زمینخواران همچنان زندهاند!
مدیرکل دادگستری استان فارس در اوایل مهرماه 91 نیز در سپیدان در خصوص زمینخواری مواردی را بیان کرد. او با اشاره به پدیده زمینخواری در شهرستان سپیدان و عملکرد مطلوب رئیس دادگستری و دادستان این شهر در برخورد با این پدیده گفت: «رئیس دادگستری و دادستان جدید این شهرستان و همچنین سایر مسئولان اجرایی، انتظامی و امنیتی باید مبارزه با زمینخواری را در اولویت کاری خود قرار دهند.»
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس هم در اوایل مرداد 91 از شدت گرفتن مبارزه با زمینخواری در برخی از شهرستانهای استان خبر داده بود. اما در این میان صادق عابدین که بسیار کم در خصوص زمینخواری سخنی بر زبان رانده بود، در اولین سالگرد حضور خود در استان فارس در پاسخ به خبرنگاران در خصوص ضریب مبارزه با مفاسد اقتصادی و زمینخواری در پرونده عملکرد یک ساله خود گفت: «از ابتدای سال جاری ستاد مبارزه با مفاسد اداری در استان را تشکیل دادیم و با هر گونه مفسدهای چه در بخش اداری و چه زمینخواری قاطعانه برخورد میکنیم اما باید توجه داشت که نظام اداری کشور زیر سوال نرود» عابدین ادامه داد: «برخورد با مفاسد اداری و اقتصادی باید سریع و قاطع و بدون سروصدای رسانهای باشد و خبری کردن بعضی از مسائل نقض غرض است.» استاندار فارس تا کنون حداقل در زمینه مبارزه با زمین خواری چنین کرده است. آنقدر این مبارزه رسانهای نشده است که اساس عملکرد استانداری در این موضوع بیشتر در هالهای از ابهام است و این نتیجه طبیعی اعتقاد استاندار است که بر این میباشد که این اعمال باید بدون سر و صدای رسانهای باشد. البته مطمئنا بین سروصدای رسانهای و اطلاع رسانی تفاوت بسیاری وجود دارد.
اما در هر صورت، همهای این اظهارات و عملکردها و ارادهها برای مبارزه با زمینخواری در حالی است که زمینخواران استان هم چنان فعال بوده و در حیاتاند. معاون بنیاد مسکن فارس چند روز قبل (28 مرداد) نسبت به بروز پدیده زمینخواری در برخی از مناطق روستایی این استان خبر داد. سردار سجادیان فرمانده نیروی انتظامی استان فارس هم در همین روز نشانهای از وجود زمینخواری در فارس را مطرح کرد. سجادیان ضمن بیان اینکه در شش ماه دوم سال گذشته 51 پرونده فساد بزرگ اقتصادی در استان فارس به مبلغ 291 میلیارد و 909 میلیون و 918 هزار و 552 تومان تشکیل شده است،گفت: «این پروندههای فساد اقتصادی مربوط به اخلال در نظام اقتصادی، اخذ تسهیلات غیرمجاز بانکی، زمینخواری، ارتشا، احتکار، اختلاس، فرار مالیاتی و ... بوده است»
وجود زمینخواری در میان این پروندههای اقتصادی باز هم نشان دهنده حیات زمینخواران در استان است در حالی که روند مبارزه با این پدیده شوم طی سالیان قبل شدت گرفته است. به نظر میرسد مسئولین قضائی و نظارتی باید روند کنونی را با شدت بیشتری از قبل دنبال کنند تا قانوندانان قانون شکن و برخی متنفذان سیاسی توانایی بلعیدن زمینهامردم و بیتالمال را نداشته باشند.
انتهای پیام/523/3