رفراندوم جمهوری اسلامی؛ تک گزینهای یا انتخاب مردم
حجتالاسلام علی مبارکی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، گفت: «دشمن در فضای مجازی که جوانان ما در همه قشر با این فضا سر و کار دارند، شایعاتی مطرح میکند که نظام جمهوری را زیر سئوال ببرد. دوازدهم فروردین ۱۳۵۸ رفراندومی برگزار شد که تنها یک گزینه، یعنی جمهوری اسلامی، به مردم معرفی شد و گزینههایی مانند جمهوری دموکراتیک، جمهوری سوسیالیستی یا پادشاهی مشروطه ارائه نشد؛ بنابراین مردم به اجبار باید به جمهوری آری میگفتند.»
وی افزود: «اما بهطور کلی میتوانم بگویم که در کنار جمهوری، دو کلمه مطرح شد: آری یا نه. مردم ۹۸ درصد به آری رأی دادند و نزدیک به دو درصد به کلمه نه، که نشاندهنده این است که مردم نه به جمهوری و نه به انقلاب انتخاب نکردند.»
امامجماعت حسینیه شهدای کوهنجانی بیان کرد: «اولین دلیلی که مطرح میکنیم این است که گزینه خیر قرار داده شده بود. لذا مردم میتوانستند به اختیار خودشان کلمه نه را مطرح کنند. این شبهه نقد میشود. درخواست عمومی مردم پس از رفراندوم در جامعهای که انقلاب اسلامی شکل گرفت، منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۸ شد و همچنین شعار اصلی مردم در تظاهرات استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود.»
امامجماعت حسینیه شهید کوهنجانی، ادامه داد: «این شعار نشاندهنده تمایل عمومی جامعه برای تغییر حکومت شاهنشاهی دیکتاتوری و استقرار یک نظام جمهوری اسلامی بود. جنبش انقلابی به رهبری امام خمینی رحمه الله علیه از ابتدا بر همین مبنا تأکید داشت که مردم باید درباره آینده کشور تصمیم بگیرند.»
وی افزود: «بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب، امام رحمهالله علیه تأکید کردند که یک رفراندوم ملی برگزار شود تا مردم نوع حکومتی را که میخواهند، انتخاب کنند.»
مبارکی خاطرنشان کرد: «مردم به پای صندوق آمدند و به گزینه اصلی خود که جانشان را، فرزندانشان را و همسرانشان را فدای آن کرده بودند، رای دادند. تمام هدف اینها جمهوری اسلامی بود و مبنایش هم همین بود.»
امامجماعت حسینیه شهید کوهنجانی، با اشاره به مقایسهای با فرانسه، گفت: «در فرانسه، بعد از جنگ جهانی دوم، یک رفراندوم برگزار شد و مردم به کلیت تغییر نظام رای دادند که منجر به تدوین قانون اساسی جدید شد. اما در جمهوری اسلامی، مردم دوبار رای دادند: یک بار به جمهوری و یک بار هم به قانون اساسی.»
وی در پایان تصریح کرد: «امروزه نگاه کنید، حتی شاه خبیث هم نظامش را به رفراندوم نگذاشت. در هیچ کجای دنیا، نه آمریکا، نه عربستان و نه کشورهای عربی اطراف ما، هیچیک حکومتشان را به رفراندوم نگذاشتند. این انقلاب اسلامی ایران است که دوبار هم قانون اساسیش و هم جمهوریتش را به رفراندوم گذاشته است.»
انتهای خبر/ ۲۲۴۲۲۴