کد خبر: ۴۲۹۵۶
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۲
نگاهی به روند مبارزه با یک فساد شوم

زمین‌خواران هم‌چنان زنده‌اند!

وجود زمین‌خواری در میان این پرونده‌های اقتصادی باز هم نشان دهنده حیات زمین‌خواران در استان است در حالی‌ که روند مبارزه با این پدیده شوم طی سالیان قبل شدت گرفته است.
شیرازه - «زمین‌خواری» اصطلاحی آشنا برای تمام کسانی است که دغدغه عدالت در استان فارس را دارند. فارغ از همه حاشیه‌هایی که پرونده فساد زمین خواری در این استان به همراه داشته است، اما کسی نمی‌تواند آن را انکار کند. اگرچه برخی سعی کرده‌اند اهمیت این نوع فساد که مستقیما موجب تضییع حقوق مستضعفین می‌شود را تقلیل دهند، ولی تاکنون کسی نتوانسته با قاطعیت این نوع فساد را انکار کند. در برهه‌ای مدیرکل دادگستری استان فارس صحبت از وجود پرونده‌هایی در خصوص زمین‌خواری در این استان کرده بود و مدعی شده بود که زمین خواری در فارس کنترل شده است. خدائیان در تیرماه 90 گفته بود: «با همکاری دستگاه‌های متولی زمین و مسکن، زمین‌خواری هم اکنون در استان فارس کنترل شده و همه پرونده‌ها مربوط به گذشته است.» این خبر خوشی بود که نشان از اراده قوی دستگاه قضا استان برای مبارزه با زمین‌خواری و قدرت دستگاه‌های نظارتی می‌داد. اما به نظر زور زمین‌خواران بیشتر از این حرف‌ها بود. در آذر 1390 دبیر شورای پیشگیری از تخریب و تصرف اراضی در فارس و دادستان شیراز گفت: «تخریب و تصرف منابع ملی و اراضی مسکن و شهرسازی، تغییر وسیع کاربری اراضی، تخریب باغ‌ها، موقوفه خواری و جعل اسناد رسمی مربوط به اراضی مهم‌ترین چالش‌های پیش‌روی این شورا است.» این خبر نشان می‌داد که زمین‌خواران هنوز فعال‌اند. اما اظهار نظرات در خصوص زمین‌خواری هم‌چنان ادامه داشت که این علاوه بر وجود زمین‌خواری در استان نشان از اراده برای مبارزه با این فساد نیز بود. خدائیان مدیرکل دادگستری استان فارس در پنجمین نشست شورای پیشگیری از تخریب و تصرف اراضی استان فارس در اواخر دی ماه 90 گفت: «باید با شناسایی و برخورد قاطع با متجاوزان به اراضی ملی و دولتی اجازه ندهیم افرادی با سوء‌استفاده از نفوذ خود در دستگاه‌‌های دولتی این اراضی را تصرف کرده و تصرفات خود را قانونی جلوه دهند.» خدائیان ادامه داد که: «با توجه به سابقه‌ای که در تجاوز به عرصه‌های ملی و منابع طبیعی در این استان وجود داشته و با برخوردهای به موقع متولیان امر و دستگاه قضایی،‌ تصرفات به میزان بسیاری کاهش یافته و هزاران هکتار از اراضی مورد تجاوز از تصرف متصرفان خارج و به دولت برگردانده شده است.» وی تاکید کرد که باید با هوشیاری این روند ادامه پیدا کند.

مدیرکل دادگستری استان فارس در اوایل مهرماه 91 نیز در سپیدان در خصوص زمین‌خواری مواردی را بیان کرد. او با اشاره به پدیده زمین‌خواری در شهرستان سپیدان و عملکرد مطلوب رئیس دادگستری و دادستان این شهر در برخورد با این پدیده گفت: «رئیس دادگستری و دادستان جدید این شهرستان و هم‌چنین سایر مسئولان اجرایی، انتظامی و امنیتی باید مبارزه با زمین‌خواری را در اولویت کاری خود قرار دهند.»

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس هم در اوایل مرداد 91 از شدت گرفتن مبارزه با زمین‌خواری در برخی از شهرستان‌های استان خبر داده بود. اما در این میان صادق عابدین که بسیار کم در خصوص زمین‌خواری سخنی بر زبان رانده بود،‌ در اولین سالگرد حضور خود در استان فارس در پاسخ به خبرنگاران در خصوص ضریب مبارزه با مفاسد اقتصادی و زمین‌خواری در پرونده عملکرد یک ساله خود گفت: «از ابتدای سال جاری ستاد مبارزه با مفاسد اداری در استان را تشکیل دادیم و با هر گونه مفسده‌ای چه در بخش اداری و چه زمین‌خواری قاطعانه برخورد می‌‌کنیم اما باید توجه داشت که نظام اداری کشور زیر سوال نرود» عابدین ادامه داد: «برخورد با مفاسد اداری و اقتصادی باید سریع و قاطع و بدون سروصدای رسانه‌ای باشد و خبری کردن بعضی از مسائل نقض غرض است.» استاندار فارس تا کنون حداقل در زمینه مبارزه با زمین خواری چنین کرده است. آنقدر این مبارزه رسانه‌ای نشده است که اساس عملکرد استانداری در این موضوع بیشتر در هاله‌ای از ابهام است و این نتیجه طبیعی اعتقاد استاندار است که بر این می‌باشد که این اعمال باید بدون سر و صدای رسانه‌ای باشد. البته مطمئنا بین سروصدای رسانه‌ای و اطلاع رسانی تفاوت بسیاری وجود دارد.

اما در هر صورت، همه‌ای این اظهارات و عملکردها و اراده‌ها برای مبارزه با زمین‌خواری در حالی است که زمین‌خواران استان هم چنان فعال بوده و در حیات‌اند. معاون بنیاد مسکن فارس چند روز قبل (28 مرداد) نسبت به بروز پدیده زمین‌خواری در برخی از مناطق روستایی این استان خبر داد. سردار سجادیان فرمانده نیروی انتظامی استان فارس هم در همین روز نشانه‌ای از وجود زمین‌خواری در فارس را مطرح کرد. سجادیان ضمن بیان این‌که در شش ماه دوم سال گذشته 51 پرونده فساد بزرگ اقتصادی در استان فارس به مبلغ 291 میلیارد و 909 میلیون و 918 هزار و 552 تومان تشکیل شده است،‌گفت: «این پرونده‌های فساد اقتصادی مربوط به اخلال در نظام اقتصادی، اخذ تسهیلات غیرمجاز بانکی، زمین‌خواری، ‌ارتشا، ‌احتکار،‌ اختلاس، فرار مالیاتی و ... بوده است»

وجود زمین‌خواری در میان این پرونده‌های اقتصادی باز هم نشان دهنده حیات زمین‌خواران در استان است در حالی‌ که روند مبارزه با این پدیده شوم طی سالیان قبل شدت گرفته است. به نظر می‌رسد مسئولین قضائی و نظارتی باید روند کنونی را با شدت بیشتری از قبل دنبال کنند تا قانون‌دانان قانون شکن و برخی متنفذان سیاسی توانایی بلعیدن زمین‌‌هامردم و بیت‌المال را نداشته باشند.

انتهای پیام/523/3

نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
شهروندs
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۰۲ شهريور ۱۳۹۲
0
..... و ش... هم با افشای زمین خواریها ضربه سنگینی خوردند من نگران سایت شما هستم
حسینی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۰۲ شهريور ۱۳۹۲
0
عالی بود. بلکه گوش شنوایی پیدا بشه.
gbrliaag
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۰۲ شهريور ۱۳۹۲
0