کد خبر: ۱۲۴۳۲۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۸ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۷

روستاهای نی‌ریز چشم انتظار « چشمه عاشق»؛ هر ۱۰ روز تنها ۲۴ ساعت آب

بحران و تنش آبی در استان فارس سبب نوبت‌بندی آب در روستاها شده به گونه‌ای که روستای «کارگاه» در شهرستان نی‌ریز هر ۱۰ روز تنها ۲۴ ساعت آب دارند.
به گزارش شیرازه، تنش آبی و تبعات حاصل از آن برای مردم فارس بسیار ملموس است و این روزها کمتر شهر یا روستایی از این استان را می‌توان سراغ گرفت که به نوعی با مشکلات کمبود و بحران آب روبه‌رو نباشند. 

آبرسانی به 750 روستا با تانکر 

این تنش که بیش از هر چیز در روستاها آثار منفی خود را به جا گذاشته است سبب شده که 750 روستای این استان با تانکر آبرسانی شود، موضوعی که عنایت‌الله رحیمی معاون عمرانی استاندار فارس این موضوع را در چند روز گذشته مطرح کرده است. همچنین به گفته وی 17 شهرستان استان به لحاظ آب در وضعیت بدی به سر می‌برند. 

رحیمی حفر چاه‌های جدید، تجهیز و اجرای خط انتقال، اجرای پروژه‌های آبرسانی و استحصال آب را از جمله راهکارهایی دانسته که در دستور کار است و با این راهکارها بناست بخشی از مشکلات آب استان فارس برطرف شود. 

شهرستان نی‌ریز، یکی از شهرستان‌هایی است که با مشکل کم آبی روبه‌رو است و به گفته بهرام لاجوردی، رئیس آبفای روستایی این شهرستان 98 درصد روستاهای آن با کمبود آب دست و پنجه نرم می‌کنند. به گفته وی بارندگی امسال در این شهرستان یک سوم میزان استاندارد بوده اما نحوه مصرف مردم تغییر چندانی پیدا نکرده و همین عدم رعایت الگوی مصرف سبب شده که مشکلات بیشتر نمود پیدا کند. 

هر 10 روز 24 ساعت آب 

در چنین زمان‌هایی نوبت‌بندی آب تنها راهکار برای آبرسانی به همه روستاهاست و روستای کارگاه واقع در بخش قطرویه نیز یکی از روستاهایی است که آب در آن نوبت‌بندی می‌شود. علی یاراحمدی، عضو شورای روستای کارگاه در این باره به تسنیم می‌گوید: هر 10 روز 24 ساعت آب داریم و باید در این 24 ساعت آب ذخیره کنیم اما باز هم آب کم می‌آوریم. 

به گفته وی این آب تنها صرف امور ضروری مانند آشامیدن و سرویس بهداشتی می‌شود در صورتی که برای استحمام یا دیگر امور مردم با مشکل جدی روبه‌رو می‌شوند. براساس صحبت‌های یاراحمدی روستای کارگاه یک روستای خطی و حد واسط دیگر روستاها است به همین دلیل از دیگر روستاها برای انجام برخی از امور از جمله مدرسه به این روستا رفت‌وآمد می‌کنند و این مسئله بحران آب را تشدید می‌کند. 

این شرایط در حالی است که به گفته این عضو شورای روستای کارگاه، خشکسالی و بی‌آبی زمین‌های کشاورزی را از بین برده و مردم این روستا دیگر نمی‌توانند کشاورزی کنند و به قول معروف صورت خود را با سیلی سرخ می‌کنند. 

مهاجرت نخستین تبعات از بین رفتن کشاورزی در روستاها است موضوعی که در روستای کارگاه هم رخ داده و به گفته یاراحمدی بسیاری از اهالی کارگاه به اطراف شهرها هجوم آوردند و حاشیه‌نشین شدند. 

انتقال آب از چشمه عاشق 

لاجوردی راه حل مشکل آب روستای کارگاه را به سد چشمه عاشق متصل می‌کند و می‌گوید: آب مجموعه روستاهای کارگاه باید از طریق این سد تامین شود که اجرای خط انتقال و تصفیه‌خانه آن به عهده آب منطقه‌ای است. 

به گفته رئیس آبفای روستایی نی‌ریز سد در حال حاضر آبگیری شده اما هنوز خط انتقال آماده نیست و در صورتی که این امر محقق شود بخش بزرگی از مشکلات آب این روستا برطرف می‌شود. کف‌شکنی چاه‌ها راه کوتاه‌مدتی است که لاجوردی به آن اشاره می‌کند و بناست برای حل مشکل این روستا انجام شود. 

تسنیم

نظرات بینندگان