کد خبر: ۱۶۷۷۲۹
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
میهمان امیرالمؤمنین باشیم؛

اهمیت حفظ امانت به‌عنوان نشانه‌ای از ایمان

حفظ امانت، اعم از امانت‌های مالی و معنوی، یکی از ارکان اساسی تمامی ادیان الهی به‌ویژه در اسلام محسوب می‌شود.

 

اهمیت حفظ امانت به‌عنوان نشانه‌ای از ایمان در اسلام

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، با توجه به تقارن خجسته آغاز سال ۱۴۰۴ با نام مبارک حضرت علی «ع»، از این پس، بامدادان را با انوار قدسی نهج‌البلاغه منور می‌سازیم.

 در قسمتی از خطبه ۱۹۹ نهج‌البلاغه آمده است: 

حفظ امانت، اعم از امانت‌های مالی و معنوی، یکی از ارکان اساسی تمامی ادیان الهی به‌ویژه در اسلام محسوب می‌شود. حدیث معروف «إِنَّ اللهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَمْ یَبْعَثْ نَبِییّا إِلَّا بِصِدْقِ الْحَدِیثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ إِلَی الْبِرِّ وَ الْفَاجِرِ» بر این اصل تأکید می‌کند. 

این موضوع به‌قدری از اهمیت بالایی برخوردار است که طبق تفسیرات قرآنی، آسمان‌ها و کوه‌های بزرگ قادر به تحمل مسئولیت حفظ امانت نبوده‌اند و این بار بر دوش انسان، به‌عنوان اشرف مخلوقات، گذاشته شده است. بااین‌وجود، عده‌ای ناسپاس و فاسد در این مسیر گام گذاشته و حق امانت را ادا نکرده‌اند، اما انبیا و اولیا و پیروان آن‌ها این مسئولیت را با افتخار به دوش کشیدند.

در دیدگاه اسلامی، حفظ امانت فراتر از حقوق عادی مسلمین نسبت به یکدیگر است و به‌عنوان یکی از حقوق بشر نیز به شمار می‌رود. امام صادق«ع» در وصیتی بیان می‌کند که حتی اگر شخصی با او دشمنی کند، اما اگر امانتی نزد او بگذارد، باید آن امانت را رعایت کند.

این مفهوم به‌عنوان یکی از بهترین نشانه‌های شخصیت و ایمان انسان شناخته می‌شود، و در برخی از احادیث، اهمیت آن حتی بیشتر از نماز و روزه ذکر شده است. پیامبر اکرم «ص» نیز در حدیثی فرموده‌اند: «لا تَنْظُرُوا إِلَی کَثْرَةِ صَلَاتِهِمْ وَ صَوْمِهِمْ وَکَثْرَةِ الْحَجِّ وَ الْمَعْرُوفِ... بَلْ انْظُرُوا إِلَی صِدْقٍ الْحَدِیثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَة».

تجارب زندگی نشان داده است که افراد زیادی وجود دارند که در مسائل عبادی بسیار کنش‌پذیر هستند، اما در زمینه حفظ امانت و مسائل مالی ممکن است با چالش‌هایی روبرو شوند. این موضوع نشان‌دهنده این است که ایمان حقیقی به حفظ امانت وابسته است و نیاز به توجه جدی دارد.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

نظرات بینندگان