کد خبر: ۱۲۲۰۵۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
اخبار ویژه روزنامه‌ها:

شرکت توتال اطلاعات نفتی را دزدید و رفت!/ اعتراض یک اقتصاددان ‌حامی به سوء‌تدبیرهای دولت

روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.
به گزارش شیرازه، روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم.

کیهان

شرکت توتال اطلاعات نفتی را دزدید و رفت!

شرکت فرانسوی توتال نه اولین‌بار بلکه دومین‌بار بود که بدعهدی می‌کرد، اگرچه از سوی صاحب‌نظران هشدار داده شده بود. اکنون وزیرنفت باید پاسخگو شد.


شرکت فرانسوی توتال چهارشنبه شب برای دومین بار در دو دهه اخیر وزارت نفت ایران را سرکار گذاشت و رسما اعلام کرد در صورتی که آمریکا اجازه ندهد، فعالیت خود را در ایران متوقف می‌کند. به گزارش روزنامه فرهیختگان، دومین‌بار است که این شرکت آمریکایی-فرانسوی با وجود داشتن قراردادهای سنگین و چندمیلیارد دلاری با کشورمان، فعالیت در ایران را متوقف می‌کند و بدون پرداخت جریمه راهی کشورش می‌شود.


توتال سال 87 نیز ایران را ترک کرد و دقیقا عملی مشابه سال 97 انجام داد. در پی قراردادی که وزارت نفت ایران در سال 79 برای توسعه فاز 11 پارس‌جنوبی (دقیقا همین فازی که امروز نیز در دست توتال است) با توتال بسته بود، این شرکت آمریکایی-فرانسوی با اینکه با وزارت نفت ایران قرارداد همکاری امضا کرده بود، سال 87 به بهانه مخالفت آمریکایی‌ها برای ماندن در ایران، فاز 11 پارس‌جنوبی را رها کرده و عملا وزارت نفت ایران را سرکار گذاشت. آیا تدوین‌کنندگان، طراحان و امضاکنندگان این قرارداد که جزء نخستین تجربه قراردادهای جدید نفتی موسوم به IPC بوده است، نباید امروز پاسخگو باشند؟


بیژن زنگنه وزیرنفت پنجشنبه در پی متوقف شدن فعالیت‌های توتال در ایران گفت: «جریمه‌ای مشمول این کار توتال نمی‌شود، فقط آن پولی که این شرکت تاکنون هزینه کرده، به او عودت داده نمی‌شود!» سوال از آقای وزیر نفت این است، شما که یکبار تجربه تلخی در امضای قرارداد با توتال داشتید، چرا یکبار دیگر قراردادی امضا کردید که در صورت ترک توتال، هیچ جریمه‌ای مشمول او نشود؟!


وزیرنفت گفته است: «هزینه‌های توتال دیگر عودت  داده نمی‌شود.» آقای زنگنه کل پولی که توتال در ایران هزینه کرده بین 40 تا 60 میلیون دلار است که اغلب آن نیز یا صرف هزینه جاری توتال یا صرف تحقیق، توسعه و پژوهش درباره میادین نفتی ایران شده و به نظر اغلب کارشناسان و متخصصان نفتی خارج کردن این اطلاعات که جزء اسناد محرمانه برای خارجی‌هاست نگران‌کننده است. آیا نمی‌دانید تمام هزینه‌هایی که توتال در مدت حضور اندک خود در ایران انجام داده برای خالی کردن اطلاعات از مخازن و میادین نفتی ایران بوده است؟


آیا از توتال تعهد گرفته‌اید که در این حضور حدودا 10 ماهه در ایران، اطلاعاتی را که از ایران خارج خواهد کرد، چه کار خواهد کرد؟ واقعا آیا نمی‌دانستید توتال قصد حضور در ایران را ندارد و فقط برای دزدیدن اطلاعات محرمانه میادین نفتی ایران به کشورمان آمده است؟


به یاد بیاورید حرف نخست‌وزیر اسبق ایتالیا را که روایت می‌کرد: «سه هفته در آمریکا بودم، خیلی تلاش کردم مجوز بگیرم که شرکت‌های نفتی ایتالیا برای کار در میادین نفتی ایران مانند «انی ایتالیا» به ایران بروند، ولی آمریکایی‌ها گفتند «به توتال ماموریتی دادیم که 16 سال به خوبی انجام داد.»


