استانهای پرمصرف گاز در کشور
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، به نقل از نبض صنعت، در بررسی استانهای پرمصرف گاز باید گفت که استانهای تهران و البرز بهتنهایی ۳۰ درصد مصرف گاز خانگی کشور را به خود اختصاص دادهاند. پنج استان پرمصرف گاز به ترتیب استانهای تهران، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و مازندران هستند. این در حالی است که درمجموع ۷۰ درصد گاز کشور در استانهای شمالی مصرف میشود.
سید حسن موسوی، سخنگوی شرکت ملی گاز با اشاره به وضعیت مصرف گاز، اظهار کرد: برای پیک هفته اول دیماه مصرف ۷۱۵ میلیون مترمکعب در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء پیشبینی شده بود که مصرف در این بخش، ۶۷۱ میلیون مترمکعب رقم خورد.
وی افزود: صرفهجویی ۴۴ میلیون مترمکعبی متأثر از اجرای پویش «۲ درجه کمتر»، پایش و کاهش مصرف مراکز عمومی و اداری و قطع گاز باغ ویلاها بود.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در خصوص تأثیر پویش کاهش مصرف گاز، گفت: پویش «۲ درجه کمتر» که با دستور رئیسجمهوری آغاز شد، تا امروز پنج درصد از مصرف گاز بخش خانگی را کاهش داده است.
موسوی با بیان اینکه روز سهشنبه ۸۷۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری گاز کشور تزریق شد، گفت: از این رقم، ۶۴۳ میلیون مترمکعب در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شد. به گفته وی امسال بیش از ۱۱۰ میلیون پیامک تاکنون در خصوص اصلاح روند مصرف و فرهنگسازی مصرف گاز به مشترکان ارسال شده است.
۷۰ درصد گاز تولیدی در نیمه شمالی کشور مصرف میشود
مدیرعامل شرکت انتقال گاز با بیان اینکه ۷۰ درصد گاز تولیدی در نیمه شمالی کشور مصرف میشود، گفت: روز سهشنبه ۸۷۲ میلیون مترمکعب گاز انتقالدادهشده که نسبت به سال گذشته در همین زمان که این رقم ۸۳۳ میلیون مترمکعب بوده، ۴۰ میلیون مترمکعب افزایشیافته است.
پیمان خضرایی با بیان اینکه بالغ بر ۴۰ هزار و ۶۶ کیلومتر خط لوله انتقال گاز در کشور وجود دارد، اظهار کرد: این شبکه از ۲۰ نقطه، مجموعه ۱۳ پالایشگاه پارس جنوبی، ایلام، خانگیران، سرخس، بیدبلند و ۲ مخزن ذخیرهسازی گاز را تحویل میگیرد و از ایستگاه تقویت فشار و مراکز بهرهبرداری به مبادی مصرف ارسال میشود.
وی با تأکید بر اینکه این زنجیره به واسطه اینکه ۷۴ درصد سبد انرژی کشور از گاز است، حجم زیادی از خدماترسانی را دارد، گفت: ۳۴ درصد کل گاز تولیدی کشور در بخش نیروگاهی، ۳۴ درصد صنعت، ۲۵ درصد بخش خانگی، چهار درصد سیانجی و سه درصد در مصارف جزء صنعتی مصرف میشود.
خضرایی اظهار کرد: انتقال این حجم از گاز نیاز به ساختار و آمادگی دارد، گاز از ۴۰ هزار و ۶۶ کیلومتر خط لوله، ۹۴ ایستگاه تقویت فشار و ۶۲ یارد عملیاتی بدون دغدغه و نگرانی به مردم میرسد.
وی با اشاره به فعالیت شرکت انتقال گاز ایران اظهار کرد: فعالیت این شرکت در زنجیره ارزش انرژی کشور، پس از تصفیه گاز غنی برداشت شده از میدانهای گازی در پالایشگاهها آغاز میشود.