کد خبر: ۱۳۷۱۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۸

۶ نکته جدید و عجیب در آمار شیوع ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته

پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی به این نتیجه رسید که کووید ۱۹ وارد فاز «پاندمی» شده، شک و شبهه بسیاری از ساکنان کره خاکی درباره میزان خطر ویروس جدید کرونا برطرف شد؛ تردید‌هایی که حالا آمار‌ها هم به کمک رفعشان آمده است. رویداد‌هایی که از جمله آن‌ها عدد صفر در چین، رسیدن از ۱۰۰ هزار به صد و پنجاه و چند هزار در یک هفته و نقش آفرینی ۳۳ درصدی ایتالیایی‌ها است.
گذارید همین ابتدا یک نکته را تاکید کنیم؛ اینکه منظورمان از «جدید»، اتفاقاتی است که در ۲۴ ساعت منتهی به بامداد امروز، یک‌شنبه ۲۵ اسفند ۹۸، (یعنی معادل روز گذشته میلادی به وقت گرینویچ به وقوع پیوسته) و شامل به روزرسانی‌های آمار بعد از آن نیست!

  پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی به این نتیجه رسید که کووید ۱۹ وارد فاز «همه‌گیری جهانی» یا «پاندمی» شده، شک و شبهه بسیاری از ساکنان کره خاکی درباره میزان خطر ویروس جدید کرونا برطرف شد تا همگان چشم انتظار جهش بزرگ آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از آن باشند.

اتفاقی که حالا در آمار و ارقام نیز نمود عینی یافته و وضعیت تیره و تاری را پیش روی جهانیان قرار داده است؛ آنقدر تیره که می‌شود ادعا کرد دیگر تصور وقوع جنگ جهانی سوم، ترسناک‌ترین تصور بشریت نیست و جایش را ویروسی نوپدید گرفته که سرعت شیوعش انفجاری است. بیایید به روایت آمار به این مقوله نگاه کنیم:
 
 یک- چین=صفر!
شگفت آورترین گزاره‌ای که در آمار‌های ۲۴ ساعت اخیر جلب توجه می‌کند، عدد «صفر»‌ی است که مقابل نام «چین» در ستون «مبتلایان جدید» کووید ۱۹ به چشم می‌خورد! عددی که معنایش، رقم خوردن متفاوت روز برای چینی‌ها در چندماه اخیر است. روزی شبیه معجزه برای کشوری که خیلی پیش از آنکه جهانیان بفهند ویروسی جدید از خانواده ویروس‌های کرونا کشف شده و پرجمعیت‌ترین کشور جهان را با عظیم‌ترین بحران تاریخش مواجه کرده، با آن گلاویز شده بودند!

دو- ۱۵۲ به توان ۲!
نکته جالب توجه بعدی، دو عدد ۱۵۲ است که در آمار‌های ۲۴ ساعت اخیر خودنمایی می‌کند. یکی رسیدن شمار مبتلایان قطعی بیماری کووید ۱۹ در جهان به عدد ۱۵۲ هزار تن است که یک هفته بعد از ۱۰۰ هزارتایی شدن شمار مبتلایان به ویروس کرونای جدید در جهان رقم می‌خورد و نشان از شیوع بسیار سریع این ویروس در جای جای کره خاکی دارد و دومین ۱۵۲، شمار کشور‌هایی است که حالا با این ویروس نوپدید دست به گریبان هستند. ۱۵۲ کشور از مجموع کشور‌های جهان که حالا برایشان ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن، قصه شرقی نیست!

سه- دو برابر در ۲۵ روز
حالا بیایید کمی زاویه دیدمان را تغییر داده و از جایی به ماجرا نگاه کنیم که خودمان رسما با این ویروس درگیر شدیم! از ۳۰ بهمن (معادل ۱۹ فوریه) که ۲۸ مین کشوری لقب گرفتیم که رسما شناسایی ویروس در مرز‌های جغرافیایی اش را اعلام کرده است. اعلام رسمی رسیدن کووید ۱۹ به کشورمان در روزی که شمار مبتلایان این بیماری در آن روز در جهان کمی بیش از ۷۵ هزار تن بود. عددی که طی ساعات گذشته به دو برابر رسید و از آن هم عبور کرد.

چهار- مرگ به ۲۶ زبان
یکی از نکات تامل برانگیز مرتبط با ویروس کرونا در ساعات گذشته، جان باختن شماری از مبتلایان در ۲۶ کشور مختلف در نقاط مختلف کره خاکی است. اتفاقی که در روز‌های گذشته با این ابعاد رقم نخورده و بر این اساس می‌شود دریافت که بحران تا چه اندازه جدی است. بحرانی که یک هفته پیش تنها در ۱۸ کشور جهان کشته بر جای گذاشته بود و حالا در ۴۵ کشور جهان کشته بر جای گذاشته و تنها در ۲۴ ساعت اخیر در ۲۶ کشور به مرگ به زبان و گویش‌های مختلف منجر شده است.

پنج- سهم یک سومی ایتالیا!
احتمالا درباره ابعاد بحران در ایتالیا در روز‌های اخیر زیاد شنیده و خوانده‌اید؛ بحرانی که طی ساعات گذشته رشد چشمگیری داشته و موجب شده ۳۴۹۷ شهروند این کشور به صف مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ افزوده شوند. این در حالی است که طی ۲۴ ساعت اخیر ابتلای ۱۱ هزار و ۸۵ نفر در سراسر جهان به این بیماری مسجل شده که بر این اساس، یک سوم مبتلایان را ایتالیایی‌ها تشکیل می‌دهند.

شش- قرنطینه خاص در اسپانیا
اما بشنوید از اسپانیا که با اتخاذ تدبیری ویژه، به صدر اخبار کرونایی راه یافته است. کشوری که شمار مبتلایان قطعی اش در آمار‌های سازمان بهداشت جهانی ۶۳۹۱ و شمار جان باختگانش ۱۹۶ تن است که از این تعداد، ۶۳ تن در شبانه روز گذشته چشم از جهان فروبسته اند. رویدادی که در پی آن وضعیتی شبیه قرنطینه کامل در این کشور به اجرا درآمده و شهروندان (به جز کادر درمانی) اجازه ندارند جز برای خرید غذا یا دارو منازلشان را ترک کنند.

نظرات بینندگان