کد خبر: ۱۶۵۹۰۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۳ - ۱۶ آذر ۱۴۰۳
خطبه‌های نمازجمعه فارس؛

دانشجوی ایرانی؛ مظهر آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری

ارتباط هرچه بیشتر دانشجویان با متن جامعه، پیگیری مطالبات مردم، رساندن صدای جامعه به گوش مسئولان، آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری مستمر در عرصه‌های مختلف، از جمله موضوعاتی است که دانشجویان باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

دانشجوی ایرانی؛ مظهر استکبارستیزی، عزت و غیرت



به گزارش گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی«شیرازه»، حجت‌الاسلام مصطفی خاوری امام‌جمعه مرودشت ضمن گرامیداشت روز دانشجو تصریح کرد: امروز دانشجویان به‌عنوان مؤذنان جامعه، وظیفه سنگینی را در راستای شکل‌گیری مراحل بعدی انقلاب اسلامی که همان تشکیل دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است، بر دوش دارند.

خطیب نمازجمعه مرودشت ضمن تسلیت به مناسبت شهادت بانوی دوعالم و اینکه فاطمه زهرا (س) در بطن مسائل سیاسی و بحران‌ها رشد کرده و رسالت دفاع از حق و حقیقت را به عهده داشت، گفت: دفاع از حق و حقیقت رکن زندگی فاطمی است.

امام‌جمعه مرودشت از حضرت فاطمه زهرا (س) به‌عنوان اسوه‌ای ارزشمند برای زنان و مردان جامعه اسلامی یاد کرد و گفت: ولایت‌مداری حضرت زهرا (س) بهترین الگو برای جامعه امروز است.

خاوری با بیان اینکه الگوی زندگی حضرت زهرا (س) هیچ‌گاه کهنه نمی‌شود، بیان کرد: شناخت سیره فاطمی و تمامی لحظات حیات این بانوی بزرگوار بر همگان لازم است.

خطیب نمازجمعه مرودشت ضمن تبریک ۱۶ آذرماه روز دانشجو و با اشاره به اینکه قشر دانشجو همواره در برابر دخالت مستقیم و غیرمستقیم دشمن در امورات مملکت کوتاه نمی‌آید، تأکید کرد: ارتباط هرچه بیشتر دانشجویان با متن جامعه، پیگیری مطالبات مردم، سازماندهی نیروی انسانی مجرب، علم‌آموزی و انجام پژوهش‌های کاربردی، رساندن صدای جامعه به گوش مسئولان، آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری مستمر در عرصه‌های مختلف، از جمله موضوعاتی است که دانشجویان باید به آن توجه ویژه داشته باشند.

خاوری با اذعان به اینکه دشمنان نظام انواع و اقسام تهاجم‌های گسترده سیاسی، تحریم‌های فلج‌کننده، ویرانگر را بر علیه کشور ما بکار گرفته است، بیان کرد: دانشجو مؤذن جامعه است و اگر دانشجو خواب بماند بقیه جامعه نیز خواب می‌مانند و از این رو نباید تصور کرد اقدامات دانشجویان بی‌اثر است و لذا دانشجو باید مسئولان را نسبت به دشمنی‌های دشمن در جامعه مطلع کند و موجبات فضای اتحاد را در بین مسئولان جامعه رقم زنند.

وی دانشگاه را مکانی مقدس و مطهر دانست و دانشجویان بابصیرت و انقلابی را به‌عنوان دیده‌بان و حافظ صیانت از عزت، شرف و ارزش‌های دینی توصیف کرد.
خطیب جمعه مرودشت ضمن اشاره به هفته قرآن، عترت و نماز در آموزش‌وپرورش بر لزوم توجه به قرآن، عترت و نماز در برنامه‌های مدارس تأکید کرد و با بیان اینکه تربیت صحیح و کارآمد و انسان‌سازی از بارزترین مسائل است گفت: هر سه این اصول در سایه توجه به قرآن، عترت و نماز تحقق می‌یابند.

وی با تأکید بر اینکه فراهم آوردن بستر لازم متناسب با روحیات دوره دانش‌آموزی برای ترغیب به برنامه‌های قرآنی باید در دستور کار برنامه‌های مدارس باشد، اظهار کرد: معلمان و کلیه دست‌اندرکاران تعلیم‌وتربیت باید برای حضور دانش‌آموزان در برنامه‌های قرآنی، مراسم‌های اهل‌بیت (ع)، مساجد و نمازهای جمعه و جماعات اهتمام جدی داشته باشند.

خاوری ۲۰ آذرماه سالروز شهادت آیت‌الله دستغیب را تسلیت گفت و افزود: شهید بزرگوار اهل تهذیب نفس و طهارت و پاکی بود و اخلاق دینی را در جامعه گسترش می‌داد و با اطمینان کامل قدم‌های مثبتی برای اصلاح امور برداشت.

دانشجوی ایرانی؛ مظهر آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری

نقش‌ برجسته دانشجویان در پیروزی انقلاب اسلامی

به گزارش شیرازه، امام‌جمعه قیروکارزین در خطبه‌های این هفته ضمن تبریک روز دانشجو به دانشجویان عزیز و اساتید محترم، نقش‌ برجسته دانشجویان در پیروزی انقلاب اسلامی، حماسه تسخیر لانه جاسوسی، دوران دفاع مقدس، تولید علم، حضور بسیج دانشجویی و خدمت‌رسانی‌های مختلف را یادآور شدند و تأکید کردند که دانشگاه‌ها باید برای خدمت به دانشجویان که موتور پیشران کشورهستند تلاش بیشتری کنند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا صداقت افزود: متأسفانه در برخی موارد، برخی گروه‌ها و احزاب سیاسی از دانشگاه‌ها و دانشجویان به‌عنوان ابزار سیاسی استفاده کرده‌اند که این رویکرد به ضرر دانشگاه، دانشجو و کشور خواهد بود.