یکی از ایرادات بزرگ به قرارداد ایران با توتال، محرمانگی قرارداد است. چرا تاکنون کسی این قرارداد را مشاهده نکرده است؟


توتال برای اجرای چند کار مهم برای توسعه فاز 11 پارس‌ جنوبی به ایران آمد. در تعهدی که توتال به ایران داده است دو اتفاق مهم باید می‌افتاد. قسمت نخست، تولید تعبیه گاز از مخزن است. در این خصوص هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد و رفتن توتال هیچ ضربه‌ای به مسیر توسعه‌ای فاز 11 پارس‌جنوبی وارد نخواهد کرد، چرا که شرکت ایرانی پتروپارس در گذشته این عملیات را در فازهای 19 و 12 با موفقیت انجام داده بود. واقعا سوال این است چرا وقتی توانمندی داخلی در انجام یک فعالیت وجود دارد، کار به خارجی بدعهد سپرده می‌شود؟ قسمت دومی که توتال باید در فاز 11 انجام می‌داد، کمک به ایستگاه تقویت فشار بود که به گفته برخی مقامات دولتی ممکن است در این حوزه کمی با مشکل مواجه شویم که کاملا قابل حل است و دارای  راهکار فنی، البته مقداری با هزینه بیشتر است. کاش مدیریت وزارت نفت در پنج سال اخیر به جای نگاه به دست خارجی، کمبودها را اصلاح و تقویت می‌کرد.


توتال در حالی قرارداد با ایران را امضا کرد که این قرارداد منتقدان زیاد داشت؛ منتقدانی که هر وقت نقد فنی و کارشناسی به برخی مفاد قرارداد می‌کردند با ادبیات تند وزیر نفت مواجه می‌شدند. اما ای کاش در امضای قرارداد ایران با شرکت آمریکایی-فرانسوی توتال به آن 15 ایراد دفتر رهبر معظم انقلاب درباره قرارداد با توتال بیشتر توجه می‌شد. طبق اطلاعاتی که در رسانه‌ها منتشر شده است در 22 تیر سال 95، دفتر رهبری 15 مورد ایراد درباره قرارداد با توتال به وزارت نفت ارسال کرده بود که فقط چند تای آن اصلاح شد و مابقی آن به بایگانی وزارت نفت منتقل شده است! آیا اگر آن اشکالات و ملاحظات توسط تیم کارشناسی و مدیریتی وزارت نفت صورت می‌گرفت، امروز توتال به این سادگی و بدون پرداخت ریالی جریمه می‌توانست ایران را ترک کند؟


اعتراض یک اقتصاددان ‌حامی به سوء‌تدبیرهای دولت


یک اقتصاددان حامی دولت که مدتی است تبدیل به منتقد دولت شده، می‌گوید: سوءتدبیر و بی‌تدبیری و بی‌کفایتی، بیش از تحریم به کشور ضربه می‌زند.


دکتر فرشاد مؤمنی استاد دانشگاه علامه طباطبایی، در نشست «چشم‌انداز اقتصاد پس از خروج آمریکا از برجام» گفت: دولت روحانی تعهد کرد به دنبال سیاست تنش‌آفرینی نرود ولی از سوی دیگر بام افتاد و شروع به اغراق گویی در مورد تنش‌زدایی کرد. اگر به تحریم‌ها عمیق نگاه کنیم، همگی پاشنه آشیل اقتصاد ایران یعنی «تولید ملی» را هدف قرار داده‌اند، یعنی کالاهای لوکس و تجملی مشمول تحریم‌ها نبوده و ظرفیت‌های تولیدی را هدف قرار داده‌اند.


وی افزود: وقتی که مقام‌های رسمی به صراحت می‌گویند که در یک دوره کوتاه، هفت هزار بنگاه صنعتی ما تعطیل شده و واحدهای هنوز تعطیل و ورشکسته نشده با یک سوم ظرفیت خود کار می‌کنند. به عنوان تولید نباید هیچ دلاری تخصص داده شود مگر اینکه از یک صافی کارشناسی گذشته باشد.


