درخشش 3 مستند فارسی در جشنواره عمار
درخشش 3 مستند صدا و سیمای فارس در جشنواره عمار، سوگواره از صفر تا سفر و شبکه مستند سیما از توفیقات اخیر این مرکز است.
به گزارش شیرازه، 3 مستند صدا و سیمای فارس در جشنواره عمار، سوگواره از صفر تا سفر و شبکه مستند سیما خوش درخشیدند.
مستند داستانی « آنکه دریا می رود» تولید شبکه فارس
به تهیه کنندگی و کارگردانی مرتضی رضایی جایزه دوم پنجمین سوگواره از صفر
تا سفر را بدست آورد.
این
مستند روایتی از فرزند یک جانباز جنگ تحمیلی است که به خاطر شهادت پدر،
تازه به وطن برگشته است، به وصیت پدر در ایام اربعین راهی کربلا می شود تا
امانتی را به یک خانواده عراقی برساند... عزم فرزند در تحقق خواسته پدر،
قرارگرفتن در مسیر پیاده روی اربعین و ماجراهای این سفر تماشایی است.
احمد حیدری تصویربرداری، شکرالله داموغ صدابرداری، محمد حسن خردل تدوین و صداگذاری، رضا جاویدی بازیگری و مرتضی رضایی نویسندگی این مستند را براساس داستانی از حبیب احمد زاده برعهده دارد.
مستند قاچاق سوخت که قبلا مورد تقدیر و تحسین مسئولان کشور و به ویژه رییس سازمان صدا و سیما قرار گرفته بود از دیگر مستند های موفق این مرکز می باشد که در مراسم افتتاحیه نهمین جشنواره فیلم عمار در تالار اندیشه حوزه تهران با حضور جمع کثیری از سینماگران و برنامه سازان برگزار شد به عنوان بهترین گزارش خبری در مراسم افتتاحیه اکران و سعید پرویزی به عنوان بهترین مستندساز خبری « فانوس جشنواره» را کسب کرد.
مستند « تَمدار» تولید سیمای فارس به تهیه کنندگی فرشاد زارعی که به مدت 32 دقیقه روز دوشنبه 17 دی ماه ساعت 21 از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد یکی دیگر از تولیدات موفق مرکز فارس است که مورد استقبال مدیران ارشد سازمان قرار گرفته است.
تَمدار واژه لری و به معنای متعلقات و لوازمی است که برای گبه بافی به کار می رود. در قدیم زنان ایل گبه را به صورت ذهنی و از محیط اطراف می بافتند ولی با ورود اینترنت به روستاها این موضوع به نوع دیگری تغییر کرد و برای بافتن گبه نقشه را در اختیار زنان قرار می دهند. در این فیلم پریسا دختر روستایی به دلیل نداشتن نقشه برای تامین مخارج تحصیل مجبور است این گبه را ذهنی ببافد. تمام داستان این مستند تلاش این دختر روستایی برای رسیدن به طرح ذهنی گبه و باز کردن گره های پیچیده آن است که با مشکلاتی مواجه می شود و آموزه های فراوان برای مخاطب دارد. محوریت این مستند تلاش، امید و آگاهی است و سعی کرده لحظات تماشایی را برای بینندگان فراهم آورد.
فرید هاشم زاده نویسندگی، کارگردانی و مدیر تصویربرداری، سعید احمدی صدابرداری، عباس عدالت فر منشی صحنه و برنامه ریز، اسماعیل مرزبان مدیرتولید، حسین ایزدی تدوین و صدا گذاری این مستند را برعهده دارند.
انتهای پیام
انتهای پیام
نظرات بینندگان