کد خبر: ۱۶۶۹۴۸
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۳
خطبه‌های نمازجمعه‌های «زرین‌دشت»،«اقلید و «اشکنان»؛

همدلی؛ کلید حل مشکلات جامعه اسلامی

امام‌جمعه زرین‌دشت به اهمیت برقراری روح برادری و همدلی در جامعه اسلامی در ماه مبارک رمضان پرداخت و با اشاره به سالروز سنت عقد اُخوت توسط پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله در مدینه، تأکید کرد که برای ایجاد جامعه‌ای متحد و بدون اختلاف، نیاز داریم تا آموزه‌های دینی را در زندگی روزمره خود پیاده کنیم.

برادری و همدلی، کلید حل مشکلات جامعه اسلامی در ماه مبارک رمضان

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامرضا دروندپور در خطبه این هفته نمازجمعه بیان کرد: در ماه پر خیر و رحمت رمضان قرار داریم که وجود مقدس پیامبر گرامی اسلامی می‌فرمایند: قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ. این ماه، ماه برکت، ماه رحمت و مغفرت است.

 وی با اشاره به سالروز سنت عقد اُخوت در روز پنج‌شنبه هفته آینده، توسط پیامبر گرامی اسلام صلوات‌الله‌علیه گفت: پیامبر گرامی اسلام ۱۳ سال در مکه بودند و ۱۰ سال در مدینه، زمانی که پیامبر به مدینه مشرف شدند حدود ۵۳ سال سن داشتند، در همان سن قصد داشتند حکومت اسلامی در مدینه پایه‌گذاری کنند، حکومتی که شعار آن جهانی باشد.

خطیب جمعه زرین‌دشت افزود: به همین دلیل فرمود: قُلْ یا أَیُهَا النَّاسُ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جمیعاً؛ یعنی من برای یک عده خاصی مبعوث نشده‌ام فرمود: یا أَیُهَا النَّاسُ، یعنی هم معجزه من که قران است جهانی است وَمَا هُوَ إِلَّا ذِکۡرࣱ لِّلۡعَٰلَمِینَ و هم رسالت من جهانی است قُلْ یا أَییُهَا النَّاسُ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جمیعاً، بعد پیامبر می‌فرماید من یک مأموریت جهانی هم دارم، مأموریت من این است که عدالت را در سراسر عالم حاکم کنم لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط، برای تحقق عدالت یک مانع وجود دارد و آن اختلاف‌ها و دودستگی‌ها در جامعه است.

دروندپور گفت: وقتی که پیامبر وارد مدینه شد، دو طایفه همراه او بودند یک عده مهاجرین که از مکه با پیامبر به مدینه آمده بودند و یک عده هم انصار که از افراد خود مدینه بودند، اما مشکلی که وجود داشت این بود که ازیک‌طرف چون مهاجرین اهل مکه بودند و انصار اهل مدینه، اختلاف سلیقه و تفکر بین آن‌ها زیاد بود و یک دودستگی بین آن‌ها وجود داشت همچنین، اوس و خزرج که جمعیت انصار را تشکیل می‌دادند حدود ۱۲۰ سال با هم درگیری و اختلاف داشتند، با این اختلاف سلیقه‌ها و دودستگی‌هایی که در اطراف پیامبر بود، تشکیل یک دولت اسلامی متحد و یک‌دست امکان نداشت.

 وی افزود: پیامبر برای اینکه این اختلافات را از بین ببرد یک کار بسیار مبارکی انجام داد، و آن این بود که بین انصار و مهاجرین عقد اخوت برقرار کرد تا اختلافات از بین برود، اخوت ایمانی.  خطیب جمعه زرین‌دشت تصریح کرد: در جامعه اسلامی باید نگاه برادرانه باشد، روح برادری در جامعه اسلامی باید حاکم باشد، اگر روح اخوت و برادری در جامعه حاکم شد همه مشکلات حل می‌شود.

دروند پور گفت: در ایام عید باتوجه‌به تورمی که در بازار وجود دارد به فکر برادر دینی خودش هم هست، اگر در توانش بود به او کمک می‌کند در ماه مبارک رمضان اگر برای خودش سفره افطار و سحر پهن می‌کند به فکر همسایه‌های خودش هم هست به فکر افراد ضعیف و نیازمند هست، این از ویژگی‌های جامعه اسلامی است.  وی بیان کرد: نمونه عینی آن را در ۸ سال دفاع مقدس مشاهده کردیم که چطور مردم با هم یک‌دست و یک دل شده بودند، هرچه داشتند با هم تقسیم می‌کردند.

