سرمشق زندگی
امام جمعه شهرستان جویم حجتالسلام و المسلمین قاسمی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در راستای ولادت امام محمد باقر علیهالسلام به روایتی پرمحتوا و آموزنده از امام باقر علیهالسلام که در «اصول کافی» مرحوم کلینی رحمتاللهعلیه آمده است پرداخت.
وی گفت امام فرمودند: « الکَمالُ کُلُّ الکَمالِ اَلتَفَقَّهُ في الدّين وَ الصَّبرُ عَلی النائِبَة وَ التَقديرِ المَعيشَة»
اگر کسی این روایت را سرمشق زندگی خود قرار دهد به تمام معنا کامل میشود و اهل بهشت میشود و لذا بسیار مهم است که انسان این سه تا موضوع را در زندگی خود براساس این روایت شکل بدهد و پیریزی کند.
امام جمعه شهرستان جویم افزود: یک؛ مسئله عالم شدن در دین است که «التفقه فی الدین» و در این رابطه به کلامی از پیامبر اکرم صلواتاللهعلیهوآلهوسلم اشاره کرد که فرمودند که علوم دینی بر سه قسم است: اعتقادات، اخلاق و احکام.
قاسمی توضیح داد: اعتقادات انسان باعث میشود که ما عقیدهمان را نسبت به خدا و آخرت و نسبت به معاد و عدالت خدا و نسبت به نبوت پیغمبر و ائمه طاهرین درست کنیم؛ اگر ما نسبت به این مسائلی که عرض کردیم باور داشته باشیم قطعا نسبت به رفتار و کردار خودمان دقت ویژهای خواهیم داشت.
وی ضمن اشاره به اینکه انسان یک موجود اجتماعي است به مسئله اخلاق هم اشاره کرد و گفت: ازآنجایی که انسان در اجتماع زندگی میکند، اخلاق خوب و حسنه باعث میشود که زندگی لذتبخشتر باشد.
امام جمعه شهرستان جویم در ادامه به موضوع احکام دین هم اشاره کرد و بیان کرد: ما یک وظایف و تکالیفی داریم.
اگر به تکالیف و وظایفمان آشنا باشیم، آن وظایف الهی را انجام خواهیم داد و هیچ مشکلی در دنیامان، در جامعهمان در روش زندگیکردنمان پیش نخواهد آمد.
قاسمی در رابطه با فراز دوم روایت «الصبر علی النائبه» بیان کرد: اینکه انسان در مصیبتها و سختیها صبر کند. صبر در معصیت یعنی اگر در جایی زمینۀ گناه برای ما فراهم شد صبر کنیم، تحمل کنیم؛ دنبال راه شیطان نرویم .
وی در رابطه با صبر در مصیبت اظهار کرد: اگر خدای نخواسته مصیبتی بر ما وارد شد، صبر کنیم و ناشکیبایی نکنیم و خدای ناخواسته کفریات بر زبان جاری نکنیم؛ ناشکری نکنیم که بالاخره میگذرد.
امام جمعه شهرستان جویم به آیه ۳۰ سوره فصلت اشاره کرد: «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ».
قاسمی در خصوص معنای آیه بیان کرد: اگر ما استقامت ورزیدیم صبر کردیم، ملائکه بر ما نازل میشوند میگویند که نترسید و غمگین نباشید و مؤمنین و صابرین و کسانی را که استقامت میکنند را به بهشت بشارت میدهند.
وی ادامه داد: فراز سوم روایت هم در رابطه با مسئله معیشت و رزق و روزی و کار ماست. خداوند میفرماید: «ان الله هو الرزاق ذو القوة المتین» یعنی خود خدا روزی ما را میدهد.
امام جمعه شهرستان جویم افزود: در جای دیگری خداوند متعال میفرماید: «و من یتق الله یجعل له مخرجا» هر کس که تقوای الهی را پیشه کند خداوند هم روزی او را باز میکند. «و یرزقه من حیث لا یحتسب» و از جایی که گمانش نمیرسد روزیش را به او میرساند.
قاسمی گفت: منتها یک مسئله است و آن اینکه ما باید در تقدیر معیشت قناعت داشته باشیم. قناعت هم به این معنا نیست که زندگی فقیرانهای داشته باشیم نه؛ یعنی ما زندگی خوبی داشته باشیم؛ اما در حد اعتدال و میانهروی باشد.
وی توضیح داد: این مسئلۀ رعایت اعتدال در زندگی باعث می شود که ما دنبال تجملگرایی و زیادهخواهی نباشیم و نسبت به مال دنیا حریص نباشیم و خداینخواسته چشم و هم چشمی نداشته باشیم.
امام جمعه شهرستان جویم در رابطه با تجملگرایی در جامعه امروز اضافه کرد: دردهایی که امروز جامعۀ ما به آن مبتلا شده درد تجملگرایی و درد چشموهمچشمی هست.
قاسمی گفت: اینها مسائلی است که زندگیها را بهم ریخته و متأسفانه خیلی از مسائل را در زندگی ما به وجود آورده مثلا در زندگیهای امروزی خیلی از وسائل است که هزینههای اضافی را روی دست ما گذاشته و هیچ استفادهای هم ندارند، صرفا به خاطر تجمل گرایی است.
در پایان وی بیان کرد: اگر این سه توصیه امام در این روایت شریف را ما در زندگی سرلوحۀ زندگی خودمان قرار دهیم انشاءالله زندگی بسیار لذتبخش و شیرینی را خواهیم داشت.
انتهای خبر/