کد خبر: ۱۱۷۶۳۶
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۰ - ۰۶ دی ۱۳۹۶
رئیس فراکسیون معادن و صنایع معدنی مجلس در گفتگو با شیرازه:

دولت بودجه‌ای را ارائه داده که می‌داند محقق نمی‌شود!/ عدم انطباق لایحه بودجه 97 با برنامه ششم توسعه/ نادیده گرفتن بخش تولید در اختصاص درآمد یارانه‌ها

اسماعیلی می‌گوید: تبعات ناشی از گرانی بنزین در کنترل ما و دولت نیست؛ مردم، مسئولین و خود رئیس‌جمهور به خوبی می‌دانند گران شدن انرژی از لحاظ عملی و روانی یعنی گران شدن همه چیز.

دولت بودجه‌ای را ارائه داده که می‌داند محقق نمی‌شود!/ عدم انطباق لایحه بودجه 97 با برنامه ششم توسعه/ نادیده گرفتن بخش تولید در اختصاص درآمد یارانه‌هابه گزارش شیرازه، لایحه بودجه 19 آذرماه تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی طی این مدت به بررسی ابعاد مختلف آن پرداخته‌اند. یکی از نقاط مشترک اظهارنظرها، انتقاد از منطبق نبودن لایحه بودجه با سند بالادستی برنامه ششم توسعه و غیرواقعی بودن بودجه از جمله غیرواقعی بودن نرخ ارز و بهای نفت است.

داریوش اسماعیلی، نماینده مردم کوار، سروستان و خرامه در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار شیرازه لایحه بودجه 97 را دارای اشکالات اساسی توصیف و اظهار کرد: امسال می‌خواستند سبک جدیدی را در لایحه بودجه ارائه دهند که مشکلات گذشته را حل کنند که معتقدم از این طریق نه تنها مشکلی حل نمی‌شود بلکه مشکلی به مشکلات قبل افزوده می‌گردد.

عدم انطباق با برنامه ششم توسعه؛ بزرگترین ضعف لایحه بودجه

اسماعیلی اصلی‌ترین و بزرگترین اشکال و ضعف لایحه بودجه 97 را عدم انطباق با برنامه ششم توسعه عنوان و خاطرنشان کرد: مجلس با حضور نمایندگانی از دولت از جمله آقای نوبخت مدت‌ها زمان صرف تهیه و تدوین برنامه ششم توسعه کرد که به تایید شورای نگهبان رسید و مقام معظم رهبری نیز بر آن صحه گذاشته و فرمودند مبنای کار قرار گیرد اما متاسفانه در لایحه بودجه 97، برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار نگرفته و در برخی بخش‌ها نیز که مبنا قرار گرفته بسیار کم‌رنگ است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی مثالی را درخصوص بی‌توجهی دولت به برنامه ششم توسعه مطرح و اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه مصوب کردیم که کلیه درآمدهای معادن به حساب ویژه‌ای واریز و همه آن صرف توسعه بخش معدن گردد که متاسفانه در لایحه بودجه این اقدام انجام نشده و حدود 80 درصد اعتبارات به معادن برمی‌گردد و 20 درصد آن یعنی حدود 255 میلیارد تومان از بودجه معدن در جای دیگر مصرف می‌شود.

گران شدن انرژی از لحاظ عملی و روانی یعنی گران شدن همه چیز

اسماعیلی بنزین 1500 تومانی را برای مردم کمرشکن دانست و افزود: مردم با قیمت‌های کنونی و وضعیت موجود از لحاظ اقتصادی بسیار در مضیقه هستند و برای تأمین معیشت اولیه نیز درمانده‌اند. اگر کالای دیگری گران می‌شد شاید به اندازه گرانی بنزین بر روی سایر اجناس تأثیری نداشت و گرچه رئیس‌جمهور گفته است اجازه نمی‌دهیم با گران شدن بنزین سایر اجناس گران شود اما تبعات ناشی از گرانی بنزین در کنترل ما و دولت نیست؛ مردم، مسئولین و خود رئیس‌جمهور به خوبی می‌دانند گران شدن انرژی از لحاظ عملی و روانی یعنی گران شدن همه چیز. چه کسی است که بخواهد کاری انجام دهد و از انرژی استفاده نکند؟!

