امام جمعه شیراز:
شورای نگهبان علت رد صلاحیت افرادی که انتخابات ها را زیر سوال می برند اعلام کند
نماینده ولی فقیه در فارس در دیدار صبح امروز با رئیس دفتر هیات نظارت (شورای نگهبان استانی) استان فارس و شهر شیراز دیدار کرد.
به گزارش شیرازه، در ابتدا از زحماتی که عزیزان شورای نگهبان تا به امروز کشیده اند تشکر میکنم. انصافا شورای نگهبان تا به اینجا خیلی تلاش کرده است و برای سامان دادن به مساله انتخابات در آینده تلاش بیشتری نیز خواهد کرد.
آنچه که امروز از عملکرد شورای نگهبان می بینیم، شکل تکامل یافته و بهتری نسبت به قبل است اما هنوز یک ضرورت ها و نیازهایی درباره بحث انتخابات احساس می شود که ان شاالله با همت شما و پیگیری مطالبات از بزرگوارانی که در رده های بالاتر هستند و کمک خداوند، ان شاالله شکل می گیرد.
بالاخره سازوکار دقیق مسائل و ابهامات موجود در باب مقدمات انتخابات ها را مجموعه دولت و شورای نگهبان باید ایجاد کنند و ما نمی توانیم منتظر باشیم و تا سالهای بعد سازوکار نداشته باشیم.
باید مشخص شود اگر کسی مشکل مالی و یا اخلاقی دارد، یقین بداند که برای حضور در انتخابات ها تایید صلاحیت نخواهد شد و هیچ فشار و لابی و تلاشی نیز موثر نخواهد بود.
امروز حمله و هجمه ای که متوجه شورای نگهبان می شود در این راستا است که شورای نگهبان به خاطر حفظ آبروی افراد، مشکلات آنها را تنها به خود آنها اعلام می کند اما به عموم مردم و رسانه ها دلایلی که منجر به رد صلاحیت افراد شده را اعلام نمی کنند اما باید این ساز و کار باشد که اگر فرد رد صلاحیت شده ای اعتراض کرد و با آبروی شورای نگهبان بازی کرد و حیثیت انتخابات را به خطر انداخت، براساس اسناد و مدارک موجود مشکلاتی که منجر به رد صلاحیت هر کس شده را اعلام کنند. امروز خیلی محترمانه از افراد می خواهند که کنار روند اما اگر کنار نرفت برای مردم مشخص کنیم که علت رد صلاحیت شدن طرف چیست؟
طبق پیش بینی ها و تجارب انتخابات های قبل برای 18 کرسی مجلس شورای اسلامی در استان فارس بیش از 2000 نفر کاندید خواهند شد و این یعنی خیلی از افرادی که متخصص نیستند و صلاحیت حضور در انتخابات را ندارند، از سر تفنن یا عطش مشهور شدن و یا رسیدن به کرسی نمایندگی که صلاحیت و تخصص آن را هم شاید نداشته باشند، کاندیدا می شوند. بنده با سخنرانی در خطبه نمی توانم از این امر جلوگیری کنم و باید مدیریت مسئله به گونه ای باشد که مردم بدانند عقبه حرف های ما موضع محکم 4 نهاد مربوطه و شورای نگهبان است و فردی که تخصص و تعهد لازم را ندارد، نیاید و وقت مردم و دستگاه های نظارتی را در انتخابات ها نگیرد.
حقوق دان های شورای نگهبان باید سازوکار مناسب کار را طراحی کنند تا حداقل اطمینان حاصل شود.
باید فارغ از جنبه احساسی یا حضور حداکثری مردم در انتخابات به جنبه آموزشی قضیه توجه داشته باشیم و آموزش حقوق اساسی به مردم در دستور کار ائمه جمعه، صدا و سیما، سازمان تبلیغات و سایر مراکز دخیل را باید مد نظر قرار دهیم.
