کد خبر: ۱۱۱۵۱۴
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۱۴ تير ۱۳۹۶

خاطرات آیت الله ایمانی از برادر شهیدش در مراسم رونمایی از کتاب "بوی خوش عطر"

آیت الله ایمانی گفت: شهید نصرالله خاطرات روزانه و اتفاقات جبهه‌ها را از روز اول حضورش در دفاع مقدس با قلم شیوایی نگاشته و به همین دلیل متن این کتاب با گیرایی خاصی ثبت شده است.

به گزلرش شیرازه، پیش از ظهر امروز آیین رونمایی از کتاب "بوی خوش عطر" که مجموعه‌ای از خاطرات زندگی شهید نصر الله ایمانی است با حضور آیت‌الله ایمانی نماینده ولی فقیه در استان فارس و نویسنده و ناشر این کتاب در حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس برگزار شد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: سخن گفتن از شهید و اثر فرهنگی شهادت ساده نیست و طبعا تشریح مقام شهدا برای جاماندگان کاروان شهادت به سهولت امکان پذیر نیست. از همین رو باید به این نکته اندیشید که چه عواملی موجب می‌شود یک عده این مسیر را با اراده و اختیار خود انتخاب کنند و تا آخر خط مشتاقانه حرکت کنند و در اقتدا به مولا امیرالمومنین (ع) بر این باور باشند که دین را نعمتی بدانند و برای آن نعمت شکرگزار درگاه حضرت حق باشند نه آنکه چون نغمت و مصیبتی بزرگ دانستهه و با رنج و سختی آن را پذیرفته باشند.

اسدالله ایمانی افزود: حال باید پرسید چه عواملی در تربیت چنین شخصیت‌هایی تاثیرگذار بوده‌اند؟ و چه اندیشه و تفکری با چنین تاثیرگذاری عده‌ای از انسان‌ها را از خاک و خاکدان جدا کرده و آسمانی و الهی نموده است؟ آیا این مسئله برای عموم انسان‌ها امکان پذیر است یا فقط در عده‌ای خاص منحر شده است؟ البته نعمت ایثار و شهادت به فضل پروردگار برای همه انسان وجود دارد اما بهره‌برداری افراد از این فضل و توجه به فضیلت‌های الهی متفاوت است.

امام جمعه شیراز ادامه داد: شهید نصرالله ایمانی برادر بنده و آخرین فرزند پسر خانواده بودند. او به سربازی رفته بود و مانند سایر جوان‌ها وارد بازار کار شده و در مغازه پدرم مشغول بود. یک روز که در حالی که در مغازه مشغول بود رادیو پیام حضرت امام مبنی بر حرکت جوان‌ها جهت دفاع از میهن را قرائت کرد. امام خمینی خواسته بود جوانانی که با سلاح جنگی آشنایی و قدرت رفتن به میدان جنگ را دارند راهی جبهه‌ها شوند. بعد از شنیدن این دستور، شهید نصرالله کرکره مغازه را پایین کشید و در اوایل مهر ماه سال 1359 که تازه چند روزی از حمله صدام به ایران گذشته بود، راهی جبهه‌ها شد‌.

ایمانی افزود: بعد از حضور در جبهه با شهید علم الهدی آشنا شده و بسیار تحت تاثیر شخصیت و تفکر ایشان قرار گرفته بود که موجب دکرگونی بسیار زیادی در جهان‌بندی او شده بود. البته لازم است بگویم که؛ مرحوم پدرم در پایبندی فرزندانش از جمله شهید نصرالله نقش پر رنگی داشتند زیرا از کودکی دین را به ما آموخته بود. شهید نصرالله بعنوان اخرین فرزند پسر خانواده رابطه عاطفی بسیار خوبی با پدرم داشت و به همین دلیل در حالی‌که او دوست داشت شهید شود پدرم مایل به شهادتش نبود و می‌گفت زخمی می‌شوی که اتفاقا نصرالله دو بار هم از ناحیه دست و طحال زخمی شد اما بار سوم در روز 20 اردیبهشت در مسیر عملیات بیت المقدس به شهادت رسید.

وی خاطر نشان کرد: استان فارس در دفاع مقدس قریب به 14000 شهید تقدیم کرده و از میان این شهدای عزیز، شهیدی را نمی‌شناسم که خاطرات روزانه خود در جبهه‌ها را ثبت کرده باشد و این خاطرات در قالب یک کتاب ثبت شود. شهید نصرالله خاطرات روزانه و اتفاقات جبهه‌ها را از روز اول حضورش در دفاع مقدس با قلم شیوایی نگاشته و به همین دلیل متن این کتاب با گیرایی خاصی ثبت شده است. شهید نصرالله در این کتاب هفت سفر برای خود تعریف کرده و در سفر هفتم به شهادت می‌رسد. همچنین در این کتاب از تعداد زیادی از شهدا نام برده شده و در لا به لای خاطرات شهید شناسایی جامعی از این شهدا به دست آمده است.


مهدی صنعتی نویسنده کتاب "بوی خوش عطر" در گفتگو با خبرنگار شیرازه، گفت: این کتاب در گذشته دو بار توسط اداره بنیاد شهید کازرون و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی کشور به چاپ رسیده بود اما چون نقایص و کاستی‌هایی که داشت سعی کردیم با مطالعه و جستجوی دقیق‌تر خاطرات و گردآوری مجدد خاطرات این شهید بزرگوار، کتاب مجدد به رشته تحریر دربیاید و کاستی‌ها جبران شود. همچنین در چاپ جدید این کتاب مطالعه ویژه‌ای بر مناطق و شهدای یاد شده در این کتاب انجام شد و با تغییرات ایجاد شده محتوای کتاب جامع‌تر شد.

صنعتی ادامه داد: بازنویسی این کتاب از اوایل سال 91 آغاز شد و در سال 95 با تمرکز ویژه‌ای که بر این کتاب قرار گرفت به مرحله چاپ رسید. لازم به ذکر است در تدوین این کتاب آیت الله ایمانی با اعتماد و حمایت‌هایی که داشتند کار بازنویسی و تکمیل کتاب را تسهیل کردند. انتخاب خاطرات شهید نصرالله ایمانی جهت ثبت و تبدیل آن به یک کتاب جامع صرفا بدلیل نوع خاطرات ایشان است که روزنوشت بود. زیرا این شهید بزرگوار با ثبت خاطرات دوران دفاع مقدس این روزهای جبهه را به یک سند ماندگار تبدیل کرده است.

لازم به ذکر است این کتاب توسط انتشارات سلمان فارسی و با مدیریت ناشر؛ رضا صنعتی چاپ شده است. به گفته ناشر؛ انتشارات سلمان فارسی در شهرستان کازرون قرار دارد و به دنبال این است که تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را به جامعه معرفی کند و بعد از دو دهه‌ فعالیت در عرصه فرهنگی آثار ارزشمندی را به چاپ رسانده است. این انتشارات همچنین به حوزه ثبت تاریخ شفاهی انقلاب ورود کرده و بیش از 200 مصاحبه با شخصیت‌های موثر کازرون در انقلاب عظیم اسلامی را انجام داده و یکی از کتاب‌هایی که در این راستا قرار است به چاپ برسد، مجموعه‌ای از خاطرات آیت‌الله ایمانی نماینده ولی فقیه در فارس است که تا پایان سال به چاپ خواهد رسید.

نظرات بینندگان