استاندار فارس؛
هنر باید در خدمت انسجام و همبستگی ملی و پاسداشت هویت ایرانی اسلامی باشد/ لازمه خلق آثار فاخر همدلی و هم افزایی اصحاب فرهنگ و هنر است
عنایت الله رحیمی گفت: هنر در انقلاب اسلامی دچار تحولی چشمگیر شده است لذا باید به این موضوع توجه کنیم که تأثیر انقلاب اسلامی در تعالی فرهنگ و هنر اسلامی چه بوده و چه اثراتی گذاشته است.
به گزارش سرویس فرهنگی شیرازه، عنایت الله رحیمی در دیدار با مسئولان ستاد هفته هنر انقلاب اسلامی ضمن گرامی داشت این هفته و تقدیر از دست اندرکارانی که همواره پیگیر مباحث هنر در استان هستند عنوان کرد: زبان هنر زبانی اثرگذار در دل و ذهن انسانها است و قطعاً اگر مطلب یا مفهومی به این زبان بیان شود ماندگاری آن بسیار زیاد خواهد بود.
وی افزود: فرهنگی که از زبان هنر به صورت مطلوب استفاده کند میتواند در دنیا گسترش یابد و بر سایر فرهنگ ها غلبه کند.
رحیمی با بیان اینکه هنر در انقلاب اسلامی دچار تحولی چشمگیر شده است، این موضوع را نیازمند اندیشه بیشتر دانست و گفت: باید به این موضوع توجه کنیم که تأثیر انقلاب اسلامی در تعالی فرهنگ و هنر اسلامی چه بوده و چه اثراتی گذاشته است.
به گفته این مقام مسئول، یک نگاه ساده و مقدماتی نشان می دهد آثار هنری تولید شده پس از انقلاب برجستگی های ویژه ای نسبت به آثار پیش از انقلاب دارند که ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ، از خود گذشتگی و اخلاق مداری از جمله این برجستگی ها محسوب می شود.
استاندار فارس با اشاره به اینکه ویژگی های ذکر شده مباحث فطری ، انسانی و جهانشمول هستند ، عنوان کرد: اگر از زبان مطلوب هنر برای ترویج آنها استفاده کنیم این حوزه با توجه به بن مایه هایی که در این فرهنگ وجود دارد ، می تواند عمق اثرگذاری بالایی را در سطح بینالمللی داشته باشد.
رحیمی همچنین ترویج هنر مقاومت را یکی از دستاوردهای مهم هنرمندان پس از انقلاب اسلامی دانست و اظهار داشت: هنر در انقلاب اسلامی در خدمت تعالی های انسان و ابناء بشر قرار گرفته و در این مسیر گام برداشته است، بی تردید هنرمندان و متولیان حوزه هنر این موضوع را مد نظر قرار داده اند که هنر باید در خدمت انسجام و همبستگی ملی و پاسداشت هویت ایرانی اسلامی قرار داشته باشد.
هنرمندان نیز به حق در این مسیر گام های بلندی را برداشته اند
نماینده عالی دولت در استان فارس یکی از مصادیق تحول هنر در دوران پس از انقلاب پیشرفت در حوزه موسیقی به ویژه موسیقی حماسی داست و خاطرنشان کرد: در اذهان مردم به خصوص کسانی که دوران دفاع مقدس را به خاطر دارند، موسیقی حماسی ماندگار شده است.
رحیمی به تولید آثار مربوط به حفظ و نشر آثار دفاع مقدس اشاره کرد و این حوزه را یکی از برجستگی های هنر پس از انقلاب برشمرد.
وی با یادآوری اینکه استان فارس فعالیت های خوبی در حوزه آثار دفاع مقدس داشته ابراز امیدواری کرد این استان در سایر زمینه های هنری نیز به جایگاهی که رهبر معظم انقلاب برای فارس ترسیم نموده اند و فرموده اند که فارس همواره در قله است ، دست یابد.
بنابه عقیده استاندار فارس، بی تردید وجود زمینه ها لازم برای خلق تولیدات اثرگذار هنری در فارس وجود دارد که وجود بزرگانی همچون حافظ ، سعدی ، ملاصدرا و... موید این ظرفیت است که توانستند آثار خود را در سطح کشور و جهان گسترش دهند.
جامعه دور از تنش و درگیری را بستری برای خلق آثار هنری ارزشمند دانست و افزود: در جامعه ای که هر روز جنگ و دعوا و درگیری باشد فرصتی برای پرداختن به مبحث هنر و پرورش اندیشه های هنری وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه هنر باید در سطح اجتماعی و فردی هویت بخش باشد ، خاطرنشان کرد: این ویژگی در هنری که پس از انقلاب متولد شده و رشد و نمو یافته دیده می شود.
استاندار فارس از همه فعالان و دست اندرکاران حوزه هنر در استان خواست هم افزایی ، همکاری و همدلی را محور حرکت قرار دهند و از موازی کاری و چند صدایی بپرهیزند.
وی توسعه هنر را در گرو این همدلی و همراهی دانست و تاکید کرد: نباید در بین مجموعه ای مختلف هنری اساس رقابت منفی وجود داشته باشد ؛ بنابراین بخشی از رسالت سیاستگذاران و مسئولان حوزه هنر، ایجاد بستری مناسب برای این است که اصحاب فرهنگ و هنر ، سازی یک نواخت و همگون بنوازند.
این مقام مسئول ب بیان اینکه همدلی و هم افزایی میان اصحاب فرهنگ و هنر موجب خلق آثار فاخر می شود، اظهار داشت: در دوران شیوع کرونا آسیب های زیادی به هنرمندان وارد شده که تلاش می کنیم در حد توان و مقدورات به جبران این آسیب ها بپردازیم.
گفتنی است در این جلسه همچنین از سردیس شهید دکتر حسین فهیمی که از شهدای شاخص هنر انقلاب اسلامی است رونمایی شد و استاندار فارس از مادر این شهید بزرگوار تجلیل کرد؛ اعطای لوح افتخار پایتخت کتاب ایران از سوی وزرای کشور و ارشاد به استاندار فارس از دیگر مواردی بود که در این جلسه انجام شد.
انتهای پیام/ح/ر
نظرات بینندگان