باید یک برنامه با انسجام و با کیفیت ریخته شود و فقط در آن کادر دلار نفتی خرج شود. اما شما مشاهده کردید که متاسفانه ولنگاری‌ها در زمینه واردات افسارگسیخته ضدتوسعه‌ای مصرف‌گرا و عمدتا لوکس و تجملی حتی در بعضی از سال‌ها افزایش هم پیدا کرده است.


وی خطاب به رئیس‌جمهور گفت:‌ تا این لحظه براساس گزارش‌های منتشر شده توسط دولت، متوسط واردات در دوره پنج‌ساله از متوسط واردات در دوره احمدی‌نژاد بیشتر بوده است و باید بیایند پاسخ دهند چرا به این همه ولنگاری و بی‌برنامگی تن دادند و چرا هنوز هم دارند این کار را می‌کنند.


مومنی افزود:‌ در آن موقع تذکر هم دادیم، به فاصله نه چندان دوری، مقامات دولتی آمدند روی این فشار گذاشتند که راه نجات ایران از طریق اتکاء به سرمایه‌گذاری خارجی می‌گذرد.


مؤمنی افزود: دولت و وزارت نفت به جای تمرکز بر نقاط خوب قابل اعتماد کشور، بازی ‌IPC (قراردادهای جدید نفتی) راه انداختند و تمام تمرکز خودشان را بر روی دلبستن به سرمایه خارجی گذاشتند، آن هم توسط وزیری که در دوره خودش سنگین‌ترین لطمه‌ها را به بنیه کارشناسی داخلی زده بود و ولنگارانه‌ترین امتیازات قراردادی را به خارجی‌ها داده بود که ما در دوره آقای خاتمی به اندازه کافی درباره آثار ذلت‌بار و پرخسارت آن ولنگاری‌ها هم گزارش داده بودیم، در دوره حسن روحانی هم آن گزارش‌ها را یادآوری کردیم.


وی گفت: ما در دوره روحانی شاهد بودیم که مثلا واردات خودروهای لوکس رکورد دوره احمدی‌نژاد را هم شکست، ما که از این فرصت می‌توانستیم بنیه پشتیبانی ارزی کشور را از طریق تمهیداتی مثل صندوق توسعه ملی و حساب ذخیره ارزی تقویت کنیم، متاسفانه این فرصت‌ها را به طرز فاجعه‌آمیزی دوباره از دست داده‌ایم.


وی گفت: در سال اول روی کار آمدن دولت دوم حسن روحانی شخصا به عنوان انجام وظیفه ملی دانشگاهی کتابی منتشر کردم تحت عنوان عدالت اجتماعی، آزادی و توسعه در ایران امروز، که در آن گوشزد کردم که ایران از طریق یک رویکرد متکی به برنامه می‌تواند از شرایط خطیر و پیچیده کنونی عبور کند و بعد خطوط کلی آن برنامه را هم مشخص کردیم و در چارچوب آن هم گفتم که این برنامه باید یک برنامه توسعه عادلانه باشد و در آن جا توضیح دادم که بی‌اعتنایی نابخشودنی دولت روحانی به مسئله عدالت اجتماعی درست مثل دفاع بد دولت احمدی‌نژاد از مسئله عدالت اجتماعی می‌تواند  برای ایران فاجعه ساز باشد، ولی متاسفانه عزیزان اعتمادی به هیچ یک از توصیه‌های مشفقانه‌ای که اقتصاددان‌های علاقه‌مند به توسعه ایران کرده بودند، نشان ندادند.


استاد دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: دولت بی‌برنامه، دولتی است که قادر نیست اولویت خودش را صحیح تشخیص بدهد.


یک نگاه سرانگشتی به میزان تجارت خارجی نشان می‌دهد که نباید دوباره دفع الوقت کنیم.


مقامات ایرانی به خصوص وزیر خارجه و هم مقامات اروپایی اعلام کردند به هیچ وجه هزینه فرصت مراودات اقتصادی همه کشورهای طرف تجاری ایران با آمریکا قابل مقایسه با هزینه فرصت تجاری آن‌ها با ایران نیست.


