موقعیت جغرافیایی چادر حجاج ایرانی در صحرای عرفات و منا/سرانه اسکان هر زائر کمتر از یکونیم متر
سرپرست اداره کل اسکان سازمان حج و زیارت توضیحاتی را درخصوص کیفیت چادرهای عرفات و منا، محل اسکان، متراژ تعیین شده برای حجاج ایرانی در منا و عرفات بیان کرد.
به گزارش شیرازه، مرتضی اسدزاده سرپرست اداره کل اسکان سازمان حج و زیارت درباره برنامهریزیها برای اسکان در عرفات و منا، اظهار کرد: وسعت جغرافیایی منا و عرفات بهگونهای است که امکان گسترش آن وجود ندارد، بنابراین زائران باید در همین فضای موجود ایام تشریق را سپری کنند.
وی به محدودیتهای بالفعل پیش رو در بحث منا و عرفات اشاره کرد و افزود: مهمترین موضوع به محدودیت فضای اسکان در منا و عرفات بازمیگردد و این مهم فقط مربوط به حجاج ایرانی نیست، بلکه حجاج همه کشورها با این محدودیتها مواجه هستند.
سرپرست اداره کل اسکان حج و زیارت با بیان اینکه امکانات منا و عرفات در ایام تشریق به حالت اردویی و برای همه زائران است، توضیح داد: فضای منا و عرفات دارای محدودیتهایی است که همه زائران باید به آن توجه داشته باشند و با سعه صدر این ایام را بگذرانند.
اسدزاده با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی چادرهای کشورمان در منا و عرفات در جایگاه مناسبی قرار دارد، گفت: در عرفات حدود 117هزار متر مربع در اختیار ما قرار دارد؛ در منا نیز حدود 5هزار و 200 چادر تحویل ما میشود. سرانه اسکان برای هر زائر در عرفات حدود یک متر و چهل سانت و در منا حدود یک متر مربع در نظر گرفته شده است.
سرپرست اداره کل اسکان سازمان حج و زیارت با تأکید بر اینکه محدودیتهای اسکان در عرفات و منا برای همه حجاج کشورهای اسلامی است، گفت: بهتر است زائران در این ایام بهطور دقیق به توصیههای مدیر و روحانی کاروان توجه داشته باشند.
به گفته اسدزاده، زائران از همراه داشتن وسایل غیرضروری و جاگیر در مشاعر طی ایام تشریق خودداری کنند.
وی همچنین به کیفیت مناسب چادرها و امکانات در نظر گرفته شده در عرفات و منا اشاره کرد و گفت: چادرهای عرفات و منا از کیفیت مطلوبی برخوردار است که مانع نفوذ گرما میشود؛ همچنین سیستم خنک کننده و کولرهای گازی در عرفات وجود دارد.
اسدزاده در پایان تصریح کرد: چادرها در ایام تشریق براساس ظرفیت موجود اعلام شده بهصورت کاروانی و مجموعهای و در چارچوب نقشه تعیین شده، تقسیم و به مدیران کاروانها اعلام میشود.
نظرات بینندگان