سرپرست سابق فرمانداری جهرم جزو گزینههای اصلی روحانی برای وزارت آموزش و پرورش
در پی استعفای سید محمد بطحایی از وزارت آموزش و پرورش و پذیرش استعفای او توسط رئیس جمهور، گزینه های مختلفی برای تصدی سرپرستی این وزارتخانه مطرح شدند که نهایتا حسن روحانی از میان این گزینه ها، با صدور حکمی سید جواد حسینی را به سرپرستی وزارت آموزش و پرورش منصوب کرد. براساس اصل ۱۳۵ قانون اساسی «رئیس جمهور میتواند برای وزارتخانههایی که وزیر ندارند، حداکثر برای سه ماه سرپرست تعیین کند».
هرچند هنوز تا پایان مدت زمان سه ماهه سرپرستی در وزارت آموزش و پرورش زمان باقی است، گویا رئیس جمهور قصد دارد نظیر آنچه درباره وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اتفاق افتاد، زودتر این موضوع را تعیین تکلیف کند و بنابراین، احتمالا به زودی از گزینه پیشنهادی روحانی برای وزارت آموزش و پرورش رونمایی خواهد شد تا این وزارتخانه به وسیله وزیر اداره شود.
سه آموزش و پرورشی آماده اداره امور دانش آموزان
آنچه از دل دولت به گوش می رسد، این است که تاکنون گزینههای متعددی برای این وزارتخانه مطرح شده اند که جدی ترین و اصلی ترین آنها «سیدجواد حسینی» سرپرست فعلی وزارت آموزش و پرورش است تا رویکردی که رئیس جمهور در قبال وزارت آموزش و پرورش به کار گرفته بود، یعنی معرفی سرپرست به عنوان وزیر پیشنهادی ادامه پیدا کند هرچند کار احتمالا برای حسینی جهت گرفتن رأی اعتماد کمی سخت خواهد بود.
«حسینی، زرافشان و محمدی» گزینههای اصلی روحانی برای وزارت آموزش و پرورش
هرچند سید جواد حسینی نسبت به گزینههای مطرح دیگر شانس بیشتری دارد و جدیتر است، به لحاظ سوابق عقبتر از دو رقیب دیگری است که نام آنها برای تصدی کرسی وزارت آموزش و پرورش در مقابل او مطرح شده است، چون حسینی بیشتر سوابقش در استان خراسان بوده و مسئولیت بزرگی نظیر تصدی امور یک وزارتخانه را تا قبل از تصدی سرپرستی وزارت آموزش و پرورش بر عهده نداشته است.
از «علی زرافشان» معاون اسبق آموزش متوسطه که حالا در سمت معاون جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی فعالیت میکند و البته در ابتدای دولت دوازدهم نامش به عنوان یکی از گزینه های جدی وزارت آموزش و پرورش مطرح شد و همچنین «داود محمدی» نماینده تهران و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز به عنوان دیگر گزینه های مطرح برای معرفی شدن از سوی رئیس جمهور به عنوان گزینه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش یاد می شود.
سه گزینه اصلی وزارت آموزش و پرورش را بهتر بشناسید
سید جواد حسینی متولد ۱۳۴۶ در روستای رامشین از توابع شهرستان سبزوار است. او اکنون وزارت آموزش و پرورش است که از نوزدهم خرداد ۱۳۹۸ با حکم رئیس جمهور این مسئولیت را بر عهده گرفته است. او دکترای تخصصی جامعهشناسی از دانشگاه ملی علوم روسیه و سوابقی نظیر مدیرکلی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی، و معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی و قائم مقام استانداری خراسان رضوی و فرمانداری در کارنامه خود دارد.
اما «علی زرافشان» دیگر گزینه مطرح برای وزارت آموزش و پرورش، متولد ۱۳۳۴ است و هماکنون بعنوان معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی فعالیت می کند.
وی دانشآموخته کارشناسی برنامهریزی کامپیوتر از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاعرسانی از دانشگاه تهران است. زرافشان در فاصله سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ مشاور آموزشی وزیر آموزش و پرورش و از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ مدیرکل دفتر برنامهریزی و تألیف کتابهای درسی سازمان پژوهش و برنامهریزی بود. وی از سال ۱۳۹۲ عهدهدار معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش شد. از جمله طرحهای انجام شده در دوره مسئولیت او، طرح تعالی مدیریت مدارس است، که بر اساس آن دبیرستانهای کشور، درجهبندی شدهاند.
داود محمدی، سیاستمدار اصلاح طلب و نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی متولد ۱۳۲۹ در قم و دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی است.
او در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در لیست سی نفرهٔ اصلاح طلبان قرار گرفت و توانست با کسب ۱٬۱۲۱٬۰۴۲ رأی و رتبهٔ بیست و هفتم تهران، وارد مجلس دهم شود. نایب رئیسی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، دبیرکلی انجمن اسلامی معلمان کشور، ریاست آموزش و پرورش استان قم، مدیرکلی سیاسی انتظامی استانداری فارس، معاونت آموزشی منطقه ۱۲ تهران و سرپرستی فرمانداری جهرم از سوابق مهم اوست.
نظرات بینندگان