشمن است.
روحانی با تاکید بر تعامل قوا با یکدیکر در برابر مسائل منطقهای اظهار داشت: قرار است به دست دشمن بهانه بدهیم یا از دست او بهانه بگیریم؟ و از سوی دیگر آیا ما باید کاری کنیم و سیاست خارجی داشته باشیم که اگر آمریکا خواست در برابر ما بایستد، بلافاصله اروپا هم در کنارش باشد و بلافاصله چین و روسیه هم در کنارش باشند یا به گونهای رفتار کنیم که اگر خواست امریکا روبهروی ما بایستد، قدرتهای دیگر او را محکوم کنند و قدرتهای دیگر او را مورد سرزنش قرار دهند؟ آیا ما میخواهیم در شورای امنیت سازمان ملل اگر آمریکا حرف میزند، 14 عضو دیگر هم فوری او را تأیید کنند؟ آیا میخواهیم اتفاق آراء برای آمریکا درست کنیم و یا میخواهیم اگر آمریکا ادعایی کرد 14 عضو دیگر رأی منفی یا ممتنع دهند؟
وی یادآور شد: چند روز پیش که آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل راجع به قطعنامه 2231 و موشکهای ایران حرف زد، آیا کسی بود که آمریکا را حمایت کند؟ نه اروپا، نه چین و نه روس و نه بقیه کشورها قبول نکردند، یک زمانی هم بود که هرگاه آمریکا علیه ما ادعا میکرد، 14 رأی دیگر را هم قطعی کنار خودش داشت، ما نباید بگذاریم آمریکا بسطیت پیدا کند و نباید بگذاریم آمریکاییها قدرتمند شوند.
منبع: تسنیم
نظرات بینندگان