اخبار ویژه روزنامهها؛
تیر خلاص گروهک تروریستی مقیم اروپا به FATF/ ما اصلاحطلبان نمیخواهیم بیش از این برای روحانی هزینه بدهیم/ دلالان انبار شرکتهای پتروشیمی را «قرق» کردهاند
روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
به گزارش شیرازه، روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
کیهان
تیر خلاص گروهک تروریستی مقیم اروپا به FATF
جنایت تروریستی الاحوازیه و نوع واکنش دولتهای غربی به آن، بار دیگر دروغ بودن دستاویزی به نام FATF را نشان میدهد.
اغلب رسانههای غربی دیروز پس از جنایت گروهک الاحوازیه که منجر به شهادت 25 نفر و مجروحیت 70 نفر شد، حاضر نشدند حتی لفظ اقدام تروریستی را برای جنایت مذکور اطلاق کنند و به عنوان حمله به رژه نیروهای مسلح بسنده کردند.
از سوی دیگر سران دولتهای غربی و وزارت خارجه آنها نیز غالباً در قبال جنایت دیروز اهواز سکوت کردند و از محکومیت آن طفره رفتند و این در حالی است که در پی اقدامات مشابه تروریستی در پایتختهای اروپایی، بلافاصله رئیسجمهور و وزیر خارجه ایران اقدام به محکومیت صریح حرکت تروریستها میکنند.
اما موضوع صرفاً به سکوت دولتهای اروپایی و آمریکا محدود نمیشود بلکه گروهکهای تروریستی معارض با جمهوری اسلامی، غالباً از سوی سرویسهای جاسوسی غربی و صهیونیستی تأسیس، تجهیز و تقویت میشوند و حتی برخی از این گروهکها و سران آنها- نظیر سازمان منافقین، الاحوازیه و برخی گروههای تروریستی کردی- در پایتختهای اروپایی (پاریس، لندن، استکهلم، کپنهاک و...) اقامت دارند.
با عنایت به این واقعیت، عجیب است که برخی محافل داخلی طی یکی دو سال گذشته بر اجرای انتظارات کارگروه FATF و تصویب ملحقات آن در مجلس اصرار داشتهاند. ادعای اصلی FATF مبارزه با تأمینکنندگان تروریستها میباشد و سؤال اصلی این است که غیر از آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلسعود، کدام کشور دیگر میتواند تأمین کننده اصلی تروریسم در منطقه باشد؟ و به این ترتیب آیا پذیرش مطالبات مافیای پنهان در پشت نقاب FATF، نوعی خودزنی و توهین به شعور خود نیست؟ گفتنی است سران الاحوازیه در لندن و برخی پایتختهای دیگر اروپایی اقامت دارند.
ترور رذیلانه و کور دیروز در اهواز البته، نکته قابل تأمل دیگری هم دارد و آن اینکه آمریکا و برخی متحدان روسیاهش مدعی تابستانی داغ برای جمهوری اسلامی بودند و از قیام مردم علیه رژیم خبر میدادند اما با سرشکستگی مطلق در پایان موعد ادعایی خود، مجبور شدند «نقاب دموکراتیک» و «مردمی» را از صورت این پروژه عقیم بردارند و علناً از تروریسم کوری رونمایی کنند که 40 سال است علیه ملت ما در جریان است و به جای تضعیف ملت ایران، موجب تقویت اتحاد و اقتدار و دشمنشناسی بیشتر او شده است، چنان که در فرجام سیاه گروهکهایی نظیر منافقین و ریگی و داعش دیدیم.
ما اصلاحطلبان نمیخواهیم بیش از این برای روحانی هزینه بدهیم
در حالیکه سوءمدیریت اقتصادی دولت مردم را رنج میدهد، عضو فراکسیون امید میگوید این فراکسیون در روز سوال نمایندگان از رئیسجمهور سوالی نداشته است.
عبدالرضا هاشمزایی به ایلنا گفت: اصلاحطلبان از رئیسجمهور سوالی نکردند.
وی با اشاره به نطق نمایندگان مجلس گفت: همه نمایندگان از آقای رئیسجمهور میخواهند که تیم اقتصادی تغییر کند و تیمی جدید با رویکردی دیگر وارد عرصه اقتصادی کشور شود که جسارت داشته باشند اما این کار انجام نمیشود، یعنی اگر آقای رئیسجمهور تیم اقتصادی خود را ترمیم کرده بود کار به اینجا نمیرسید که هر روز یک وزیر استیضاح شود.
هاشمزایی تصریح کرد: وقتی طی یک هفته ارزش پول ملی به نصف میرسد، آیا افکار عمومی از پارلمان که نماینده مردم هستند نمیخواهند عکسالعمل داشته باشند؟ رئیسجمهور که حاضر نیست حرف گوش کند، نمایندهها هم ابزاری جز سوال و استیضاح در دست ندارد و نمیتوانند دستور اجرایی بدهند. بالاخره وزرایی که به هر نحوی مدیریتشان از نظر مجلس ضعیف است استیضاحشان مطرح میشود و بعضا ممکن است برخی استیضاحها از نظر سیاسی هم پررنگ باشد.
هاشمزایی در پاسخ به این مسئله که برخی معتقدند استیضاح پیدرپی وزرا در راستای اهداف برخی گروهها و افراد برای تحت فشار قرار دادن دولت است، اظهار کرد: آن گروهها اینقدر قوی نیستند که بتوانند خط کلی را به مجلس بدهند، بالاخره باید زمینهای باشد تا گروههایی که این مسائل را تعقیب میکنند امکان عملیاتی کردن اهداف و نظراتشان وجود داشته باشد. وی با اشاره به جلسه سوال از رئیسجمهور گفت: اصلاحطلبان از رئیسجمهور سوال نکردند اما رای منفی به رئیسجمهور رای اصلاحطلبان بود. قانع نشدن صد و نود نفر نماینده شوخی نیست. اصلاحطلبان انتظار داشتند که آقای روحانی موانع را بگوید که به چه علت برجام شکست خورده است؟ آیا همهاش عوامل خارجی بود یا موانع داخلی هم بوده است؟ چرا وضعیت تعاملهای بینالمللی ما با کشورهای منطقه به این شکل درآمده است.
هاشمزایی در پاسخ به این سوال که اگر این رویکرد رئیسجمهور همچنان ادامه داشته باشد این رابطه به کجا ختم خواهد شد؟ گفت: به جایی ختم نمیشود، بلکه در اینصورت ایشان رئیسجمهوری خواهد بود با مقبولیت پایین؛ اما اطلاحطلبان به اندازه کافی از روحانی حمایت کردهاند و نمیخواهند در افکار عمومی بیشتر از این هزینه بدهند.
خراسان
انحلال رسمی ستاد هدفمندسازی یارانه ها تایید شد
در حالی که هیئت وزیران دولت قبل در یکی از اولین جلسات خود در تاریخ 24 شهریورماه سال 1392 و بنا به پیشنهاد حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور، مصوب کرد که به منظور بررسی و آسیب شناسی اجرای مرحله اول هدفمندی یارانه ها و طراحی و پیش بینی ساز و کارهای اجرای مرحله دوم آن و تصمیم گیری و نظارت در خصوص موضوع یاد شده، ستاد هدفمندسازی یارانه ها به ریاست معاون اول رئیس جمهور و عضویت 13 مسئول مهم اجرایی تشکیل می شود، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه شماره ۷۰۸۱۹ روزهای اخیر خود به اعضای کابینه، از لغو این مصوبه سال 92 دولت وقت خبر داده است.
ایران
بانکها شعب مازاد و زیانده را تعطیل کنند
سرپرست وزارت اقتصاد با تأکید بر لزوم تعطیل کردن شعب و باجههای مازاد و زیانده بانکها گفت: این کار نیازمند برنامه است.به گزارش تسنیم، سید رحمتالله اکرمی در مجمع عمومی عادی سالانه بانک سپه، اضافه کرد: دومین مطلب، واگذاری اموال و املاک مازاد است که باید بهطورجدی مورد پیگیری قرار گیرد. وی افزود: در جلسهای که اعضای هیأت دولت با مقام معظم رهبری داشتند بحث فروش املاک و اموال مازاد بانکها مورد تأکید جدی معظم له بود.وی با تأکید بر لزوم تعطیل کردن شعب و باجههای مازاد و زیانده گفت: این کار نیازمند برنامه است. همچنان که فروش اموال و املاک مازاد نیز به برنامه روشن و شفاف نیاز دارد.