خطیب جمعه زرین‌دشت بیان کرد: اگر اختلاف و تفرقه در جامعه حاکم بود، آن جامعه در مسیر نابودی حرکت می‌کند حضرت علی علیه‌السلام می‌فرمایند: چهار عامل سبب نابودی اقوام گذشته گردیده: مِنْ تَضَاغُنِ الْقُلُوبِ کینه‌های درونی، انسان مسلمان اهل کینه نیست وَ تَشَاحُنِ الصُّدُورِ بدخواهی، ما باید خیر دیگران را بخواهیم نه بد دیگران را.

دروندپور در ادامه افزود: وَ تَدَابُرِ النُّفُوسِ پشت به هم کردن، گاهی می‌بینیم دو برادر، یا دو قوم، برای مسائل سیاسی چون من به فلان شخص رأی دادم و شما به شخص دیگر، اینها سال‌ها با هم قهر هستند.

وی عامل چهارم سقوط یک جامعه را وَ تَخَاذُلِ الْأَیدِی یعنی دست از یاری هم برداشتن دانست و افزود: ما در یک جامعه زندگی می‌کنیم، اگر روح برادری حاکم شد همه به فکر هم هستند، حضرت امیر می‌فرماید به هم کمک کنید، یار همدیگر باشید نه خار همدیگر.

خطیب جمعه زرین‌دشت بیان کرد: حکومتی که امام‌زمان علیه‌السلام تشکیل می‌دهد بر همین اساس است، ان‌شاءالله این درس را از ماه مبارک رمضان و از کلام حضرت امیر یاد بگیریم که با هم برادر باشیم، پشت‌هم باشیم به همدیگر کمک کنیم، درد دیگران را درد خودمان بدانیم البته وظیفه مسئولین سنگین‌تر است.

همدلی؛ کلید حل مشکلات جامعه اسلامی

زن مسلمان الگویی مستقل از شرق و غرب دارد

امام‌جمعه اقلید در ابتدای خطبه‌های خود به موضوع هویت زن در اسلام اشاره کرد و الگوی سوم زن مسلمان را در مقابل الگوی شرقی و غربی معرفی و تأکید کرد: زن مسلمان نه مانند زن شرقی در حاشیه است و نه مانند زن غربی ابزاری برای بهره‌برداری جنسی در نظام سرمایه‌داری؛ زن مسلمان با حفظ کرامت و جایگاه خود، نقش‌آفرینی مؤثری در جامعه دارد.

حجت‌الاسلام گشول دره‌سیبی به مناسبت سالروز ارتحال حضرت خدیجه (س)، به بررسی نقش بی‌بدیل ایشان در پیشرفت اسلام پرداخت و با اشاره به سه عنوان مهم حضرت خدیجه (س) یعنی «ام‌المؤمنین»، «مادر ائمه اطهار» و «مادر اسلام»، گفت: اگر کمک‌های مالی و معنوی حضرت خدیجه (س) نبود، پیشرفت اسلام با اختلال مواجه می‌شد.

وی در بخش دیگری از خطبه‌های خود به موضوع عقد اخوت میان مسلمانان اشاره کرد و آن را راهبردی برای تقویت همبستگی، ایجاد حس تعلق، حمایت اجتماعی و کاهش اختلافات دانست و اظهار کرد: با استناد به حدیث پیامبر (ص) مبنی بر اینکه «مؤمنان برادر یکدیگرند»، لزوم تقویت روابط برادری میان مسلمانان از واجبات است.

 امام‌جمعه اقلید با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در محفل انس با قرآن کریم گفت: جایگاه قرآن در حل مشکلات فردی و اجتماعی، لزوم عدالت اجتماعی، و نقش قرآن در زندگی جمعی را از جمله موضوعات مهمی بود که رهبر انقلاب بر آن‌ها تأکید کرده‌اند.

