کد خبر: ۴۳۵۳۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۴ - ۱۶ شهريور ۱۳۹۲

"روایت فتح" تنها مستند قدرتمند دفاع مقدس

مثلا مستند ساز برای کار در حوزه دفاع مقدس، باید با کاوش و تحقیق به اتفاقات و وقایع اشراف پیدا کند ولی متاسفانه مدیران این فرصت را در اختیار او قرار نمی دهند و این باعث شده است بسیاری از فعالان به کارهای دیگر مشغول شوند و از مستند سازی دور بمانند.
به گزارش شیرازه، قاسم بخشی مستند ساز و کارگردان فعال دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار "آوینی فیلم" از آغاز به کار مستندی با موضوع بررسی شروع جنگ در مناطق جنوبی کشور خبر داد و گفت:
بعد از ناتمام ماندن مستند شهید طهرانی مقدم و ساخت مستند دفاعی دیگری از سوی همکاران اکنون در حال بررسی و تحقیق به روی مجموعه ای به سفارش بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس هستم، که شروع جنگ در مناطق جنوبی و چگونگی آن را بررسی می کند.
بخشی به عنوان فعال در عرصه دفاع مقدس در خصوص مشکلات مستند سازان به خبرنگار "آوینی فیلم" گفت:عمده ترین مشکل این است که به مستند و مستند ساز به عنوان یک جایگاه جدی و حرفه ای نگاه نمی  شود، در حالی که در سالهای گذشته و دراوایل انقلاب در حوزه دفاع مقدس اثار خوب و قابل توجهی ساخته شده است و تاثیرات خوبی نیز داشته اند.
وی ادامه داد:بعد از جنگ تحمیلی انتظار می رفت که مستندات بهتر و بیشتری با موضوع دفاع مقدس ساخته می شد که متاسفانه نگاه جدی و اساسی نشد. در کار مستند پایه تحقیق است و اگر به تحقیق و بررسی فرصت کافی داده نشود مستندات ضعیف و بی کیفیت تولید می شود  واگر تحقیق عمیق نباشد مستندات سطحی (که این روزها می بینیم) ساخته می شود. بنابراین کار در حوزه مستند ملزم در نظر گرفتن بودجه و زمان مناسب برای تحقیق و بررسی است.
قاسم بخشی افزود: نتیجه می شود این که مدیران از مستندات ناپخته ابراز نارضایتی می کنند و در مقابل مستندساز، که لازمه کار خود را تحقیق در زمان مناسب می داند گله مند می شود. متاسفانه امروز برای ساخت یک مستند زمان اندکی اختصاص می دهند و می خواهند در بازده زمانی کوتاه مستند قوی نیز داشته باشند که این امر محقق نخواهد شد. در حالی که برای ساخت فیلم داستانی سینمایی یا تلویزیونی گاهی حدود پنج یا شش سال وقت صرف می شود تا اماده نمایش شود.
مثلا مستند ساز برای کار در حوزه دفاع مقدس، باید با کاوش و تحقیق به اتفاقات و وقایع اشراف پیدا کند .ولی متاسفانه مدیران این فرصت را در اختیار او قرار نمی دهند و این باعث شده است بسیاری از فعالان به کارهای دیگر مشغول شوند و از مستند سازی بازبمانند.
بخشی در پایان ، مستند «روایت فتح» را مستندی در شان و دیدنی خواند و ادامه داد: اتفاقی که در سالهای اخیر افتاده است این است که با جدی نگرفتن مستندسازی آن را بی ارزش کرده اند و اگر نگاه درستی شود مستندی مثل "روایت فتح" ساخته می شود که با تمام مشکلاتی که در زمان ساخت داشت تولید شد و مجموعه ای در خور و قابل دیدن شد. یعد از روایت فتح مجموعه ای قوی نداشتیم مگر اندکی که انگشت شمار هستند.امیدوار هستم با انجام تغییرات در نوع مدیریت و روش های مدیریتی به مستند سازان فرصت تولید بیشتری داده شود.

انتهای پیام/
نظرات بینندگان