حضور ۱۰ چهره ماندگار کشور در شیراز
به گزارش شیرازه به نقل از فارس،محمد موذنی صبح امروز در مراسم افتتاحیه بیستمین کنفرانس بینالمللی مهندسی مکانیک در شیراز اظهار داشت: دانشگاه شیراز یکی از قدیمیترین دانشگاههای کشور است که در ۳۳۰ رشته و گرایش اقدام به پذیرش دانشجو میکند.
وی افزود: بالغ بر ۷۰ درصد دانشجویان دانشگاه شیراز در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل میکنند و بعد از دانشگاه تهران باید شیراز را دومین دانشگاه کشور از نظر جامعیت رتبهبندی کرد.
موذنی با اشاره به تحصیل ۲۰ هزار دانشجو در ۱۴ دانشکده دانشگاه شیراز بیان کرد: ۶۵۰ عضو هیئت علمی در دانشگاه شیراز مشغول به فعالیت هستند و ۱۱ کتابخانه تخصصی با بیش از ۲۵۰ هزار عنوان کتاب بر غنای مطالعاتی این دانشگاه میافزاید.
وی تصریح کرد: در دانشگاه شیراز ۱۵ مجله علمی، پژوهشی چاپ میشود که پنج عنوان آن به زبان انگلیسی است و در سطح بینالمللی دارای درجه «آی اس آی» تلقی میشود.
رئیس دانشگاه شیراز استقبال از کنفرانس مهندسی مکانیک را با توجه به سالانه بودن آن بینظیر ارزیابی کرد و گفت: حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مقاله از محققان، دانشجویان و اساتید برای دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است.
وی تصریح کرد: مهندسی مکانیک در حوزه علم و فناوری نقش بسیار مهمی ایفا میکند و کثرت شاغلان در حوزههای وابسته آن بسیار قابل توجه است.
موذنی افزود: علم مهندسی مکانیک با تمام اجزای هستی در عالم سر و کار دارد و از این رو است که مکانیک را جامعترین رشته مهندسی عنوان میکنند.
وی ادامه داد: امروزه مباحث بیومکانیک، نانومکانیک، هیدرو و هایدرو داینامیک، مواد مرکب و هوشمند، پیلهای سوختی، کمپورسورها و انواع و اقسام موتورها و وسایط نقلیه نقش بسیار مهمی در زیست انسانی دارند که تحقیقات آنها در حوزه مهندسی مکانیک است.
رئیس دانشگاه شیراز به تنازع در گرفته در دنیا بر سر تصاحب منابع انرژی نیز اشاره کرد و گفت: به سبب آلودگیهای زیست محیطی حاصل از سوختهای فسیلی استفاده از انرژی خورشیدی و به حداقل رساندن آلودگیهای سوختهای فسیلی و انتقال حرارت از اعماق زمین به سطح برای تبدیل انرژی از چالشهای فراروی مهندسان مکانیک است.
بحث ذخیرهسازی نور و گرما و غلبه بر جاذبه زمین نیز به گفته موذنی مباحث جدید طرح شده در حوزه مهندسی مکانیک هستند.
وی با اشاره به نامگذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری این نامگذاریها را باعث تمرکز انرژی و جلب تمرکز بر یک هدف دارای اولویت ارزیابی کرد.
موذنی تصریح کرد: گرایش طراحی و ساخت و تولید در مهندسی مکانیک میتواند نقش ویژهای در تحقق اهداف سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی ایفا کند.