تأثیر شخصیت والای شهید رئیسی بر تشییع باشکوه
رحمتالله بانشی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» اظهار کرد: تشییع جنازه باشکوه و بینظیر شهید رئیسی نمیتواند جدا از شخصیت و اوصاف والای شهید رئیسی باشد. یعنی ما بدون شخصیت والای شهید رئیسی نمیتوانیم این تشییع جنازه باشکوه را به درستی تحلیل کنیم.
وی بیان کرد: اخلاص این شهید، کار خستگیناپذیر و بدون منت او، نگاه اعتقادی و برخاسته از ایمانش به جامعه و مردمسالاری دینی است، نه نگاه ابزاری، تبلیغاتی و انتخاباتی به مردم. بخصوص، نگاه ویژه او به محرومان و مستضعفان جامعه مظلومیت آیتالله رئیسی در عین قدرت داشتن، حلم او، ولایتمداری، تواضع و فروتنی این شهید عزیز، دلسپردن او به خدا و نگاه جهادی به همه برنامهها و کارها، همگی در تشییع جنازه تاریخی آیتالله رئیسی مؤثر بوده است.
امامجمعه بیضا در ادامه گفت: شهید رئیسی مسئولیتهای مختلفی داشتند و در دوران مسئولیتهای متفاوت، گفته شده است که ادب حکمرانی را مراعات میکردند. همین خصیصه و ادب در حکمرانی باعث شد که همه مردم با افکار و نگاهها و عقیدههای متفاوت در تشییع جنازه این شهید بزرگوار شرکت کنند.
بانشی بیان کرد: جامعهشناسان این تشییع جنازه بینظیر و باشکوه را تحلیل کردهاند و معتقدند که این تشییع پیامدهای جامعهشناسی زیادی دارد، حتی آنهایی که به آیتالله رئیسی رأی ندادند و گاهی از نحوه مدیریت این سید مظلوم و سید محرومان انتقادهای تندی داشتند. میبینیم که در تشییع جنازه شهدای خدمت حضور پیدا کردند.
وی ادامه داد: بعضی از جامعهشناسان در مورد این تشییع میگویند: دو جنبه اصلی و مهم وجود دارد؛ یکی مربوط به شخص آیتالله رئیسی است که همانطور که عرض کردم، آن اخلاص و کارهای بدون منت و نگاه ویژه به محرومان و مردم، عملکرد بدون سروصدا و بینظیر او، اینها مربوط به شخصیت ایشان است. جنبه دیگر مربوط به مقام و مفهوم عالی شهادت در ذهن مردم متدین ایران اسلامی است؛ مفهومی که در بسیاری مواقع، شکافها و بحرانهای اجتماعی و سیاسی را حل کرده و کشور را از بنبست نجات داده است.
امامجمعه بیضا گفت: کارشناسان میگویند این حجم از حضور در تشییع آیتالله رئیسی معنادار است؛ تنها گروههایی که شهید رئیسی را باور داشتند، نبودند. در واقع، در تشییع جنازه آیتالله رئیسی، مردم با همه افکار و نگاهها حضور داشتند. حتی اگر این حجم گسترده را که بعضیها تا ده میلیون نفر تخمین زدهاند، در نظر بگیریم، این ده میلیون نفر، نماینده گروههای دیگری هم بودند؛ کسانی که در خانهها مانده بودند و نمیتوانستند حضور پیدا کنند. اگر این افراد را به این آمار اضافه کنیم، رقم بسیار بیشتر خواهد شد.
بانشی خاطرنشان کرد: این تشییع جنازه از جنبههای مختلف تحلیل و بررسی شده است و همه معتقدند که منش، رفتار و اخلاق آیتالله رئیسی در این حضور، تأثیر بسیاری داشته است.
وی در ادامه گفت: گروه دیگری نگاه متفاوتی به این تشییع جنازه دارند و میگویند در فرهنگ سیاسی و انتخاباتی ما، در دورههای مختلف، این مسئله جا افتاده بود که هر کسی بخواهد رئیسجمهور شود، باید حاضرجواب باشد و تا حدودی در الفاظ رک و دریده و بیپرده صحبت کند تا بتواند در جامعه موجآفرین باشد و رأیها را به سمت خود جلب کند. تقریباً، هر دو جناح بزرگ سیاسی کشور این موضوع را پذیرفته بودند که رئیسجمهور اگر بخواهد رأی بیاورد، باید بتواند بیپرده، رک و بیملاحظه حرف بزند.
امامجمعه بیضا ادامه داد: اما آیتالله رئیسی در انتخابات نشان داد که این موضوع، خیلی هم ضروری نیست. صرفاً فردی لفاظ و جدلی، شخصیت ممتاز نیست؛ بلکه، آدم میتواند رئیسجمهور متفاوت باشد. کما اینکه، آیتالله رئیسی در انتخابات، خیلی تلاش نمیکرد که جذاب باشد، حرفهای خیرهکننده بزند یا وایرال شود، بلکه خودش بود و خودش، همانند شهید سردار سلیمانی، همه میدانند که از مشهور شدن فرار میکرد، از رسانهها فرار میکرد، خودش را کنار میکشید، تیم تبلیغاتی نداشت؛ اما محبوب دلها شده بود.
بانشی عنوان کرد: آیتالله رئیسی، با آن فکر، زبان و دامن پاکش و با آن عمل پاک، باعث شد که در دلهای مردم نفوذ کند و اینگونه، مردم در شهادت این شهید عزیز، حضور پیدا کردند.
وی در پایان اظهار کرد: رئیسجمهور شهید، با شهادت خود در حین خدمت، در دورترین نقطه ایران، عشق اجتماعی خودش را به مردم ایران ثابت کرد. آن خدمت بیمنت و بیقید و شرطش، موجب شد مردم، با حضور خود در آن تشییع جنازه تاریخی و بینظیر، عشق خود را به خادم ایثارگر نشان دهند. انشاءالله توفیق دهیم و بتوانیم رهرو شهدای پاک و خدمتگزار باشیم.
انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