ما باید در این چارچوب پیش رویم و اگر این را یاد ندهیم ممکن است بعضا حتی ائمه محترم جمعه در چند هفته باقیمانده به انتخابات برای تشویق مردم برای حضور در اصل انتخابات صحبت کنند در حالیکه در آن مدت زمان کم این قبیل کارها فایده ندارد.
به نظر بنده می رسد شورای نگهبان باید پیشنهاد دهد و از دستگاهی مانند وزارت کشور مطالبه کند تا بازرسان خود را معرفی کند تا از نظر قانون و مقررات حاکم بر انتخابات برای عموم مردم آموزش بگذارید. این حقوق شما هست و مردم از شما توقع دارند.اگر این کار را شروع نکنیم وضع روز به روز بدتر می شود یعنی انتخابات صحنه یک درگیری قومی و جناحی بیشتر نیست در حالیکه در انتخابات جمهوری اسلامی باید فکر اهداف متعالی نظام باشیم.
نهایتا شما به عنوان یک نهاد ارزشی به نوعی باید چارچوب های ارزشی و اخلاقی انتخابات را هم به دیگران القا کنید.
اخلاق سیاسی و اخلاق انتخابات هم سرفصلی بوده است که پیش از این بعضی به آن ورود پیدا کردند اما اخلاق را نمی شود در زمان بندی وزارت کشور یاد مردم داد و اخلاق باید نهادینه شده باشد.
مجموعه دستگاه ائمه جمعه را به کار گیرید و بحث آموزش اخلاق سیاسی، اخلاق انتخاباتی، آموزش قوانین و مقررات حاکم بر مسئله را از قبل شروع شود و نگذاریم برای 3-4 هفته آخر این کارها را انجام دهیم.
4 هفته آخر امام جمعه دیگر اثرگذاری ندارد و اگر بنا هست کاری انجام دهیم امروز روز کار است.
در همین ایامی که قرار داریم و هیچ گونه رقابت خاصی شکل نگرفته است چارچوب ها اعلام شود و پیگیری شود.ائمه جمعه چارچوب ها را اعلام کنند و صدا و سیما بر روی آن کار کند تا مسائل اخلاقی نهادینه شود.
اصل روند کار الحمدالله خوب است.جایگاه شورای نگهبان این نیست که از گروه، جناح، فرد یا شخصی جانبداری کند و بحمداله تا امروز نیز اینچنین عمل کرده اید و وقتی می خواهید غیر جانبدارانه عمل کنید کار سنگین است چون بالاخره هیچ کدام از ما بدون علاقه به یک فرد و جریان نیستیم اما می خواهیم رفتار و عمل ما جانبدارانه نباشد و در این حکومت ما الگو از رفتارهای ائمه اطهار میگیریم و باید اینگونه اداره شود.
در شیراز جریان های سیاسی ریشه دار هستند و باید خیلی دقت شود و مدیریت قضیه سنگین می شود اما ان شاالله خدا کمک می دهد.
این جهات نیاز دارد ما هم کار علمی انجام دهیم و هم در ادامه کار تبلیغی و ترویجی کنیم و حداقل نخبگان ما باید چارچوب کار را درک کنند و بدانند که خارج از چارچوب های مشخص شده نمی شود کار کرد و نتوانند به اصل قضیه خدشه وارد کنند.
امروز چون آموزش های لازم را نداده ایم در فضای مجازی یک پست منتشر می شود و فضا بر علیه شورای نگهبان ایجاد می شود و هیچ کسی نیست که بگوید روال کار همین است و ما حتی دفاع از قانون را بلد نیستیم.
باید حکمت و فلسفه قانون را برای مردم تبیین کنیم تا به اصل قانون ایراد وارد نکنند و می توان بیشتر از امکانات آموزشی، فرهنگی و ترویجی استفاده کنیم و خدا در این مسیر کمک خواهد داد.
نظرات بینندگان