بنابراین در حال حاضر نباید توهم‌آلود حساب‌های غیرعادی روی منازعه بین اروپا و آمریکا یا شرق آسیا با آمریکا و یا بعضی اعراب با آمریکا بکنیم. این‌ها از نظر اقتصادی روشن و شفاف است و شخصا تردیدی ندارم که مطلقا هیچ کدام از آنها هزینه‌ای از بابت ایران نخواهند پرداخت.


مومنی ادامه داد: آنچه اساس ماجرا است این است که ما اگر می‌خواهیم نجات پیدا کنیم باید رویه برنامه تعدیل ساختاری را تغییر دهیم.


وی خاطرنشان کرد: اگر خطاهای بدیهی راهبردی در اداره اقتصاد را که من اسم آن را گذاشتم شیوه بازارگرایی مبتذل، ما فقط آن بازارگرایی مبتذل‌گرایی را بگذاریم کنار و به مبانی قانون اساسی خود و به تحلیل‌های سطح توسعه برگردیم، شما خواهید دید که می‌توانیم کشور را بسیار کارآمدتر و کم‌هزینه‌تر اداره کنیم.



عبدی: شعارهای انتخاباتی روحانی درباره برجام و ارز واقعی نبود


«موقعیت دولت نسبت به گذشته ضعیف‌تر شده چرا که شعارهای داده شده درباره برجام واقعی نبود».


عباس عبدی به روزنامه ایران گفت؛ از یک جهت موقعیت دولت نسبت به گذشته ضعیف‌تر شده. زیرا شعارهایی درباره برجام داده شد که واقعی نبود، یعنی برجام بیش از آنچه بود، برجسته شد. اکنون عملا آن شعارها خلع سلاح شده است. رئیس‌جمهوری و دولت نباید برای عبور از مشکلات، برجام را بیش از ظرفیت آن، برجسته می‌کردند. این واقعیتی است که باید به آن پرداخت و اذعان کرد که دولت ضعیف شده است.


وی می‌افزاید: اگر به دوره انتخابات و حتی فاصله 29 اردیبهشت تا معرفی هیئت دولت توجه و اخبار آن دوره را مرور کنید، احساس خواهید کرد که از سوی دولت، مواضع تند، رادیکال و از موضع قدرتی اتخاذ می‌شد که البته من آن را نمی‌پسندیدم،  اما کسی که این مواضع را اتخاذ می‌کرد، باید متوجه تبعات آن هم می‌بود. یا حداقل می‌خواست چنین چیزهایی را نگوید یا اگر گفت، باید سعی کند آنان را محقق کند. نمی‌شود که هم شعارهای رادیکال داد، اما بعد به سادگی کنار آمد. عبدی می‌گوید: فارغ از اینها، نکته مهم دیگر که شاید اهمیت بسیاری داشته باشد این است که مردم کاری به صحبت‌های رئیس‌جمهوری و دیگران ندارند، مردم می‌خواهند بدانند وضعیت روال زندگی آنان در حوزه رسانه‌، اقتصاد و اجتماعیات چگونه خواهد بود.

برداشت من این است که آقای روحانی و دولت- که منفعل است- سعی کردند این مسائل را در عرصه عمومی حل کنند، اما همیشه به صورت ناقص طرح کرده‌اند. در حالی که با توجه به ویژگی‌های ایشان، انتظار می‌رفت این مسائل را پشت میز و فارغ‌ از فضای مجازی یا عرصه عمومی حل کند و اگر حل نشد، با درایت و قدرت به عرصه عمومی منتقل کند. به همین دلیل می‌بینید که مسائل به عرصه عمومی کشیده می‌شود، اما حل نمی‌شود. ضمن اینکه نکاتی که شما گفتید، ولو درست باشد، ربطی به مسائلی مانند ارز ندارد. وقتی قول قطعی داده می‌شود که ارز افزایش یا نوسان نخواهد داشت، اما بعد بلافاصله آن اتفاقات می‌افتد، این دیگر ربطی به جناح رادیکال و تند ندارد.


ایجاد دودستگی، شگرد خود شماست فرافکنی  نکنید!


روحانی در حالی می‌گوید تندرو و کندرو و دودستگی ایجاد نکنید، که خود بانی این تقسیم‌بندی‌ها بود.


