کد خبر: ۱۳۱۱۴۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۲۰ تير ۱۳۹۸

ماجرای دنباله‌دار عدم پرداخت حقوق در کارخانه قند فسا

تاخیر در پرداخت ۴ ماهه حقوق کارگران کارخانه قند فسا و عدم عمل به وعده‌ها موجبات ناراحتی و اعتراض کارگران شده است.
به گزارش شیرازه،کارخانه‌های تعطیل یا نیمه تعطیل یا در خوش‌بینانه‌ترین حالت کارخانه‌هایی که هنوز سرپاست اما از پرداخت دستمزد کارگران خبری نیست، بخشی از واقعیت صنعت استان فارس است که نمی‌توان نادیده گرفت. 

در شرایط اقتصادی کنونی که هر روز بر قیمت اجناس افزوده می‌شود، قشر کارگر به دلیل پایین بودن میزان دستمزدشان با سختی روزگار می‌گذرانند. در این میان کارگران و کارکنان کارخانه‌ها و شرکت‌هایی که حقوق کارکنان خود را با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌کند، سختی دوچندانی را تحمل می‌کنند. 

کارخانه قند فسا یکی از کارخانجات استان فارس است که از سال 95-96 به بخش خصوصی واگذار شده و از آن زمان مشکلات کارگران نیز آغاز شده است، علاوه بر آن حرف و حدیث‌های بسیاری درباره نحوه فروش و واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی وجود دارد. 

بنا بر اظهارات افراد مطلع این کارخانه با قیمتی بسیار ارزانتر از قیمت واقعی به بخش خصوصی واگذار شده است و از آن زمان نیز تولید چندانی در کارخانه انجام نشده است. 

عدم پرداخت حقوق کارگران در 4 ماه گذشته سبب شده که کارگران برای احقاق حق خود بارها مقابل فرمانداری شهرستان فسا تجمع کنند. آخرین تجمع مربوط به 9 تیرماه امسال بود. 
پیش از این  نیز این کارگران در 28 فروردین ماه امسال تجمعی اعتراضی نسبت به وضعیت کار و  عدم پرداخت حقوق‌هایشان داشتند که هیچ یک از این اعتراضات و تجمع‌ها تاکنون نتیجه‌ای نداشته است. 

در تاریخ 9 تیر پس از تجمع کارگران فرماندار شهرستان فسا وعده بررسی موضوع و تشکیل جلسه با حضور مدیرکارخانه و مسئولان اداره کار را داد و یک روز پس از تجمع کارگران همچنین از طریق رسانه‌ها اعلام کرد که تا تاریخ 20 تیرماه حقوق معوقه کارگران تا پایان اردیبهشت پرداخت می‌شود. 

موضوعی که باز هم محقق نشده و سبب اعتراض کارگران شده است. کارگران کارخانه قند فسا در تماس‌های مکرر با خبرگزاری تسنیم اعلام کردند که فرماندار شهرستان به وعده‌اش عمل نکرده و به همین دلیل امروز نیز در کارخانه تحصن کرده‌اند و اجازه نمی‌دهند که چیزی از کارخانه خارج شود. 

این کارگران می‌گویند: « امروز یازده روز  از قولی که دادند، می‌گذرد اما هیچ خبری از دادن حقوق کارگران نیست. فرماندار به کارگران قول داد اما به وعده‌اش عمل نکرده است. ما بدهکاریم، کرایه خانه‌مان عقب افتاده، خرج زندگی نداریم». 

به گفته کارگران تا پیش از واگذاری به بخش خصوصی حمایت بیشتری از کارگران می‌شده و امنیت شغلی برای کارگران فراهم بود اما از دی ماه 95 که به بخش خصوصی واگذار شده، کارگران هر روز یک مشکل دارند. 

این کارگران که اغلب بیش از 50 سال سن دارند، خواهان تعیین و تکلیف کارخانه هستند چراکه براساس ادعای آنان کارخانه با ظرفیت اسمی خود کار نمی‌کند. کارگران می‌گویند: « از ابتدای سال تاکنون 5 بار کارخانه تعطیل شده و کارگران به خانه فرستاده شدند». 

براساس اظهارات کارگران در یک سال گذشته کارخانه با همه ظرفیت خود کار نکرده است. آنان می‌گویند: از سال 97 تولید نداشته‌ایم و یک ماه کامل کار نکردیم، شکری در این کارخانه تولید نمی‌شود و دستگاه‌های کارخانه بدون اینکه تولیدی داشته باشد، روشن می‌شود. 

به گفته کارگران کارخانه قند فسا بسیاری از کارگران سن بالایی دارند و نزدیک به 20 سال است که در این کارخانه سابقه کار دارند و اگر بخواهند با اینجا تسویه کنند، نمی‌توانند شغل دیگری انجام دهند. این افراد می‌گویند: « بسیاری از ما درامد دیگری نداریم و با این روند نیز زندگی‌مان نمی‌چرخد». 

مهرزاد مویدی، رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان فارس نیز پیش از این در گفت‌وگو با تسنیم اعلام کرده بود که حقوق کارگران کفاف زندگی آنها را نمی‌دهد و باید تشکل‌ها و شوراهای کارگری حمایت شود تا کارگران بتوانند بدون ترس از اخراج شدن، اعتراضات خود را بیان کنند. 

وی معتقد است تشکل‌ها و شوراهای کارگری می‌تواند ابزار موثری برای مطالبات صنفی کارگران باشد بدون اینکه این اعتراضات دست‌مایه سوءاستفاده برخی قرار گیرد. 

فعالیت کارخانه قند فسا از سال 92 متوقف شد و 150 کارگر بیکار شدند اما این کارخانه در سال 96 به بخش خصوصی واگذار شد و با سرمایه‌گذاری 42 میلیارد تومانی فعالیت خود را مجددا از سر گرفت. / تسنیم


نظرات بینندگان