ساخت پوست پلاستيكي با قابليت خونريزي
به گزارش شیرازه به نقل از ايسنا توليد پوست پلاستيكي با قابليت ترميم و خونريزي ايده فيلم ترميناتور را تا حدود زيادي محقق كرده است.
زماني كه پوست پلاستيكي بريده شود، همانند پوست واقعي مايع قرمز رنگي از ناحيه آسيب ديده خارج ميشود. اين پوست داراي قابليت ترميم است و ميتواند با ساخت پايههاي مولكولي از داخل، خود را بازسازي كند.
جزئيات ساخت پوست پلاستيكي توسط پروفسور « مارك اوربان» سرپرست تيم تحقيقاتي از دانشگاه مي سي سي پي جنوبي در نشست سالانه انجمن شيمي آمريكا تشريح شد.
در طبيعت، سيستمهاي بيولوژيكي با قابليت ترميم وجود دارند كه مي توان نمونههايي از آن را در قدرت ترميم پوست انسان يا پوست درخت مشاهده كرد. در توليد پوست پلاستيكي از نمونه هاي موجود در طبيعت الگو برداري شده است و وجود ماده قرمز رنگ به عنوان هشداري براي بروز آسيب در نظر گرفته شده است.
زمانيكه پوست پلاستيكي دچار آسيب شود، به تغييرات نور، دما و ميزان اسيديته (pH) واكنش نشان داده و خود را بازسازي و ترميم ميكند.
پروفسور «اوربان» معتقد است، مي توان از اين ماده براي ساخت قطعات مختلف هواپيما مانند بال استفاده كرد و خروج مايع قرمز رنگ هشداري براي بروز آسيب ديدگي در آن بخش است؛ در اين حالت مي توان نسبت به تعمير قسمت آسيب ديده يا امكان ترميم در تماس با نور، دما يا pH مختلف تصميم گيري كرد. از پوست پلاستيكي همچنين مي توان در ساخت بدنه خودرو، گوشي تلفن همراه و لپ تاپ استفاده كرد.
تيم تحقيقاتي در حال كار براي توليد پلاستيك مقاوم در برابر دماي بسيار زياد هستند.
انتهای پیام/ص