آماده سازی دروازه قرآن برای عید نوروز
وی معتقد است که این بنا باید با نظارت کامل سازمان میراث فرهنگی تا پیش از نوروز مرمت و با نورپردازی و کاشت گیاهان بومی آراسته شود.
مسوول نظارت معاونت میراث فرهنگی فارس با اشاره به اهمیت بنای تاریخی دوازه قرآن به میگوید: این بنا از معدود بناهای شهر است که به عنوان المان فرهنگی اهمیت فراوانی دارد.
صادق زارع ادامه میدهد: سیری که تا کنون برای مرمت این بنای اصیل سپری شده کاملاً اصولی بوده و طرح آن زیر نظر میراث فرهنگی مصوب شده است.
وی اضافه میکند: پیش از این، شرکت عمران و نوسازی بافتهای فرسوده که متولی این موضوع است با مشاور قراردادی منعقد کرد و مشاور نیز مطالعات لازم را برای مرمت به انجام رساند.
زارع تصریح میکند: البته در خلال این مطالعات و بررسیها، جلسات و کمیتههایی برگزار شد و پس از بررسی و رصدهای لازم به تایید میراث فرهنگی نیز رسید.
مسوول نظارت معاونت میراث فرهنگی فارس با اشاره به روند کار بیان میکند: سازمان سیما و منظر شهری نیز در این موضوع نقش داشت و جلساتی با میراث فرهنگی با این سازمان و شهرداری منطقه 3 نیز برگزار شد.
یک بررسی چند بعدی
زارع روند مطالعات پیش از مرمت را به 3 بخش تقسیم میکند و میگوید: مقاومسازی سازه، مرمت بنا و تاسیسات و نورپردازی بخشهایی بود که برای انجام مرمت مورد پیش بینی و مطالعه قرار گرفت.
وی میافزاید: با مطالعات ژئوتکنیک انجام شده در پایههای دروازه قرآن به دلیل وجود یک خندق قدیمی در ضلع شرقی نشان میداد که این قسمت نشست کرده و بستر آن باید مقاومسازی شود که بر اساس طرح مصوب شده پی و بستر این منطقه مقاومسازی شد.
این مقام مسوول اضافه میکند: در بحث مرمت نیز کار در حال پیشرفت است و پیش بینی میشود که تا پیش از شروع نوروز و ورود گردشگران به اتمام برسد.
تاریخچه مرمتها
مسوول نظارت معاونت میراث فرهنگی فارس با اشاره به تاریخچه مرمتهای انجام شده در بنای دروازه قرآن اظهار میکند: بنا در سال 1327 ساخته شده و در سال 1364 مرمت شد و در سال 1378 سازه فلزی آن مورد استحکام بخشی قرار گرفت.
وی ادامه میدهد: در طرح مرمتی امسال نیز اتاقک بالای بنا بر اساس طرح توسط پیمانکار در حال مرمت است که مطالعات طرح از سال 95 آغاز شد و پس از تصویب به اجرا درآمد.
منبع: فارس