مراسم تجلیل از نیمقرن خدمات «گنجینه دانش»
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، مراسم تجلیل از نیمقرن خدمات کتابخانه عمومی گنجینه دانش شهر قیر، با حضور امامجمعه، فرماندار، جانشین سپاه، دیگر مسئولان، کتابداران و جمعی از علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی در محل کتابخانه عمومی گنجینه دانش شهر «قیر» برگزار شد.
در این مراسم، حجتالاسلام صداقت، امامجمعه شهرستان قیروکارزین، با اشاره به جایگاه کتاب و نوشتن، اظهار کرد: «اگر کتاب و قلم نبودند، بشر امروزی هرگز به این جایگاه پیشرفته علمی و فرهنگی دست نمییافت. تمام دانشها و تجربیات بشری از طریق کتاب و نوشتن انتقال یافتهاند و بدون کتابخوانی، پیشرفت تمدنهای مختلف بشری بسیار دشوار و حتی غیرممکن بود.»
وی افزود: «اسلام بهعنوان مکتبی که به کتاب و کتابخوانی اهمیت ویژهای داده است، معجزه پیامبر خود را کتاب قرار داده است؛ کتابی ماندگار به نام قرآن کریم که هدیهای الهی به جامعه بشری است.»
امامجمعه شهرستان با بیان اینکه سرانه مطالعه در جامعه ما آنگونه که باید باشد، نیست، تأکید کرد: «همه کسانی که به نوعی مسئولیت دارند، از کتابداران گرفته تا مسئولان آموزش و پرورش، فرهنگیان و دلسوزان جامعه، باید برای افزایش مطالعه، بهویژه در میان نوجوانان و جوانان، چارهاندیشی کنند. بهترین راه برای ترویج کتابخوانی، شروع از مدارس و دانشآموزان است. در این راستا، مشارکت خود دانشآموزان و شناخت علایق و شخصیت آنها میتواند بهعنوان راهکاری مؤثر مورد توجه قرار گیرد.»
حجتالاسلام صداقت همچنین به اهمیت تولید آثار ارزشمند اشاره کرد و گفت: «در سالی که به اهل قلم و کتاب اختصاص دارد، این سؤال مطرح میشود که چه بنویسیم، چگونه بنویسیم و برای چه جامعهای و چه زمانی بنویسیم. برخی کتابها با وجود چاپ اولیه، مورد استقبال قرار نمیگیرند، در حالی که برخی دیگر به چاپهای متعدد میرسند. این تفاوت نشاندهنده اهمیت شناخت نیازهای جامعه و نوشتن آثاری است که راهگشا و ضروری باشند. نویسندگان و مؤلفان باید آثاری خلق کنند که پاسخگوی نیازهای واقعی جامعه باشند و در جهت پیشرفت و توسعه فرهنگی گام بردارند.»
در بخش دیگری از این مراسم، فرماندار شهرستان قیروکارزین با تقدیر از زحمات کتابداران و دستاندرکاران کتابخانههای عمومی، اظهار داشت: «کتابخانههای عمومی بهعنوان مراکز فرهنگی و علمی، نقش مهمی در ارتقای سطح دانش و فرهنگ جامعه ایفا میکنند. امروز شاهدیم که به برکت تلاشهای بیوقفه کتابداران و همکاری دستگاههای اجرایی، پنج نقطه از شهرستان به کتابخانه عمومی مجهز شدهاند و این دستاورد بزرگی برای مردم عزیز شهرستان است.»
مسلم رحیمی افزود: «کتاب، گنجینهای از دانش و تجربه است که هر یک از آنها حاصل سالها تلاش و تفکر دانشمندان و اندیشمندان است. ما باید قدر این گنجینهها را بدانیم و از آنها بهعنوان ابزاری برای پیشرفت فردی و اجتماعی استفاده کنیم.»
وی همچنین به نقش کتابها در انتقال فرهنگ اشاره کرد و گفت: «کتابها یکی از مهمترین ابزارهای انتقال فرهنگ و ارزشهای ملی و دینی هستند. آثار بزرگان ادب و فلسفه مانند فردوسی و سهروردی، نمونههای بارزی از این انتقال فرهنگی هستند که توانستهاند مفاهیم عمیق ایرانی و اسلامی را به نسلهای بعد منتقل کنند.»
کسری آبچر به فعالیتهای اداره کتابخانههای عمومی شهرستان اشاره کرد و افزود: «شهرستان ما به تازگی دارای پنج کتابخانه نهادی شده است که در امر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه، برنامههای متنوعی از جمله کارگاههای آموزشی، نشستهای کتابخوان، نقد و رونمایی کتاب را اجرا میکنند.»
در ادامه این مراسم، از کتابداران و فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی، مؤسسان کتابخانه، پیشکسوتان تجلیل شد و مسئولین شهرستان با اهدای لوح تقدیر و هدایایی، قدردانی خود را از زحمات این عزیزان اعلام کرد.
شایان ذکر است، کتابخانه عمومی گنجینه دانش شهر قیر در طول نیمقرن فعالیت خود، خدمات ارزشمندی در راستای ترویج کتابخوانی و ارتقای سطح فرهنگی جامعه ارائه کرده است.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