کد خبر: ۱۱۷۰۲۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۳ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶
در جلسه شورای اداری استان فارس مطرح شد:

9 محله پر آسیب در شیراز وضعیت بحرانی دارند/ فارس در تقسیم بندی اعتبارات نسبت به بقیه استان ها عقب است/ تسهیلات 42 هزار میلیاردی برای اشتغال

استاندار فارس در خصوص مکان های پرآسیب در فارس و شیراز گفت: 119 نقطه آسیب دیده در استان و 15 محله در شیراز شناسایی شده که آسیب های اجتماعی بسیاری چون اعتیاد و بیکاری در آنجا به چشم میخورد که از این تعداد، 9 محله در وضعیت بحرانی قرار دارند.
9 محله پر آسیب در شیراز وضعیت بحرانی دارند/ فارس در تقسیم بندی اعتبارات نسبت به بقیه استان ها عقب است/ تسهیلات 42 هزار میلیاردی برای اشتغال
به گزارش شیرازه، جلسه شورای اداری استان فارس چهارشنبه 22 آذر با حضور وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی، استاندار فارس و جمعی از مدیران استانی برگزار شد.

استاندار فارس کشاورزی را یکی از پایه های اقتصادی در استان عنوان کرد و گفت: از دیرباز در فارس کشاورزی رونق بسیاری داشته است؛ متاسفانه مخاطرات جدی در این حوزه بر اثر خشکسالی رخ داده و کشاورزی در بعضی از شهرستانهای استان رو به تعطیلی رفته است.

اسماعیل تبادار با بیان اینکه اشتغال در فارس به واسطه رکود در بخش کشاورزی با مشکل مواجه شده چرا که 98 درصد اشتغال ها در این حوزه بوده است، حمایت از سرمایه گذاری داخلی و خارجی را امر مهمی دانست که باید توجه ویژه ای به آن شود.

وی افزود: بیکاری کشاورزان عامل مهمی برای مهاجرت به کلان شهرهای بزرگ است؛ این موضوع منجر به آسیب های اجتماعی بسیاری چون حاشیه نشینی و فقر شده است.

استاندار فارس در خصوص مکان های پرآسیب در فارس و شیراز اظهار داشت: 119 نقطه آسیب دیده در استان و 15 محله در شیراز شناسایی شده که آسیب های اجتماعی بسیاری چون اعتیاد و بیکاری در آنجا به چشم می خورد که از این تعداد، 9 محله در وضعیت بحرانی قرار دارند.

تبادار وضعیت بلاتکلیفی انتقال کارخانه سیمان و پشم شیشه شیراز به خارج از شهر را یادآور شد و خواستار همراهی و پیگیری وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی این موضوع شد و در بخش دیگری نیز درخواست همکاری جهت تکمیل بیمارستان تامین اجتماعی در بلوار حسینی الهاشمی داشت.

250 شهید به ازای یک صندلی مدیریتی
نماینده فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای صندلی هر کدام از شما وزرا و ما نمایندگان بیش از 250 شهید خون داده است.

کرم پور با اظهار اینکه تقسیم بندی اعتبارات باید بر اساس توانمندی ها، شاخص ها و آمایش های سرزمینی صورت گیرد، تصریح کرد: فارس در تقسیم بندی اعتبارات در تمامی حوزه ها نسبت به بقیه استان ها عقب است.

ایجاد اشتغال بر پایه پرداخت تسهیلات یکی از نقائص نظام اجرایی بود
معاون اشتغال وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی از اعلام بسته های اشتغال روستایی طی هفته آینده و بازگشایی سامانه جامع اشتغال روستایی و فراگیر خبر داد و گفت: طیفی از خوداشتغالی، مشاغل خانگی و کارفرمایی طرح‌های خرد، کوچک و متوسط تحت پوشش خواهد بود.

منصوری با بیان اینکه 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال فراگیر و 12 هزار میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال روستایی در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: قرار نیست همه منابع در سال جاری هزینه شود؛ تصمیم‌گیری‌ها به شکل متمرکز در یک حوزه خاص نیست، پیش‌بینی ما اجرای 20 طرح سرمایه‌گذاری در هر استان است.

وی با تاکید بر اینکه حتی یک برنامه موفق اشتغال را در جهان نمی‌توان پیدا کرد که با دریافت وام ایجاد شده باشد، افزود: بحث ایجاد اشتغال بر پایه پرداخت تسهیلات یکی از نقائص نظام اجرایی بود؛ ما برای رفع این نقیصه، تسهیلات را به عنوان مسئله‌ی اول قرار نداده‌ایم بلکه موضوع اصلی مداخله است.

تسهیلات 42 هزار میلیاردی برای اشتغال

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ما دچار هزنیه های جاری اجتناب ناپذیر مانند هزینه های طرح سلامت شده ایم، بیان داشت: ما در این زمینه نیاز به فعالیت و تلاش بیشتری داریم زیر اگر امروز این مساله و مسایل دیگر را حل نکنیم در سال های آینده امکان حل آنها میسر نخواهد بود.

وی افزود: برای حل مشکلات فرا رو افزون بر اینکه نباید اجازه دهیم که یک ریال از اعتبارات تخصیصی هدر رود، به رعایت سه اصل عقلانیت، سختکوشی و تحمل بیشتر یکدیگر نیز نیاز داریم.

ربیعی ادامه داد: برای نتیجه گرفتن هر چه بهتر از اجرای برنامه ها، ضروری است دولت ها و مجلس شورای اسلامی رویکردشان برای تدوین برنامه ها، چهار ساله نباشد، بلکه این رویکرد نسلی باشد زیرا در این صورت بهتر می توانیم به تعهدات خود عمل کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: دولت امسال چند برنامه مهم را در دست اجرا دارد که بخشی از آن از جمله مباحث مربوط به کاهش آسیب های اجتماعی مرتبط با فعالیت های این وزارتخانه است.

وی بیان داشت: یکی از برنامه های عمده ما کاهش فقر مطلق است و این مهم از سال 96 با برنامه ریزی، هدفگذاری و جهت گیری خاص آغاز شده و دولت مصمم است بدون شلوغ کاری و به صورت منسجم در این مسیر حرکت کند.

ربیعی ادامه داد: برای تحقق اهداف پیش بینی شده در این زمینه، اقشار آسیب پذیر را به سه گروه تقسیم کرده ایم و دولت برای توانمندسازی و بی نیاز شدن آنها از حمایت هالی مالی دولتی اقدام می کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: یکی دیگر از برنامه های مهم دیگر دولت اهتمام ویژه به بحث صندوق رفاه است زیرا در سال های نه چندان دور جمعیت سالمند کشورمان به حدود 30 میلیون نفر خواهد رسید و هدف دولت این است که دوران سالمندی با فقر و معلولیت همراه نشود.

ربیعی، در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اشتغال اشاره کرد و گفت: امسال 42 هزار میلیارد تومان به حوزه اشتغال اختصاص داده شد که از این میزان یک هزار و 23 میلیارد تومان به استان فارس تخصیص یافت.

وی همچنین نوید راه اندازی سه مرکز درمانی در آینده نزدیک در شیراز داد.

ربیعی در ادامه، ظرفیت های فارس در بخش های مختلف را برشمرد و بیان داشت: در فارس گردشگری نیست بلکه مسافرگردی است و با توجه به این امر می توان زمینه ای فراهم کرد که هر مسافری که به این استان سفر می کند 2 تا سه میلیون تومان هزینه کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این وزارتخانه کمک می کند تا از میزان بیکاری این استان با برنامه ریزی و هدف گذاری مشخص، کاسته شود.

ربیعی ادامه داد: هم اینک 15 مرکز اورژانس اجتماعی در فارس وجوددارد و اگر ستاد حمایت اجتماعی این استان هم فعال شود و سایردستگاه های ذی ربط هم پای کار بیایند در کنار ایجاد اشتغال می توانیم به آسیب های اجتماعی هم رسیدگی کنیم

این مقام مسئول گفت: برای این کار نیازمند یک برنامه جامع هستیم زیرا روند مهاجرت به شهرها به آسیب های اجتماعی منتهی می شود و تا سه یا چهار سال آینده همچنان با این مساله مواجه خواهیم بود.

ربیعی اظهار کرد: امروز امید به توسعه در استان فارس بیشتر شده است اما باید کانون انسجام توسعه در این استان را تقویت کنیم.

وی در مورد انتقال کارخانه سیمان شیراز به خرامه گفت: مقدمات این کار حل شده و موضوع انتقال آن انجام می شود اما انتقال واحد تولیدی پشم شیشه شیراز نیازمند پیگیری و کار بیشتری است.


نظرات بینندگان