مصرف چای پُررنگ را حذف کنید
به گزارش گروه سلامت پایگاه تحلیلی خبری «شیرازه»، سمیرا ربیعی با بیان اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است، گفت: هرچه چای مصرفی پررنگتر یا بهاصطلاح غلیظتر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر میشود.
وی ادامه داد: کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت میشود، فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانههای کاکائو و برگهای چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنیها و نوشابههای انرژیزا یافت میشود.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به اثرات کافئین بر بدن، افزود: کافئین، مدر یا ادرارآور است، بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه میکند.
ربیعی، کافئین را موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و خاطرنشان کرد: نوشیدن چای پررنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد میشود.
وی با بیان اینکه کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، گفت: چای مصرفی هرچه پررنگتر باشد، شدت این تداخل بیشتر میشود.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه توصیه کرد: افرادی که مبتلا به کمخونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند.
به گفته ربیعی، تأثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج میشود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز بنابراین این موضوع باید موردتوجه گیاهخواران قرار گیرد.
وی تصریح کرد: کافئین سطح هوشیاری را بالا میبرد. شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد، ولی در واقع، نوشیدن چای پُررنگ در شب بهخصوص ساعات پایانی شب، منجر به بیقراری و بیخوابی شده و در درازمدت نیز سطح اضطراب را افزایش میدهد.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه تأکید کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانمهای باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگهای کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آن را محدود کنند.
انتهای خبر/
منبع: خبرگزاری سلامت