وی تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید فضایی آزاد برای تفکر باشند و کرسی‌های آزاداندیشی به طور واقعی در دانشگاه‌ها برگزار شود.

خطیب جمعه قیروکارزین همچنین دفاع از دین و نظام اسلامی را وظیفه‌ای عمومی دانست و خاطرنشان کرد: این مسئولیت تنها بر عهده روحانیت و علما نیست؛ بلکه همه افراد باید خود را سرباز نظام اسلامی بدانند و در دفاع از اسلام و نظام اسلامی همگان باید مشارکت داشته باشند.

حجت‌الاسلام صداقت در ادامه به اهمیت شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و فرمود: انقلاب اسلامی بیش از هر چیز یک انقلاب فرهنگی بود. وی از همه اقشار جامعه خواست که در راستای ترویج فرهنگ اسلامی و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی فعال باشند و مسائل دینی و فرهنگی را در سطح شهرستان‌ها و روستاها رصد کنند.

 

حجاب جزء مسائل ضروری دین اسلام است

وی همچنین در مورد مسئله حجاب و عفاف که در مجلس تصویب شده است تصریح کرد: حجاب جزء مسائل ضروری دین اسلام است و باید با جدیت از آن دفاع کرد. و همچنین تأکید کرد که حجاب به‌عنوان یک اصل مسلم اسلامی نه تنها عزت و کرامت زنان را حفظ می‌کند؛ بلکه به استحکام خانواده‌ها نیز کمک می‌کند.

امام جمعه قیروکارزین در پایان، در خصوص روز جهانی حقوق بشر که به‌طور معمول توسط غربی‌ها تبلیغ می‌شود، اشاره کرد و با بیان مثال‌هایی از جنایات رژیم صهیونیستی و سیاست‌های دوگانه غربی‌ها در قبال حقوق بشر این موضوع را مورد انتقاد قرار دادد.

حجت‌الاسلام صداقت همچنین به هفته بزرگداشت قرآن، عترت و نماز اشاره کرده و از معلمان و دانش‌آموزان خواست که در این ایام به تشویق و قدردانی از کسانی که در زمینه قرآن و نماز فعالیت دارند، بپردازند تا این برنامه‌ها موجب ارتقای سطح معنویت و دیانت در جامعه شود.

دانشجوی ایرانی؛ مظهر آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری

 دانشجویان؛ نماد تدین، دانش و بصیرت
 
 به گزارش شیرازه، امام‌جمعه بوانات در خطبه نمازجمعه این هفته ابراز کرد: دانشجویان ما در طول تاریخ، نماد تدین، دانش و بصیرت بوده‌اند و همواره نقش خود را به‌عنوان عامل پیشران کشور به نیکی ایفا کرده‌اند.
 
 حجت‌الاسلام تندگام ضمن تبریک روز دانشجو به جامعه دانشگاهی کشور اظهار کرد: اخبار متعددی که از پیشرفت کشور در ابعاد مختلف شنیده می‌شود بیش از هر چیز مدیون تلاش‌ها و مجاهدت‌های جامعه دانشگاهی کشور بوده و به همین دلیل است که ما امروزه در حوزه‌های مختلفی همچون پزشکی، نظامی، هسته‌ای و غیره در جایگاهی رفیع نسبت به سایر کشورهای دنیا قرار داریم.
 
 وی افزود: دانشجویان ما هم‌زمان با پیشرفت‌های علمی از حیث معنوی نیز رشد قابل توجهی داشته‌اند و برگزاری مراسم‌های باشکوهی مانند حج دانشجویی، اعتکاف دانشجویی و حضور مؤثر این قشر در سایر مراسم‌های ملی و مذهبی گواه روشن این مسأله است.
 
 خطیب جمعه بوانات خاطرنشان کرد: در کنار دو رکن تدیّن و دانش، آنچه بیش از همه جایگاه دانشجویان ما را برجسته می‌کند بصیرت سیاسی و اجتماعی این قشر فرهیخته در طول تاریخ بوده است.
 
 تندگام با اشاره به شهادت شهیدان بزرگ‌نیا، قندچی و شریعت‌رضوی در ۱۶ آذرماه سال ۱۳۳۲ گفت: نام‌گذاری این روز به نام «روز دانشجو» بیش از هر چیز نشان‌دهنده بصیرت جامعه دانشگاهی ما است و مرور تاریخ معاصر نیز نشان می‌دهد که این ویژگی همواره در میان دانشجویان ما جاری و ساری بوده است.
 
 وی در خطبه دوم نمازجمعه امروز با اشاره به برگزاری مراسم‌های باشکوه ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علی‌ها در شهرستان بوانات، از آحاد مردم متدین، فرمانداری، اعضا هیأت‌امناء مساجد و حسینیه‌ها، هیأت‌های مذهبی، روحانیت، سازمان تبلیغات، اداره اوقاف، مداحان، نیروهای نظامی و انتظامی، اداره آموزش‌وپرورش و سایر نهادها و اشخاصی که در برگزاری باشکوه این اجتماعات ایفای نقش داشتند، تقدیر و تشکر کرد.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان