پیشبینی تولید یک میلیون و 400 هزار تن گندم در فارس/ تاکید بر تولید چغندرقند، کلزا و گندم برای تامین امنیت غذایی
به گزارش شیرازه، سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس در همایش کشت محصولات پاییزه برای شهرستانهای معتدل و گرم استان فارس گفت: وزارت جهاد کشاورزی وظیفه ذاتی تامین امنیت غذایی را برعهده دارد و مخصوصا در تولید محصولات راهبردی مانند چغندرقند، کلزا، گندم و جو حداقل خوداتکایی در تولید این محصولات مدنظر است و در کنار امنیت غذایی، سلامت محصولات غذایی بسیار حائز اهمیت بوده که در این راستا طرحی به نام تولید محصول سالم با در نظر گرفتن جنبههای کمی و کیفی تولید محصول پیگیری میشود.
حسین پژمان افزود: دومین وظیفه ذاتی ما حفظ و استفاده بهینه از منابع اصلی تولید شامل خاک، آب و منابع ژنتیکی است که با توجه به محدودیت آب، محور همه برنامهریزیهای کشور و استان فارس به این مایه حیاتی بر می گردد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه استان فارس 10 درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص می دهد، اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آب و تغییرات شدید اقلیمی باید در حفظ این 10 درصد تلاش کنیم و این مهم در شرایطی رخ میدهد که از صرفهجویی 11 میلیارد متر مکعبی در سطح کشور که در دستور کار قرار گرفته است، حداقل یک میلیارد متر مکعب سهم استان فارس است.
پژمان افزود: براساس آمار سازمان آب، میزان بیلان آب اختصاص داده شده به بخش کشاورزی حدود 6.2 میلیارد متر مکعب بوده که با توجه به بررسیهای انجام شده بیش از 14 مورد اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی اعم ازکشت گلخانه ای، استفاده از اراضی شیبدار، گیاهان دارویی، توسعه باغات در اراضی شیبدار و...در جهت صرفجویی آب موثر می باشد و از میزان آب اختصاص داده شده باید حداکثر افزایش بهرهوری را داشته باشیم.
وی با اشاره به تولید بیش از 9.5 میلیون تن گندم در کشور در شرایط خشکسالی حاکم، اظهار داشت: بهکارگیری علم و تکنولوژی در مزرعه باعث شده که خود اتکایی در تولید گندم که از اهداف وزارت جهاد کشاورزی محقق شود.
پژمان افزود: در سال آتی برای استان فارس کشت گندم آبی در سطح۲۵۰ هزار هکتار و گندم دیم در سطح ۱۲۰ هزار هکتار در دستور کار قرار گرفته که با افزایش بهرهوری در واحد سطح، پیشبینی تولید یک میلیون و 400 هزار تن گندم شده است.
این مقام مسئول در ادامه از برنامههای پیشرو را همکاری بین دولت جمهوری ایران و موسسه بینالمللی تحقیقات کشور و ذرت سیمیت بیان کرد و افزود: برای اجرای این برنامه نیز، موسسه بینالمللی تحقیقات غلات در دو بحث تحقیقاتی و آموزشی_ترویجی به استان فارس مواردی را با هدف افزایش 25 درصدی تولید در واحد سطح و با رعایت کردن سه رکن اساسی کشاورزی حفاظتی (با محوریت بیخاکورزی) -تناوب زراعی - کشت و مقایسه لاینهای امیدبخش خارجی واگذلر کرده است.
پژمان درحاشیه این همایش از برگزاری دو پنل تخصصی توسط کارشناسان و پژوهشگران خبر داد و گفت: در پنل اول با حضورمدیران وکارشناسان صاحب نظر در تکثیر بذور، توزیع، حمایت و پشتیبانی نهادهها، نقش و تاثیر بهسزای نهادهها مخصوصا کود، بذر و سم در افزایش عملکرد و اینکه 70 تا 75 درصد افزایش عملکرد، حاصل استفاده بهینه از این سه فاکتور است، با هدف ارتقای کیفیت در تامین نهادهها و تکثیر بذور، پرداخته شد و در دومین پنل تخصصی باهدف تبادل تجارب و اطلاعات بین کارشناسان، مسئولین و محققین، نقاط قوت و ضعف کشت سنوات گذشته شناسایی شد و تجربیات پژوهشگران بیان گردید.
وی در خاتمه گفت: با توجه به اینکه در سال 97-96 رکورد تولید کلزا در استان فارس شکسته شد، در جهت ایجاد انگیزه در همکاران از تعدادی از مدیران پارسل، کارشناسان و مسئولینی که نقش مؤثری در تولید کلزا و کشت محصولات شتوی داشتند تقدیرو از سوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی به آن ها لوح تقدیر اهداء شد.
مایش کشت محصولات پاییزه اعم از چغندرقند، کلزا، گندم و جو در شهرستانهای معتدل و گرم استان فارس با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس و بیش از 250 نفر از کارشناسان، مدیران پهنه، مسئولین مراکز، مدیران شهرستانی و ستادی، معاونین سازمان و محققین معین برگزار شد.
انتهای پیام/