برگ سیاه دیگری بر کارنامه ژنرال دولت + سند
داستان مربوط به وضعیت استخدام دانشجویان گروه الف دانشگاه صنعت نفت است که جزو متخصصترین خروجیهای هر دوره این دانشگاه به حساب میآیند و در دوران تحصیل خود با هزینه بیتالمال مهارتهای بسیاری کسب نمودهاند که روزی در خدمت پیشرفت کشور قرار دهند اما با روی کار آمدن بیژن زنگنه بسیاری از آنها عطای خدمت را به لقایش بخشیدند.
ماجرا از این قرار است که تا سال ۹۴ و قبل از اینکه دفترچه های کنکور تغییر کند، یکی از امتیازات دانشگاه صنعت نفت نسبت به سایر مراکز علمی، اولویت جذب و استخدام فارغ التحصیلان گروه الف این دانشگاه در وزارت نفت و بکارگیری تواناییهای آنان در پیشبرد صنعت نفت و پالایش کشور بود اما با روی کارآمدن دولت یازدهم به یکباره و با تصمیم غیرکارشناسی و غیرمنطقی وزیر نفت کابینه قبل، جلوی استخدام این دانشجویان گرفته شد.
این تصمیم خلقالساعه ژنرال دولت روحانی از همان ابتدا اعتراضات بسیاری را هم از جانب دانشجویانی که تنها به دلیل روی کار آمدن زنگنه از استخدام باز مانده بودند و هم از سمت خود مجموعه وزارت نفت که با کمبود شدید نیروی انسانی متخصص روبرو شده بودند، به همراه داشت اما همواره در طی این مدت زنگنه، بازی با کلمات و وعده دادن را جایگزین رسیدگی به موضوع و حل این مشکل مینمود.
این مسئله باعث شد در طی ۴ سال گذشته دانشجویان بارها درخواست خود را به روشهای مختلف از مسئولان وزارت نفت پیگیری کنند و وقتی از به نتیجه رسیدن ناامید شدند در مقابل وزارت نفت تجمع کرده تا شاید به خواسته منطقی و قانونی خود برسند اما در مقابل، وزارت نفت با بیاعتنایی به خواست این افراد به جای آنکه نسبت به کاریابی این دانشجویان که متخصصان این حوزه نیز هستند، اقدام کند، با بهانه تراشی از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکرد.
اما فارغ التحصیلان این دانشگاه دست از پیگیری برنداشتند و اعتراض خود را به محاکم قضایی بردند تا براساس اسناد و مدارک موجود، حق خود را مطالبه کنند.
در این رابطه و براساس سند حکم دیوان عدالت اداری که در اختیار مشرق قرار گرفته است، این نهاد قضایی وزارت نفت را مکلف نموده بدون هیچ مانعی در فرآیند استخدام، همانند سایر دانشجویان این دانشگاه که پیش از این جذب شدهاند، نسبت به کاریابی تمامی فارغالتحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت اقدام نماید.
اما بازهم در این خصوص زمزمههایی شنیده شد که گویی مدیران وزارت نفت در تصمیمی مغایر با قانون، عبارت روال سابق ذکر شده را بجای آنکه عطف به پروسه استخدام قبل از آغاز تغییرات کنند و طبق روال عادی فارغ التحصیل را کاریابی و پس از گزینش استخدام کنند، این جمله را معطوف به روال خود کرده و همچنان دانشجویان را به بهانههای مختلف وبدون اطلاع رسانی دقیق از گردونه بکارگیری خارج میکنند.
آنچه در این خصوص حائز اهمیت است، در نظر داشتن این موضوع است که طبق حکم دیوان عدالت اداری، وزارت نفت موظف خواهد بود تمامی گروه الف را بدون طی مراحل جدید استخدام شامل دعوت برای مصاحبه مجدد و همانگونه که پیش از این مقررات سایر دانشجویان با وضعیت مشابه بکارگیری شدند، به خدمت بگیرد.
بند آخر حکم صادره نیز تاکید میکند که دیوان عدالت اداری به عنوان نهاد عالی قضایی کشور، صلاحیت ورود به مسئله را دارد و بنا به شواهد و مستندات و مدارک، وزارت نفت را مکلف و موظف به جذب دانشجویان گروه الف دانشگاه صنعت نفت میکند.
از سوی دیگر، این مسئله میتواند محکی برای دولت دوازدهم و شخص وزیر نفت نیز باشد که باتوجه به خبرهایی که از استخدام نمایندگان مجلس در سمت های مهم نفتی، حتی بدون داشتن تخصص کافی در حوزه نفت و انرژی، همچنین بکارگیری اطرافیان برخی مسئولین در وزارت نفت شنیده میشود، آیا قرار است کابینه دوم روحانی با برچسب رانت و استخدام "ژنهای خوب" شناخته شود؟
برای پاسخ به این سوال باید منتظر ماند و دید با توجه به اعلام مسئولان وزارت نفت به نیاز ۲۵۰۰ نیرو برای استخدام، آیا فارغ التحصیلان متخصص دانشگاه وزارت نفت همانگونه که در متن حکم دادگاه به آن اشاره شده به کار گیری میشوند یا خیر؟
موضوعی که به نظر میرسد ابتداییترین و حداقلیترین کاری که میتواند بخشی از ظلم به جوانان متخصص کشور را جبران کند، تعیین ضربالاجل برای بکارگیری تمامی گروه الفی های دانشگاه نفت باشد که تعدادشان کمتر از این میزان است.