نماینده مردم کوار، سروستان و خرامه در مجلس شورای اسلامی به یکی دیگر از اشکالات لایحه بودجه اشاره کرد و گفت: براساس قانون باید بخش قابل توجهی از اعتبارات و درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به تولید اختصاص یابد که در لایحه بودجه 97 حمایت از تولید نادیده گرفته شده است درحالی که عدد و رقم بالایی از منابع هدفمندی را در چاهی به نام سلامت می‌ریزند که هرچه اعتبار هم در آن بریزند حتی نصفش پر نخواهد شد.

اسماعیلی عدم تحقق بودجه را ضعفی عنوان کرد که در لایحه بودجه سالیان متوالی وجود داشته است و افزود: دولت بودجه‌ای را ارائه می‌دهد که خودش می‌داند، محقق نمی‌شود، وقتی بودجه محقق نشود، تخصیص مبنا می‌شود. به عبارتی عدم تحقق بودجه دست دولت را باز می‌گذارد که بدون درنظر گرفتن اعتبار مصوب پروژه‌های مختلف در مجلس، اعتبارات را به دلخواه به بودجه‌های مختلف از صفر تا 100 درصد اختصاص دهد که این دیگر نیازی به مصوبه مجلس ندارد چراکه دولت هرگونه دلش خواست عمل می‌کند. به عنوان مثال دولت برای پروژه‌های مختلف راهداری اعداد مختلفی را در نظر گرفته است که اگر درآمد حاصل می‌شد و سرجمع بودجه تحقق یابد مطابق با اعتبار در نظر گرفته شده در لایحه بودجه اعتبارات توزیع می‌گردد اما اگر بودجه تحقق نیابد، متفاوت تخصیص می‌یابد.

یک ریال از بودجه هزار میلیارد تومانی صندوق بیمه کشاورزان تخصیص نیافت!

او با بیان اینکه در قانون بودجه سال گذشته هزار میلیارد تومان از محل ماده 10 و 12 برای صندوق بیمه کشاورزان در نظر گرفته شده بود، گفت: در جلسه اخیر با مدیرعامل صندوق مطلع گشتیم که متاسفانه حتی یک ریال از این بودجه تخصیص نیافته است.

شرکت‌های دولتی، حیاط خلوت پول خرج کردن مجموعه دولت است

عضو کمیسیون صنایع و معادن به یکی دیگر از اشکالاتی که در لایحه بودجه امسال و سنوات قبل وجود داشته اشاره و اظهار کرد: دولت درخصوص بودجه‌های شرکت‌های دولتی مجموعه‌ای را به مجلس ارائه می‌دهد که متاسفانه مجلس در جزییات آن ورود پیدا نمی‌کند و در هیچ یک از کمیسیون‌ها مورد بررسی دقیقی قرار نمی‌گیرد. این شرکت‌ها، همان حیاط خلوت و محل پول خرج کردن مجموعه دولت است که اگر این روند اصلاح نشود نمی‌توان امیدوار بود که با تصویب قانون بودجه مشکلات حل شود.

تلاش می‌کنیم سفرهای زیارتی از پرداخت عوارض خروج از کشور مستثنی شود

اسماعیلی در پاسخ به سوالی درخصوص بخشودگی جرایم دیرکرد وام‌های زیر 100 میلیون تومان نیز تصریح کرد: در قانون بودجه 97 هم در این خصوص بودجه در نظر گرفته شده است که به احتمال زیاد به تصویب مجلس هم خواهد رسید.

او درخصوص افزایش عوارض خروج از کشور هم گفت: تلاش می‌کنیم سفرهای زیارتی از جمله سفر اربعین که عموم مردم با نیت عزاداری و زیارت امام حسین(ع) از کشور خارج می‌شوند از این مورد مستثنی شوند.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان