حقایقی در مورد دزدان دریایی سومالی
بسیاری از ما با شنیدن واژه دزد دریایی به یاد یک کشتی چوبی بزرگ با ملوانانی اکثرا یک چشم و پرچمی سیاه رنگ با تصویر یک جمجمه و دو استخوان می افتیم. اما دزدی دریایی پدیده ای است که در جهان امروز نیز وجود دارد و در سالهای اخیر و در نزدیکی کشور ما شدت زیادی پیدا کرده است.
کشور سومالی در شاخ آفریقا از سالهای اولیه دهه 90 میلادی شاهد جنگ داخلی و نا آرامی های گسترده ای بوده است که این کشور را به سمت بی ثباتی کامل کشیده است. در سالهای اخیر گروه هایی که در سواحل این کشور در دریای سرخ تشکیل شده اند به حمله به کشتی های تجاری و نفت کش پرداخته اند و باعث شده اند تا این منطقه به یکی از خطرناک ترین نقاط برای کشتی رانی تبدیل بشود.
بسیاری از ناظران دخالتهای خارجی را نیز در این ماجرا را بی دلیل نمی دانند تا به این بهانه در این آب راه مهم و استراتژیک حضور پیدا کنند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با ارقام و مسائلی در مورد این دزدان دریایی قرن بیست و یکمی آشنا کنیم.
_ اقدامات چند سال اخیر این گروه ها باعث شده است که هزینه کشتی رانی در جهان با افزایش چشم گیری مواجه شود. هزینه بیمه کشتی ها و اسکورت کشتی ها از جمله این هزینه ها است که سالانه به حدود 10 میلیارد پوند می رسد.
_ چیزی در حدود 44 درصد دزدی های دریایی که در سال 2010 میلادی رخ داده است در سواحل سومالی بوده است و ای منطقه را به نوعی به خطرناک ترین نقطه برای دریانوردی تبدیل کرده است.
_ تنها در پاییز سال 2011 میلادی چیزی در حدود 300 نفر از شهروندان کشورهای مختلف توسط گروه های مختلف از دزدان دریایی سومالی گروگان گرفته شدند.
_ سلاح عمده این شورشی ها سلاح های اتوماتیک تهاجمی مثل کلاشینکف ، راکت انداز آر پی جی 7 و گاها مسلسل های سنگین است که بر روی قایقهای این دزدها نصب می شود.
_ با توجه به نبود دولت مرکزی ، تعدادی از شرکتهای ماهی گیری خارجی به این منطقه آمده اند و در حال استفاده منابع غنی آبزیان این کشور برای ماهی گیری هستند. بسیاری معتقد هستند که این شرکتها در حال آلوده کردن سواحل سومالی هستند.
_ بر اساس آمار موجود چیزی در حدود 70 درصد ساحل نشینان سومالیایی از این گروه ها حمایت می کنند.
_ بسیاری از دزدان دریایی در این منطقه نوجوان و جوان هستند که به دلایل مختلفی به این گروه ها می پیوندند.
انتهای پیام/