کد خبر: ۱۲۶۱۰۲
تاریخ انتشار: ۰۷:۲۲ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷
رئیس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح کرد:

تاکید بر آشنایی با تهدیدهای سلامت زنان در هفتمین سمینار سلامت زنان/ زندگی مدرن یکی از عوامل خطرساز سلامت است

رییس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به برگزاری هفتمین سمینار سلامت زنان در شیراز، از توجه به تهدیدهای سلامت زنان در این سمینار خبر داد.

تاکید بر آشنایی با تهدیدهای سلامت زنان در هفتمین سمینار سلامت زنان/ زندگی مدرن یکی از عوامل خطرساز سلامت استبه گزارش شیرازه، دکتر کامران باقری لنکرانی با اشاره به برگزاری این سمینار در روزهای سی ام آبان تا یکم آذر، با موضوع «مخاطرات محیطی و سلامت زنان» گفت: هفتمین سمینار سلامت زنان به همت مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با همکاری وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان غذا و دارو، فرهنگستان علوم پزشکی، سازمان استاندارد و بسیاری از دانشگاه های کشور برگزار می شود.

او از ارائه ۴۰ سخنرانی در این سمینار خبر داد و افزود: از مجموع ۴۶۳ مقاله ارسالی نیز ۳۳۰ مقاله برای ارائه به صورت پوستر برگزیده شده است.

زندگی مدرن؛ به عنوان یکی از عوامل خطرساز سلامت

دکتر باقری لنکرانی با اشاره به اینکه مدرن شدن و وارد شدن تکنولوژی به زندگی، افراد را در معرض خطرات بیشتری قرار داده است، درباره هدف دیگر برگزاری این سمینار توضیح داد: زندگی مدرن، متاثر از مسایلی مانند تاثیر مواد شیمیایی و صنعتی و یا استفاده از پلاستیک برای حمل و نگهداری مواد غذایی است که حتی در بهترین نوع نیز بی خطر نیست.

او استفاده از تلفن همراه را به عنوان یکی دیگر از مولفه های زندگی مدرن، از مخاطرات سلامت برشمرد و اضافه کرد: اثرات ناشی از آلودگی های هوا، آلودگی های صوتی و اشعه های آسیب رسان، حاصل از دستگاه های مدرن محیط اطراف در ایجاد بیماری های مختلف و آسیب به سلامت افراد، روز افزون است.

نقش تغذیه در سلامت افراد

رییس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه به نقش تغذیه در سلامت افراد به عنوان یکی دیگر از موضوع های مهم این سمینار اشاره کرد و گفت: اغلب ما به جای استفاده از غذاهای سنتی و سالم، از تغذیه سالم دور شده و رو به غذاهای ناسالم و به دنبال آن پرداخت هزینه های گزاف آورده ایم.

او به تاثیر منفی برخی انواع برنج برای سلامت بانوان، به عنوان تهدیدی دیگر اشاره کرد که مشکلاتی همچون نازایی را به همراه دارد و یادآور شد: ممنوع شدن استفاده برخی سموم برای کشاورزان در ایجاد محصولات کشاورزی از سال ۱۳۸۹ از سوی وزارت جهاد کشاورزی، اقدامی مهم در این زمینه بوده است.

آلودگی هوا؛ ششمین عامل خطرساز مرگ و میر در کشور

او با این هشدار که آلودگی هوا در شهرهای بزرگ رو به افزایش است و بار بیماری ناشی از آلودگی هوا به عنوان ششمین عامل خطر ساز مرگ و میر در کشور است، افزود: آمارها نشان می دهد بیش از ۲۰ درصد بانوان در استان فارس رو به مصرف قلیان آورده و چهار درصد بانوان، سیگار و دخانیات استفاده می کنند؛ همچنین بر اساس آمارها ۲۸ درصد آقایان در کشور سیگار و دخانیات استفاده می کنند و باید بدانیم نه تنها مصرف سیگار و دخانیات، بلکه تماس با هوای آلوده محیط، به ویژه در مادران باردار، موجب تغییرات ژنتیکی می شود.

دکتر باقری لنکرانی با تاکید بر اینکه باید برای مخاطرات محیطی به صورت عالمانه، با برخوردی مناسب به دور از وسواس و بی مبالاتی عمل کرد تا بتوان زندگی مناسبی داشت، یادآور شد: هر غذای گران قیمتی، غذای خوب و سالمی نیست که از جمله می توان به تاثیرات منفی مصرف کوسه ماهی بر سلامت بدن، با وجود گران قیمت بودن این غذای دریایی اشاره کرد.

رییس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه گفت: مصرف الکل علاوه بر تهدید سلامت جسم و سلامت روان، در بروز حوادث ترافیکی نیز موثر است.

او به خانواده ها هشدار داد: بی خطر بودن مقادیر اندک الکل یک تصور اشتباه است؛ چرا که میزان مشخص، ایمن و بی خطری از الکل و مصرف کم آن وجود ندارد، در بیماران کلیوی نیز مصرف الکل نه نتها موجب درمان سنگ کلیه نمی شود بلکه موجب تولید سنگ کلیه و اختلال بیماری های قلبی نیز می شود.

دیگر هشدار رییس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز درخصوص بیماری های قلبی، به عنوان نخستین عامل مرگ و میر در کشور بود که در اثر مسایلی مانند مصرف فست فودها و بی تحرکی ایجاد می شود.

انتهای پیام/


نظرات بینندگان