کد خبر: ۳۲۶۰۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۸ - ۰۳ تير ۱۳۹۱

جزئیات سیستم عامل بومی \"زمین\"

یک مقام مسئول در سازمان فناوری اطلاعات ایران از بهره برداری نسخه دسک تاپ سیستم عامل بومی در کشور تا دو سال آینده خبر داد و تاکید کرد: نسخه سرور این سیستم عامل با نام تجاری \"زمین\" یک سال آینده به انتشار عمومی خواهد رسید.

مهر، نسخه نخست سیستم عامل بومی "زمین" با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران، موسسه تحقیقات ارتباطات و فناوری اطلاعات و بخش خصوصی، با اعمال تغییراتی مناسب برای استفاده در کاربردهای مختلف و با درنظر گرفتن نیازهای بومی کشورمان در هفته ارتباطات امسال وارد فاز اجرای آزمایشی شد تا با نیازهای مراکز مختلف برای انتشار عمومی آماده شود.

امیرحسین بروجردیان- مدیرکل مدیریت و پشتیبانی فنی شبکه سازمان فناوری اطلاعات ایران در گفتگو با خبرنگار مهر به تشریح جزئیات سیستم عامل بومی "زمین" پرداخت و تاکید کرد: این سیستم عامل کاملا آزاد و متن باز است و آزاد و متن باز باقی خواهد ماند.
 
"زمین" متعلق به هیچ سازمانی نیست
 
وی با بیان اینکه سیستم عامل بومی "زمین" یک سیستم عامل متن بازاست که با لایسنس های باز که متعلق به هیچ سازمان یا شخصی نیست اجرایی می شود، درباره تفاوت این سیستم عامل بومی با پروژه ای مانند سیستم عامل ملی که پیش از این قرار بود اجرایی شود، گفت: پروژه سیستم عامل ملی با یک سری اهداف دیگری پدید آمد که در آن زمان نیز به اهداف فنی خود رسید اما برای آنکه کاربران از آن استفاده کنند مورد بهره برداری قرار نگرفت.
 
بروجردیان با تاکید براینکه تنها موضوع این نیست که سیستم عامل بخواهد کاربردی شود، ادامه داد: در بحث سیستم عامل، ما یکی از شاخه های توزیع لینوکس را انتخاب کردیم تا توزیع جدیدی از سیستم عامل لینوکس به تمام دنیا ارائه دهیم؛ یعنی هدفمان این است که به چیزی برسیم که ظرفیت جذب مشارکت جامعه متن باز جهانی را داشته باشد.
 
 
 
بهره برداری از نسخه دسک تاپ 2 سال طول می کشد
 
بروجردیان در مورد بهره برداری از نسخه دسک تاپ سیستم عامل بومی نیز  گفت: این پروسه بسیار طولانی بوده و حتی ممکن است بیشتر از دو سال زمان ببرد تا کاربر نهایی بتواند از آن استفاده کند؛ چرا که تنها خود سیستم عامل مهم نیست بلکه یک سری ابزارهای دیگر نیز باید برای رفع نیاز کاربران تغییر داده شود. البته باید گفت ما هدفمان این است که به سمتی برویم که بتوانیم از نظر تجاری سازی نیز سیستم عامل را خود اتکا کنیم تا با توجه به سطح دانشی کشور، بتواند افزایش ضریب نفوذ رایانه و استفاده از اینترنت را بالا ببرد و به اهداف قانون برنامه پنجم برسد.
 
وی با بیان اینکه پیاده سازی سیستم عامل بومی در برنامه پنجم توسعه اقتصادی نیامده اما از جمله برنامه های رسیدن به اهداف نهایی این برنامه راهبردی است خاطرنشان کرد: این پروژه یکی از پروژه های ذیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که بصورت حمایت از بخش خصوصی و زیرساخت نرم افزاری شبکه ملی اطلاعات خواهد بود.
 
بروجردیان با تاکید براینکه سیستم عامل محصولی نیست که بگوییم آن را ساخته و به اتمام رسانده ایم گفت: این پروژه یک فرآیند و چرخه حیات دارد که تنها به محصول ساخته شده ارتباط ندارد و در این چرخه، آموزش نقش اصلی را بازی می کند؛ براین اساس ما باید بتوانیم تمامی ظرفیتهای فرهنگی - آموزشی کشور از قبیل آموزش و پرورش، دانشگاهها، بخش خصوصی و در نهایت عموم کاربران کامپیوتر در جامعه را با همکاری رسانه هایی همچون صدا و سیما و روزنامه ها و سایتها ، به همگرایی جهت یاری و رشد و تعالی این پروژه ملی تشویق کنیم.
 
به گفته وی با گسترش بکارگیری و توسعه سیستم عامل بومی یک خیز بلند در صنعت نرم افزار کشور برداشته خواهد شد و ضمن ایجاد مشاغل پایدار باعث ارزآوری و شکوفایی صادرات نرم افزاری نیز می شویم.
 

انتهای پیام/20

 

نظرات بینندگان