کد خبر: ۱۶۷۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۴ - ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
مشاور کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران:

تورم ماه‌های اخیر، افزایش حقوق ۱۴۰۴ را خنثی کرد

مشاور کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران، هشدار داد که افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ به دلیل تورم بالا و هزینه‌های زندگی، بی‌اثر شده و کارگران را با چالش‌های جدی مواجه کرده است.

تورم ماه‌های اخیر، افزایش حقوق ۱۴۰۴ را خنثی کرد

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، سعید فتاحی، با اشاره به اینکه کنترل تورم نقش مهمی در حفظ قدرت خرید کارگران دارد، گفت: پایین بودن دستمزد در عقبه کارگران زحمتکش وجود دارد و این مسئله همیشه لطمات جبران‌ناپذیری به کارگران وارد می‌کند.

فتاحی اظهار داشت که در سال‌های گذشته، افزایش دستمزد کارگران به درستی و بر اساس آمار واقعی تورم لحاظ نشده و تورم همواره جلوتر از دستمزدها بوده است. وی هشدار داد که تا زمانی که مجموع تورم سال‌های گذشته محاسبه و دستمزد به‌روز نشود، مشکلات بسیاری در اشتغال کشور به وجود خواهد آمد و این یکی از دلایل ترک شغل توسط کارگران است.

وی افزود: زمانی که نیروی کار به ویژه نسل Z متوجه می‌شود که دستمزد کار کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی‌شان نیست، احساس می‌کند که باید شغل خود را ترک کند و به دنبال شغل‌های دیگر برود. به گفته وی، با بالا رفتن هزینه‌های زندگی، کارگران از عدم امکان تأمین حداقل‌های زندگی دچار ناامیدی می‌شوند و این امر آن‌ها را به سمت ترک شغل سوق می‌دهد.

فتاحی تصریح کرد: با این دستمزدها، کارگران نمی‌توانند اجاره خانه یا هزینه‌های مربوط به خودرو و فرزندآوری را پرداخت کنند. به همین دلیل، پدیده شاغلان فقیر شکل می‌گیرد که با مشکل پرداخت وام‌ها و هزینه‌های روزمره مواجه‌اند. این وضعیت به آسیب‌های اجتماعی فراوانی منجر می‌شود و کارگران به رغم تلاش‌های خود برای بهبود وضعیت مانند قبل از دریافت حقوق، به پرداخت قسط‌ها و بدهی‌ها مشغول هستند.

وی با انتقاد از نداشتن نظارت بر قیمت‌ها اعلام کرد: در حالی که امسال حقوق کارگران افزایش نسبی داشت، سوال این است که آیا این افزایش توانسته تورم را کنترل کند یا خیر. بدون کنترل تورم، افزایش حقوق در همان اوایل سال بی‌ثمر خواهد بود.

فتاحی در پایان خواستار اقدام جدی دولت برای کنترل تورم شد تا کارگران و بازنشستگان از مزایای واقعی افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ بهره‌مند شوند و فشار زندگی بر این قشر زحمتکش کاهش یابد. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
برچسب ها: اقتصادی ، حقوق کار ، معیشت
نظرات بینندگان