روزنامه جوان دراین‌باره می‌نویسد: حسن روحانی در جلسه اخیر هیئت دولت در مقام بیان ضروری بودن وحدت در دوره پس از خروج آمریکا از برجام، جملاتی از امام خمینی(ره)  نقل کرده که «تندرو و کندرو دودستگی در کشور ایجاد نکنید و این خلاف اسلام، دیانت و انصاف است.» گویا رئیس‌جمهور فراموش کرده که تندرو نامیدن منتقدان و افراطی قلمداد کردن آنها از سخنان پرتکرار وی و دولتمردانش از سال 92 تاکنون است.


تازه سه چهار ماهی بود که حسن روحانی رئیس‌جمهور شده بود که در صحن علنی مجلس به همه کسانی که به او رأی نداده بودند، این‌گونه توهین کرد: «مردم در 24 خرداد به افراط، تفریط، خشونت، خودرأیی، تک‌رأیی، عدم مشورت و عدم تدبیر رأی ندادند و به اعتدال، تدبیر و عقلانیت رأی دادند.»  یک روز دیگر هم گفت که «نخواهم گذاشت امید این ملت را یک عده افراطی بخواهند ضربه بزنند.»  یا جای دیگری گفته بود: «با اینکه تندروها از اقدامات تخریبی خویش تاکنون نتایج معکوس گرفته‌اند، اما باز هم بر بداخلاقی‌های انتخاباتی خویش می‌افزایند.» آیا به خاطر همین دو قطبی‌سازی‌های روحانی و دولتمردانش نبود که رهبری فرمودند «از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بدخواهان این تعبیر را به‌کار بردند و منظور آنها از تندرو کسانی است که نسبت به انقلاب اسلامی و تفکر و اصول امام پایبندتر و مصمم‌تر هستند و مقصود آنها از میانه‌رو کسانی هستند که در مقابل بیگانگان، تسلیم و سازش‌پذیرتر هستند. کسانی که در داخل این تعابیر را به‌کار می‌برند باید معارف اسلامی را به دقت مطالعه کنند زیرا در اسلام، چنین تقسیم‌بندی وجود ندارد و میانه و وسط، به معنای «راه مستقیم» است. بنابراین در مقابل راه میانه، تندروی قرار ندارد، بلکه منحرفین از صراط مستقیم قرار دارند. در مسیر مستقیم ممکن است عده‌ای تندتر بروند و عده‌ای هم کندتر که این اشکالی ندارد.» بنابراین اقدام روحانی در نقل قول از امام را باید خودزنی او قلمداد کرد.


ایران

آزادی دو فعال محیط زیستی

وکیل تعدادی از فعالان محیط زیست بازداشت‌شده گفت: خانواده برخی از بازداشت‌شدگان صرفاً موفق به مکالمه تلفنی با عزیزان‌شان شده‌اند و ملاقات حضوری نیز برای تعداد معدودی میسر شده است. پیام درفشان در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به وضعیت همسر مرحوم کاووس سیدامامی افزود: همسر مرحوم سیدامامی هم ‌اکنون ممنوع‌الخروج است و به دلیل وضع جسمانی نامساعدی که دارد، هم ‌اکنون در بیمارستان بستری است. به گفته وی، در مجموع ۲ نفر از بازداشت‌شدگان به قید وثیقه آزاد شده‌اند.

درفشان همچنین با اشاره به اینکه وزیر اطلاعات صراحتاً گفته که بازداشت‌شدگان جاسوس نیستند، گفت: متأسفانه هیچ توضیحی از سوی دادسرا در این باره داده نمی‌شود. وی درباره دو کلیپ متفاوت پخش شده درباره سیدامامی هم گفت: در کلیپی که در برنامه ۲۰ و ۳۰ پخش شد، «آنتنی» به نمایش درآمد و توضیح داده شد که آقای سیدامامی از طریق این آنتن اطلاعات سری را به کشورهای بیگانگان ارسال می‌کرده اما در کلیپی که توسط خانواده سیدامامی تهیه شده، مشخص می‌شود آنچه به‌عنوان آنتن جاسوسی نمایش داده شد، صرفاً یک چوب ماهیگیری است که خانواده سیدامامی در گردش‌های خارج شهر خود یک رادیو روی این چوب ماهیگیری نصب کرده و رادیو گوش می‌کردند!
 

