کد خبر: ۲۹۹۶۵
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۵ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۱

بیوگرافی امارات متحده عربی

این کشور در ۲ دسامبر ۱۹۷۱ میلادی تأسیس شده‌ و هم اکنون حدودا 41 سال سن دارد و از نظر تاریخی مقایسه آن با ایران مضحک به نظر می‌رسد. قبل از تأسیس دولت اتحاد امارات متحده عربی، این منطقه...

امارات متحده عربی این روزها به بهانه سفر رئیس جمهور به جزیره ابوموسی جنجالی بین المللی راه انداخته است.

از توهین رسانه های این کشور گرفته تا لغو بازی دوستانه تیمهای ملی ایران و امارات دستاویز شیخ نشینان عرب شده است برای خود نمایی در عرصه بین الملل.

اما آشنایی مختصری با این کشور شبه استان خالی از لطف نیست.

امارات متحده عربی (به اختصار: UAE) کشوری در جنوب غربی قارهٔ آسیا و در شرق شبه جزیره عربستان، در خاورمیانه که از جنوب با عربستان سعودی، از شرق با عمان و از شمال با خلیج فارس همسایه است.

بر اساس این گزارش، این کشور!، اتحادی از هفت شیخ‌نشین کوچک به نام‌های ابوظبی، دبی، شارجه، عجمان، فجیره، راس‌الخیمه و ام‌القوین است که بعد از استقلال از بریتانیا در ۲ دسامبر ۱۹۷۱ میلادی شکل گرفت. اماراتی ها این روز را با نام روز ملی امارات جشن می‌گیرند.

مساحت امارات متحده عربی ۸۳٬۶۰۰ کیلومترمربع است که در رده ۱۱۵ دنیا از نظر پهناوری قرار می‌گیرد.

جالب اینجاست که مساحت این کشور از استان خراسان جنوبی که محروم ترین استان ایران محسوب می شود کمتر است .

امارات از نظر جمعیتی حدودا با استان اصفهان برابری کرده و بیش از 4500000 نفر در آن سکونت دارند اما در این میان فقط ۱۹ درصد اهالی این کشور اصلیت اماراتی دارند و ۲۳ درصد از اعراب دیگر کشورها و ایرانیان و حدود ۵۰ درصد از اهالی جنوب آسیا هستند.

این کشور در ۲ دسامبر ۱۹۷۱ میلادی تأسیس شده‌ و هم اکنون حدودا 41 سال سن دارد و از نظر تاریخی مقایسه آن با ایران مضحک به نظر می رسد . قبل از تأسیس دولت اتحاد امارات متحده عربی، این منطقه «امارات متصالحه» نام داشت، همچنین امارات ساحل عمان نیز نامیده شده‌است.

در ۸ آذر ۱۳۵۰ با قراردادی که با میانجی‌گری بریتانیا میان دولت ایران و شیخ شارجه بسته شد، حاکمیت ایران بر جزیره ابوموسی به رسمیت شناخته شد و در ۹ آذر یک روز قبل از خروج نیروهای انگلیسی از منطقه و دو روز قبل از تشکیل رسمی اتحادیه امارات، نظامیان ایران وارد سه جزیره شدند.

در جریان اعاده حاکمیت ایران بر جزایر، سه تن از نیروهای ایران (سروان رضا سوزنچی، مهناوی حبیب سلکی کهریری و ناوی آیت‌الله خانی) به دلیل ناهماهنگی میان شیخ شارجه با پلیس بومی جزیره تنب بزرگ کشته شدند. این اقدام درحالی بود که ورود نیروهای ایرانی به جزایر از قبل با شیوخ شارجه و راس الخیمه هماهنگ شده بود و شیخ شارجه، برادر خود شیخ صقر را به استقبال نیروهای ایران فرستاده بود.

در این کشور عربی همچنین جامعه ای به نام جامعه ایرانیان امارات موجود می باشد. با توجه به این روابط، امارات متحده عربی همواره بر تملک سه جزیره واقع در خلیج فارس با نام های تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی که جزء قلمرو جمهوری اسلامی ایران است، مدعی بوده و پافشاری می کند.

سرمایه گزاران ایرانی و ایرانیان امارات متحده عربی ۱۰٪ جمعیت این کشور یعنی (تقریبا" ۴۰۰ هزار نفر) را تشکیل می دهند. ایرانیان امارات مجموعا" ۱۰،۰۰۰ شرکت بزرگ و کوچک را در امارات متحده عربی می گردانند.

با این وجود و در حالی که شیخ نشینان عرب به خوبی از موقعیت جغرافیایی، جمعیتی ، سیاسی و اقتصادی خود آگاه بوده و در حد رقابت با یکی از استانهای جمهوری اسلامی ایران نیستند اما با فرافکنی و جنگ روانی قصد دارند تا جزایر سه گانه را متعلق به امارات نشان دهند.

انتظار می رود این گستاخی شیخ نشین های چاق و چلمبه با واکنش شدید دستگاه دیپلماسی یک بار برای همیشه به تاریخ سپرده شود.

انتهای پیام/

نظرات بینندگان