افغانستان: ممنوعیت واردات از ایران به علت تحریم شایعه است
وابسته بازرگانی سفارت افغانستان در تهران، ممنوعیت واردات کالاهای ایرانی توسط دولت افغانستان را شایعه و بیاساس خواند و گفت: بازار افغانستان با افتخار پذیرای کالای ایرانی است. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، جابر انصار، با اشاره به بیاساس بودن شایعهها مبنی بر بسته شدن مرزهای افغانستان به روی کالاهای ایرانی اظهار داشت: سرپرست وزارت مالیه افغانستان پس از انتصاب، اقدام به تغییرات، اصلاحات و مبارزه با مفاسد اداری بویژه در گمرکات افغانستان نموده که یکی از این تغییرات تنظیم امور اداری در مرز ابونصر فراهی است.وی با تأکید بر اینکه محدودیت موقتی ایجاد شده برای ورود کالاهای تمام کشورها به افغانستان اعمال میشود، گفت: کالاهایی که ورودشان از مرز ابونصر فراهی با محدودیت مواجه است از مرزهای میلک و دوغارون میتوانند به کشور افغانستان وارد شوند.
امیر سیاری: نیروی دریایی ایران به 30 کشور در امنیت منطقه کمک کرده است
معاون هماهنگکننده ارتش گفت: نیروی دریایی ایران به ۳۰ کشور جهان در بحث امنیت منطقه کمک کرده است. به گزارش فارس، امیر دریادار حبیبالله سیاری صبح دیروز در نشست شنبههای انقلاب که با موضوع اقتدار نظامی در باغموزه دفاعمقدس برگزار شد، با بیان اینکه نام ناوشکنها به نام قلههای کشور نامگذاری شده است، اظهار داشت: تا سال ۸۶ اصلا زیردریایی نداشتیم و امروز در حال حرکت به سمت ساخت زیردریاییهای سنگین هستیم. وی تصریح کرد: ما به ۳۰ کشور جهان در بحث امنیت منطقه کمک کردیم. ما برای نخستینبار از سوئز عبور کردیم و در لاذقیه پهلو گرفتیم یعنی از کنار سواحل اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی گذشتیم و به ایستگاههای این رژیم اصلا پاسخ ندادیم. معاون هماهنگکننده ارتش گفت: ناوگان دریایی ما به سواحل چین هم رسید و برخلاف پیشبینی آمریکاییها به غرب اقیانوس اطلس نیز رفتیم. وی اظهار داشت: ما مجاز هستیم در هر جای جهان که نامش آبهای بینالمللی است طبق قوانین بینالمللی حضور یابیم. ما پس از انقلاب در عرصه دفاعی در دریا زیر صفر بودیم اما الان در اوج قدرتیم.
دلالان انبار شرکتهای پتروشیمی را «قرق» کردهاند
با افزایش اقدامات کنترلی دولت، دلالان و سوداگران محصولات پتروشیمی با پرداخت جریمه دیرکرد حمل حاضر به حمل کالاهای خریداری شده از بورس نیستند و عملاً انبار شرکتهای پتروشیمی به قرق دلالان درآمده است. به گزارش فارس،«احمد مهدوی» دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با ارسال نامهای به «بیژن زنگنه» وزیر نفت خواستار تعیین تکلیف محصولات ذخیرهسازی شده در انبارها و کریدورهای عبوری سایت شرکتهای پتروشیمی شده و تأکید کرده است: ذخیرهسازی محصولات از نظر مقررات و ضوابط HSE هم مشکلاتی برای پتروشیمیها ایجاد کرده است. در بخشی از نامه دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی به وزیر نفت، آمده است: « سودگران از حمل محصولات خریداری شده خودداری میکنند و با توجه به حاشیه سود بالای محصولات خریداری شده با رغبت کامل جریمه دیرکرد حمل کالا را هم پرداخت میکنند.»
منبع: مشرقنظرات بینندگان