کد خبر: ۱۳۰۹۸۳
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۰ - ۱۵ تير ۱۳۹۸
مدیرگروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با شیرازه:

ایجاد آرامش بیشتر با اجرای قانون انطباق/ واگذاری کارهای سخت به زنان ظلم مرکب است

تابعی گفت: اگر شرایط در جامعه به‌گونه‌ای باشد که زن از داشتن لذت‌های فطری خود مانند حجاب، فرزندآوری و فرزندپروری دور شود ظلم مضاعفی به زن، مرد، کودکان و اجتماع شده است.

سید ضیاءالدین تابعی، مدیرگروه اخلاق پزشکی و عضو هیات علمی گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با خبرنگار شیرازه درخصوص فلسفه و چرایی حجاب گفت: اگر از دیدگاه چرایی صحبت شود بسیاری از معضلات مربوط به حجاب حل خواهد شد. بر اساس آیات شریفه 30 و 31 سوره مبارکه نور حجاب مرد آن است که نگاه نکند و حجاب زن آن است که خود را بپوشاند که باید به فلسفه خلقتی این دو قرینه، توجه شود.

دین‌داری همراه با شناخت و معرفت لذت‌بخش است

وی با تاکید بر اینکه حجاب فلسفه تکوینی دارد، گفت: با توجه به آیه شریفه «لا اکراه فی‌الدین» هر شخصی باید اعتقاد قلبی به دین و دستورات آن داشته باشد و با شناخت و توجیه احکام دینی را اجرا کند تا از انجام آن لذت ببرد.

مدیرگروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز فلسفه رعایت حجاب را برای لذت بردن از داشتن اراده و تقوا دانست و افزود: نعمت شناخت و اراده یکی از نعمت‌هایی که خداوند به انسان داده است و آیات اولیه سوره مبارکه بقره ناظر به این سخن است. قوه شناخت یعنی ما می‌دانیم که نمی‌دانیم و برخلاف حیوانات که خودآگاهی ندارند ما به ندانسته‌های خود علم داریم.

تابعی با قرائت آیات اول تا پنجم سوره بقره اظهار کرد: انسان براساس اینکه می‌داند که نمی‌داند (علم حضوری) علوم را یاد گرفته است (علم حصولی). به عبارتی ندانستن انسان (علم به جهل) او را هدایت می‌کند که چیزی را یاد بگیرد. علم به جهل درواقع ایمان به عالم غیب است. اگر کسی دائم دانا و قوی شد و به برپایی نماز و به طور کلی احکام دین پایبند بود این پایبندی او را از مسکینی، یتیمی و اسیری نجات می‌دهد.

این مفسر قرآن کریم ادامه داد: یتیم، مسکین و اسیر یعنی کسی که عقل عملی و نظری را بالقوه دارد اما برای نجات خودشان نیاز به کسی دارند که عقل نظری و عملی بالفعل دارد (انسان کامل) تا بتواند استعداد او را پرورش دهد و او را نجات دهد.

به اعتقاد وی، فقط پیامبر و ائمه معصومین دارای عقل نظری و عملی کامل هستند و سایر انسان‌ها یا یتیم یا مسکین و یا اسیر هستند که برای نجات از این اسارت باید اراده خود را تقویت کنند. برگشتن انسان از چیزی که به طور طبیعی به آن میل و کشش دارد موجب تقویت اراده و تقوا می‌شود.

تابعی با تلاوت آیه شریفه « ... كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ ... لَعَلَّكُم تَتَّقونَ»، گفت: کسی که روزه می‌گیرد یا به طور کلی احکام دین از جمله حجاب، برپایی نماز، دادن خمس و زکات و غیره را رعایت می‌کند از زمین جدا و آسمانی می‌شود و هرچه گذشت از جان، مال، زندگی، خانواده و غیره بیشتر باشد تقوا بیشتر و اراده انسان تقویت می‌شود و ارجحیت دادن خواست و رضایت پروردگار بر سایر خواست‌ها موجب رسیدن او به علم لدنی می‌شود.

وی با بیان اینکه خداوند زنان را بیشتر دوست داشته و با واجب کردن تکالیف دینی در سن 9 سالگی آنان را گرامی داشته چراکه زودتر مراحل نزدیک شدن به خود را برای او آغاز کرده است، گفت: حجاب براساس محرمیت افراد درجات مختلف دارد و زنان باید از افراد غریبه کاملا خود را بپوشانند تا زیبایی‌های آنان در افراد مریض دلی که توانایی کنترل نگاه خود را ندارند، ایجاد طمع نکند.

ایجاد آرامش بیشتر با اجرای قانون انطباق/ واگذاری کارهای سخت به زنان ظلم مرکب است

اگر قانون انطباق به درستی اجرا شود فضاهای درمانی آرام‌تر خواهد بود

عضو هیات علمی گروه پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پاسخ به سوالی درخصوص انجام سونوگرافی و برخی اعمال جراحی زنان توسط مردان گفت: فقط در زمان اضطرار اگر پزشک زن در دسترس بیماران نبود باید از جراح، سونوگرافیست یا رادیولوژیست مرد استفاده کرد.

تابعی درخصوص اجرای قانون انطباق هم تصریح کرد: اگر قانون انطباق به درستی اجرا شود فضای بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها آرام‌تر خواهد بود. دور از انتظار نیست وقتی آقا و خانم پرستار یا پزشک جوانی که در سن انتخاب همسر هم باشند در کنار هم قرار بگیرند به نیاز اولیه خود بیشتر میل دارند و مریض در اولویت بعد قرار می‌گیرد!

مدیر گروه اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پاسخ به این سوال که آیا تعداد واحدهای اندک درسی برای اقناع دانشجویان نسبت به رعایت حجاب یا قانون انطباق کفایت می‌کند، گفت: مهم و تاثیرگذار است استادی که می‌خواهد تدریس کند خود لذت ترک لذت گناه را چشیده و به شیرینی رعایت حریم‌ها رسیده باشد. به هرحال ما می‌گوییم هرچند ممکن است دانشجویان در دوران جوانی نپذیرند اما مطمئنیم وقتی به سن 30 و 40 سال رسیدند آنچه که امروز به آنان می‌گوییم را کاملا درک خواهند کرد.

ظلم مضاعف به زنان!

تابعی در بخش پایانی سخنان خود بر توجه به لطافت زنان تاکید و واگذاری کارهای سخت به آنان را ظلم مرکب عنوان و اظهار کرد: اگر شرایط تحصیلی، شغلی، ازدواج و غیره در جامعه به‌گونه‌ای باشد که زن از داشتن لذت‌های فطری خود یعنی حجاب، فرزندآوری و فرزندپروری دور شود ظلم مضاعفی به زن، مرد، کودکان و اجتماع شده است.

وی با انتقاد از اینکه اکنون جامعه نسبت به اینگونه ظلم‌ها حساس نیست، اظهار امیدواری کرد که نسل‌های آینده مسیر اشتباهی که در آن قرار گرفته‌ایم را تصحیح کند و نقش‌های هریک از زنان و مردان جامعه به تناسب نیاز و توانایی روحی و جسمی آنان تعریف شود.

انتهای پیام/


برچسب ها: تابعی ، شیرازه ، حجاب ، انطباق ، ظلم ، زنان
نظرات بینندگان