فرد توهین کننده به امام رضا(ع) با وثیقه آزاد شد

فردی که به دلیل اهانت به امام رضا (ع) در فضای مجازی، از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت شده بود، به قید وثیقه آزاد شد. به گزارش ایسنا، این فرد چهارم اردیبهشت ماه سال جاری در حال خروج از کشور دستگیر شده بود. وی تا زمان برگزاری دادگاه با قید وثیقه آزاد شده است. دادسرای عمومی و انقلاب تهران روز سوم اردیبهشت ماه سال جاری در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود: فردی که در فضای مجازی به یکی از ائمه معصومین اهانت نموده بود، تحت تعقیب قضایی قرار گرفت و نامبرده توسط دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شده است.


آخرین وضعیت عضو بازداشتی شورای شهر مشهد

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد درخصوص آخرین وضعیت امیر شهلا، عضو بازداشت شده این شورا گفت: اتهامی به آقای شهلا وارد شده و در حال حاضر هیچ موضوعی روشن نیست و باید مسیر خود را در مسیر مناسبی طی کند. ما سعی کردیم که در تعامل با دستگاه قضایی و دولت در مراحل مختلف شرایط ایشان را پیگیری کنیم.

به گزارش ایسنا، محمدرضا حیدری افزود: خوشبختانه با رویکرد مثبتی که ایجاد شده، پیگیر هستیم. مراحل تحقیق پرونده به اتمام رسیده، امیدواریم در آینده‌ای نزدیک با تعیین قرار وثیقه آزاد شده و برگردند و فرآیند رسیدگی به پرونده در مسیر طبیعی خود دنبال شود. وی ادامه داد: شرایط خانوادگی ایشان شرایط خوبی نیست و دیروز مطلع شدم مادر ایشان به دلیل این مسأله در بیمارستان بستری شده و ما این فضا را به دستگاه قضایی منتقل کردیم و امیدواریم در روزهای آینده گشایشی در این موضوع ایجاد شود.


خراسان

تشکیل کمیته حقیقت‌یاب در مجلس درباره حوادث کازرون

اصغر سلیمی سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس از تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای بررسی موضوعات پیش آمده در کازرون خبر داد.

وی با تشریح جلسه روز گذشته کمیسیون متبوعش اظهارکرد: در این جلسه تصمیم گرفته شد تا تیم حقیقت‌یابی به منطقه اعزام و گزارشی در این زمینه تدوین و به کمیسیون ارائه شود. البته معاون وزیر کشور نیز در روزهای آینده با حضور در کمیسیون گزارشی از روند مشکلات پیش آمده در این منطقه به نمایندگان ارائه می‌کند.

انتقاد عضو فراکسیون امید به رئیس جمهور

سیده حمیده زرآبادی  نماینده مردم قزوین  در نطق میان دستور خود خطاب به رئیس جمهور گفت: آیا قرار است منشور حقوق شهروندی نمود و بازتابی درجامعه داشته باشد، استفاده از جوانان و ظرفیت بی نظیر آنان چه زمانی محقق خواهد شد، آیا آخرین پیام جوانان مبنی برتحریم ضیافت افطاری رئیس جمهور توسط روسای ستادهای جوانان دراستان ها توسط دولت دریافت شده است.

پیشنهاد وزیر آموزش اوباما به والدین

هیل: «آرنه دانکن» وزیر آموزش و پرورش دولت اوباما با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: «چه اتفاقی می افتد اگر همه کودکان تا زمانی که قوانین حمل سلاح در آمریکا تغییر نکرده است در مدارس حاضر نشوند؟» این درخواست در حالی صورت می‌گیرد که در سال 2018 تلفات دانش آموزان در تیراندازی های مدارس آمریکا از تلفات نظامیان این کشور بیشتر بوده است.  ترامپ به تازگی در سخنرانی در انجمن ملی سلاح از حق حمل سلاح در آمریکا حمایت کرده بود.


