خاموشی چراغ ورزش در روستاهای استان فارس
یکی از مواردی که سبب ماندگاری روستائیان در روستاها میشود، فراهم کردن شرایط تفریح و نشاط است که قدرمسلم بسترهایی مانند سالنهای ورزشی و پارکهای بازی میتواند در این زمینه موثر باشد اما بسیاری از روستاها در استان فارس با وجود داشتن جمعیت بالا از داشتن یک سالن ورزشی محروم هستند.
زاهدمحمود؛ محروم از امکانات ورزشی
روستای زاهدمحمود لارستان با 465 نفر جمعیت سرانه ورزشیاش صفر است، این موضوع را محمد دروند دهیار روستا در گفتوگو با تسنیم میگوید و نبود امکانات ورزشی و تفریحی را یکی از مشکلات روستا ذکر میکند.
به گفته وی یک زمین خاکی در روستای قدیم وجود دارد که گاهی اوقات مورد استفاده جوانان قرار میگیرد اما در شهرک جدید روستا هیچ توجهی به بحث ورزش و اوقات فراغت جوانان و نوجوانان روستا نشده است. آنطور که دروند میگوید: این زمین خاکی نیز توسط مردم درست شده است.
دروند از وجود زمین سیمانی در مدرسه روستا سخن میگوید که برای ورزش مناسب است اما به دلیل منع قانونی و اعتراض همسایگان مدرسه امکان واگذاری این زمین برای ورزش و بازی وجود ندارد.
از جمعیت 465 نفری روستای زاهدمحمود براساس گفتههای دهیار روستا نزدیک به 135 تا 140 نفر کودک و نوجوان وجود دارد که البته این جمعیت غیر از دانشجویان این روستا است. این میزان جمعیت جوان در روستای زاهد محمود لزوم احداث یک زمین ورزشی یا پارک بازی را ایجاب میکند.
دروند از احداث پارک بازی در این روستا خبر میدهد البته تاکید میکند که بودجه دهیاری محدود است و از آنجا که ساخت ساختمان دهیاری از سال 91 شروع شده و امسال رو به اتمام است، میگوید: پس از تکمیل ساختمان دهیاری اگر بودجهای به دهیاری داده شود، صرف ساخت پارک بازی میشود. به گفته وی در حال حاضر چند وسیله محدود و دست دوم تنها سرگرمی کودکان روستای زاهدمحمود است.
پیگیر حل مشکل هستیم
حسن طیبیزاده، رئیس اداره ورزش و جوانان لارستان از وجود زمینی در طرح هادی این روستا سخن میگوید که تقاضای تبدیل کاربری و اختصاص آن به ورزش به بنیاد مسکن داده شده است. وی در گفتوگو با تسنیم میگوید: در صورتی که بنیاد مسکن اقدامات لازم برای واگذاری را انجام دهد، زمین کاربری ورزشی پیدا کرده و اداره ورزش و جوانان میتواند برای ساخت سالن یا زمین ورزشی وارد شود.
به گفته طیبیزاده علاوه بر روستای زاهدمحمود 7 روستای دیگر لارستان نیز وضعیتی مشابه دارند که ورزش و جوانان برای اقدام به کار منتظر جواب بنیاد مسکن است. رئیس اداره ورزش و جوانان لارستان معتقد است با تغییر کاربری، این زمینها ردیف بودجه ورزشی گرفته و مشکل نبود امکانات ورزشی در این روستاها برطرف میشود.
بنا بر سخنان رئیس ورزش و جوانان لارستان سرانه ورزشی این شهرستان یک متر است که از میزان استانی نیز بیشتر است اما در روستاها امکانات و زیرساختهای ورزشی مناسب نیست و در حال حاضر تنها در زمینه تجهیزات و وسایل ورزشی میتوان اقدام کرد.
« یک میلیارد و 600 میلیون تومان از اعتبارات مختلف شهرستان به ورزش اختصاص یافته که از هر بخش 2 روستا برای تجهیز و تکمیل پروژههای ورزشی انتخاب شده است» این عبارت را طیبیزاده میگوید و معتقد است که روستاها میتوانند از طرحهای مشارکتی برای ساخت سالن ورزشی استفاده کنند.
به گفته وی در این طرحها روستائیان با کمک خیرین با پرداخت 50 درصد هزینهها در پروژه ورزشی شرکت میکنند و 50 درصد مابقی را نیز اداره کل ورزش و جوانان استان تقبل میکند.
توجه به ورزش روستاها به اندازه ورزش در شهرها مهم است
و چه بسا اهمیت این مسئله در روستاها بیش از شهرها است چراکه روستاها در
صورت نداشتن امکانات مناسب به تدریج خالی از سکنه میشود و در مقابل حاشیه
شهرها روز به روز گسترش مییابد.