گشول دره‌سیبی در ادامه، به نقش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در فرهنگ‌سازی و پاسخگویی به نیازهای جوانان پرداخت و تصریح کرد: تجهیز این کانون‌ها به ابزارهای روز، تولید محتوای جذاب در فضای مجازی، موجب تقویت روحیه امید و نشاط اجتماعی می‌شود.

وی در بخش پایانی خطبه‌های خود به تحلیل رهبر انقلاب درباره بحران اوکراین و سوریه پرداختند. وی تأکید کرد که آمریکا قابل‌اعتماد نیست و دخالت‌های این کشور در مناطق مختلف جهان باعث ایجاد بحران‌های متعدد شده است.

همدلی؛ کلید حل مشکلات جامعه اسلامی

به گزارش «شیرازه»، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی صفری امام‌جمعه بخش «اشکنان» لامرد در خطبه نمازجمعه این هفته، از حضور مردم در مراسم‌های استقبال، تشییع و بزرگداشت شهید سپاسدار و همراهی و همگامی خانواده و به‌ویژه مادر این شهید بزرگوار تشکر و قدردانی کرد.

وی در ادامه، با تشکر از کارکنان و مدیریت نهاد کمیته امداد امام خمینی رحمت‌الله‌علیه اشکنان و تبریک سالروز تأسیس این نهاد گفت: انصافاً یکی از آبرومندترین نهادهای اجتماعی و امدادرسانی در کشور، در میان نهادها، کمیته امداد است. گام‌ها و خدمات این نهاد و همراهی و کارهای بزرگی که در حال انجام است بسیار ارزشمند و ماندگار است؛ فعالیت‌ها نشان از افتخار خدمت است. 

خطیب جمعه اشکنان افزود: نهاد امداد در اشکنان در دوره‌های مختلف از روزی که این نهاد مستقر شده تا امروز گام‌های بزرگ و مؤثری برداشته است و این نهضت ادامه دارد.

صفری در ادامه با تبریک سالروز تأسیس کانون‌های فرهنگی مساجد به اهمیت مسجد و محوری بودن نقش مسجد در جریانات و تحولات اشاره کرد و افزود: مسجد در جامعه دینی و مذهبی محور همه تحولات است. مسجد محل انتشار علم و دانش و گسترش اخلاق و فضیلت و رفع مشکلات است.

وی تأکید کرد: مسجد پایگاه صالحین و مؤمنین است. مسجد باید به آن جایگاه اصلی خود دست پیدا بکند و این مهم نیاز به تلاش و برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح دارد.

 خطیب جمعه اشکنان اظهار کرد: تفسیر قرآن و اخلاق و احکام باید در مسجد مطرح شود. مسجد باید کانون تحول‌ساز، تربیت‌کننده و سازنده باشد. مسجد عریض و طویل با هزینه‌های بسیار سنگین ساخته شده اما امام‌جماعت و متولی و هیأت‌امنا هیچ فعالیت فرهنگی و تفسیری در آن مسجد انجام نمی‌دهند. ما همین قدر که برای دعای ندبه هزینه می‌کنیم برای جلسه تفسیر هم هزینه بکنیم.

قدردانی از اتمام طرح «تفرجگاه کلو» 

صفری در ادامه به اتمام طرح میلیاردی «تفرجگاه کلو» اشاره کرد و گفت: الحمدلله روشنایی «تفرجگاه کلو» به سرانجام رسید؛ از گروه‌های جهادی، خیرین و نیروهای اداره برق «اشکنان» که ایثارگرانه همراهی کردند، اشکنان تشکر می‌کنیم.

وی در ادامه از همکاری بخشدار، شهرداری، اعضای شورای اسلامی اشکنان و دهیاری «پاقلات» تشکر کرد و گفت: همه پای‌کار آمدند تا کار به چنین سرانجامی دست پیدا کرد.

خطیب جمعه اشکنان در پایان با اشاره به در پیش‌رو بودن ایام سال نو و تقارن با ماه مبارک رمضان بیان کرد: حرمت ماه رمضان را حفظ بکنید اگر بیمار هستید در خانه آزاد هستید؛ اما در کوچه و خیابان نباید روزه‌خواری کرد. حریم روزه و ماه رمضان را حفظ بکنید. همه اماکنی که سروکار با غذا دارند و بیرون بر هستند، کافی‌شاپ‌ها مراقبت بکنند که حریم ماه رمضان را حفظ بکنند.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴  

نظرات بینندگان