آرمان

انتقاد از مخالفان برجام

عضو تیم مذاکره‌کننده ایران با گروه 1+5 گفت: رسانه های مخالف برجام که با آب و تاب زیادی اخبار مربوط به مشکلات شرکت‌های چند ملیتی برای ادامه کار در شرایط تحریم را تحلیل می‌کنند، فراموش کرده‌اند که تا به حال اصرار می‌ورزیدند که برجام هیچ دستاوردی نداشته است چون بنگاه‌های اقتصادی به دلیل محدودیت‌ها نتوانسته اند به ایران بیایند. حمید بعیدی نژاد با انتشار این مطلب در صفحه اینستاگرامش نوشت؛ همین رسانه‌ها حالا پیشاپیش این خط سیاسی را دنبال می کنند که اروپایی ها، چین و روسیه با آنکه چهار عضو دائم شورای امنیت هستند و بلوک‌های اقتصادی قدرتمندی هم را تشکیل می‌دهند، حتی اگر هم اراده تداوم کار با ایران را داشته باشند، مسلوب الاراده و مقهور قدر قدرتی آمریکا هستند و کاری از آنها بر نمی‌آید.

واکنش به برخی از توئیت‌های نمایندگان

سخنگوی شورای نگهبان به برخی از توئیت‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی واکنش نشان داد.عباسعلی کدخدایی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا توئیت‌های خلاف منافع ملی برخی نمایندگان مجلس در زمان بررسی صلاحیت آنها برای انتخابات مجلس مورد نظر شورای نگهبان قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: هر عملی که صلاحیت افراد را مخدوش کند، قطعا شورای نگهبان نسبت به آن عکس‌العمل نشان خواهد داد.کدخدایی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی براینکه با توجه به درخواست برخی نمایندگان برای پذیرش نظارت بر انتخابات شوراها از سوی شورای نگهبان آیا این شورا با این موضوع موافق است یا خیر، گفت: پذیرش نظارت شورای نگهبان بر انتخابات شوراهای شهر و روستای کل کشور مغایر با اصل 99 قانون اساسی است. سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: این نظارت خلاف قانون است و از ابتدا شورای نگهبان اعلام کرده که نمی‌تواند این موضوع را بپذیرد.

توضیح سخنگوی دولت درباره پالرمو

با اعلام نظر شورای نگهبان مبنی بر اینکه ترجمه دولت از لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو با متن اصلی تطابق ندارد، سخنگوی دولت توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرد. در این توضیحات که طبق جوابیه معاونت حقوقی رییس جمهور ارائه شده، آمده است که «در لایحه تقدیمی دولت مورخ ۱۷ آذر ۱۳۹۲، هیچ یک از اشتباهات مورد اشاره شورای محترم نگهبان وجود ندارد». بر این مبنا عنوان شده که ایراداتی که از سوی شورای نگهبان بر این لایحه وارد آمده و همچنین مورد اعتراض کتبی ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس هم قرار گرفته، با استناد به متن چاپی تنظیمی توسط مجلس بوده که در متن ارسالی از سوی هیأت محترم وزیران دیده نمی‌شود. در این توضیحات با طرح این سوال که چرا در مجلس شورای اسلامی، متن لایحه تقدیمی، مجددا مورد تایپ قرار گرفته، تاکید شده که مقامات مسؤول در مجلس باید پاسخگوی این اتفاق باشند.

انتخاب رئیس خانه احزاب استان قم

اولین جلسه خانه احزاب استان قم، شنبه شب (۲۹اردیبهشت۹۷) و با حضور هر ۹ عضو اصلی و بازرس، در محل سالن جلسات خانه احزاب قم برگزار شد. در این جلسه که به منظور انتخاب رئیس و دیگر احزاب هیأت رئیسه خانه احزاب استان قم برگزار شد، محمد خون چمن به عنوان رئیس خانه احزاب استان قم انتخاب شد. خون چمن دبیرکل حزب جوانان ایران اسلامی است که در انتخابات خانه احزاب در لیست ائتلاف اصلاح طلبان قرار داشت. همچنین سیدمحمد آقامیری از چهره‌های اصولگرای قم و دبیر جمعیت آبادگران جوان هم به‌عنوان نایب رئیس خانه احزاب استان قم انتخاب شد. منصور رحیمی دبیر حزب اعتدال و توسعه در استان قم و مصطفی جلالی دبیر حزب مردمی اصلاحات هم که به‌عنوان احزاب مستقل به خانه احزاب راه یافته بودند، به ترتیب به‌عنوان خزانه‌دار و منشی خانه احزاب استان قم انتخاب شدند.

نظرات بینندگان