کد خبر: ۱۷۷۲۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۳ - ۲۳ آبان ۱۳۹۰

العبريه: اين تهديدها هياهوي پيش از پذيرش ايران هسته اي است

شبكه سعودي العربيه (العبريه) در ارزيابي تهديدهاي اسرائيل عليه ايران گفت: اين تهديدها هياهوي بسيار براي پذيرش ايران اتمي با كمترين هزينه است.

العربيه از آمادگي دست كم 30 هزار شهادت طلب در منطقه براي اقدام عليه منافع اسرائيل و حاميانش خبر داده و از قول «عمير كاها نوويچ» اقتصاددان ارشد شركت «كلال فاينانس» (يكي از شركت هاي بزرگ كارگزاري مالي در اسرائيل) گفت: هزينه حمله نظامي به مراكز اتمي ايران بسيار گزاف تر از آن است كه جهان و حتي اسرائيل بتوانند اين هزينه را بپذيرند و تحمل كنند. بنابراين متاسفانه گويا چاره اي جز پذيرش ايران هسته اي وجود ندارد و ايران هسته اي معقول ترين گزينه است.
اين اقتصاددان صهيونيست به رويتر گفته است بسته شدن تنگه هرمز افزايش انفجاري قيمت نفت تا بشكه اي 250 دلار، بروز هزينه هاي سنگين اقتصادي براي كشورهاي مختلف و نيز آسيبي كه به تجارت جهاني وارد مي شود، جهان را از واكنش جدي عليه برنامه اتمي ايران باز مي دارد.
العربيه در عين حال از قول مئير دوگان رئيس سابق سرويس جاسوسي موساد گفت «اسرائيل اگر با ايران درگير شود، 100 هزار كشته خواهد داد». بنابراين گزارش يك عضو پارلمان اسرائيل هم از عدم امكان دفن انبوه كشته هاي اسرائيل در صورت جنگ با ايران خبر داده است.
اين شبكه سعودي همچنين تصريح كرد: اسرائيل در پس هياهوي اخير مي كوشد ايران اتمي را با كمترين هزينه ممكن بپذيرد.
از سوي ديگر سايت اينترنتي شبكه بي بي سي ضمن تحليل تهديدهاي آمريكا و رژيم صهيونيستي نوشت: وجود بحران اقتصادي گسترده در دنيا بويژه منطقه يورو در اروپا، بالا بودن قيمت نفت و احتمال افزايش شديد قيمت حامل هاي انرژي، در كنار وضع نامناسب اقتصاد آمريكا و وجود بيش از ده ميليون بيكار و تجربه و خستگي از دو جنگ در عراق و افغانستان، و استمرار حضور نيروها و اتباع آمريكايي در اين دو كشور عواملي هستند كه فضاي يك سال مانده به انتخابات رياست جمهوري در آمريكا را به فضايي دشوار براي اتخاذ تصميم حمله به تاسيسات هسته اي ايران تبديل كرده اند.
بي بي سي در ارزيابي موقعيت قدرت ايران نيز تصريح كرد: ايران كه طولاني ترين جنگ قرن بيستم را در مقابل صدام در كارنامه خود دارد، به لحاظ جمعيت، ثروت و نيروي انساني يكي از قطب هاي اصلي قدرت در خاورميانه است. ايران با توجه به تمركز و سرمايه گذاري روي خودكفايي نظامي، به انواع سيستم هاي تسليحاتي مجهز است و يكي از پيشروترين برنامه هاي موشكي منطقه را دارد. موقعيت ژئوپلتيك و استراتژيك ايران (تسلط به تنگه هرمز، محل عبور چهل درصد از مصرف نفت خام جهان) از ديد هيچ كس پوشيده نيست. استراتژي ايران در پاسخ به حمله آمريكا و اسرائيل بر اصل نبرد نامتقارن استوار است و مقامات ايران همواره تاكيد كرده اند كه در صورت حمله به كشورشان، منافع دشمن در سراسر جهان را هدفي مشروع براي پاسخگويي متقابل مي دانند. ايران همچنين داراي يكي از پيشروترين برنامه هاي موشكي در منطقه است و مي تواند با موشك هاي داراي برد 2000 كيلومتر اسرائيل را در تيررس خود گيرد. ايران همچنين روي گروههايي مانند حزب الله لبنان سرمايه گذاري كرده است. تجربه جنگ 33 روزه نشان داد كه راكت ها و احتمالا موشك هاي پيشرفته تري كه حزب الله لبنان در اختيار دارد مي تواند در صورت حمله به ايران، جبهه اي نگران كننده بر عليه اسرائيل بگشايد. همچنين عبور چند موشك شهاب از تور دفاعي اسرائيل كافي است كه موجي از وحشت در سراسر اسرائيل ايجاد كند.
در ادامه اين گزارش آمده است: حضور نيروهاي نظامي آمريكا در عراق و افغانستان هم گستره اي نگران كننده براي سياستمداران آمريكايي است كه بشدت نگران پاسخ تهران در قالب مسلح كردن عوامل پيكارجو در كشورهاي دو سوي ايران هستند. برد موشكي ايران كه پايگاه هاي آمريكا در كشورهاي مجاور ايران در خاورميانه را در تيررس خود دارد، نگراني جدي ديگري است.
بي بي سي در پايان نوشت: ابهام درباره احتمال موفقيت حمله و واكنش احتمالي ايران و جامعه بين المللي، اين موضوع را به بيرون آوردن غول از شيشه شبيه مي كند، غولي كه بازگرداندن آن به درون شيشه اوليه تقريبا محال خواهد بود.

انتهای خبر/ک

نظرات بینندگان