کد خبر: ۴۹۱۸۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۰۶ دی ۱۳۹۲

روحانی درباره 9 دی 88 چه گفت؟

حسن روحانی در سال ۸۸ اظهار داشت: مردم در ۹ دی پاسخ محکمی به معاندین و ضدانقلاب دادند.
از همان روزهایی که حسن روحانی وارد عرصه مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری‌یازدهم شد، برخی اطرافیان وی، از این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری مطالباتی را مبنی بر لزوم رفع‌حصر سران داخلی فتنه داشتند. او نیز که خود سالها در شورای عالی امنیت ملی فعالیت داشت و از عمق اشتباهات سران فتنه آگاه بود، سعی می‌کرد دراین‌باره به جای صریح سخن گفتن، دوپهلو سخن بگوید.

به گزارش شیرازه به نقل از تسنیم، اما پس از پیروزی در انتخابات، حسن روحانی دیگر کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری نبود که اظهارنظراتش تنها وعده‌های انتخاباتی تلقی شود. او رئیس جمهور ایران اسلامی بود و هر اظهارنظرش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود. بر همین اساس نیز در اولین نشست خبری‌اش در قامت رئیس‌جمهور منتخب که 3 روز پس از انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد، در بخشی از سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه شرق مبنی بر این‌که پیگیری مطالبات اصلاح‌طلبان در دولت شما به چه صورت خواهد بود؟ تاکید کرد: «یادمان باشد من از امروز رئیس‌جمهور همه مردم ایران هستم و آنچه وظیفه من هست این است که به خواست همه ملت ایران توجه کنم و از خدا هم توفیق می‌خواهم به همه مطالبات به حق مردم باکمک مردم عمل کنم.»

البته در این نشست، سوال خبرنگار روزنامه اعتماد صریح‌ و شفاف‌تر بود؛ او پرسید که رئیس‌جمهور«برای رفع محدودیت از چهره‌ها که از سران انقلاب بودند، ‌چه برنامه‌ای دارد»؟ روحانی نیز در پاسخ با بیان اینکه «مردم فضا را عوض کردند و برای خیلی از امور نباید عجله کرد» گفت: «خیلی از امور کار یک رییس‌جمهور به‌تنهایی نیست و باید سه‌قوه با هم کار کنند ولی کاملا امیدوارم که فضا تغییر خواهد کرد.»

چندی بعد و در معرفی وزرای پیشنهادی دولت به مجلس، برائت از فتنه در جایگاه نخست برای رای‌اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی بود. این مساله سرخوردگی حامیان جریان فتنه را به دنبال داشت و بسیاری از هواداران جریان فتنه‌ را به این جمع‌بندی رساند که رییس‌جمهور جدید، پیگیر رفع‌حصر سران داخلی فتنه نیست.

** روحانی سال 88 درباره فتنه چه گفت؟

اما سوال اساسی در این میان، موضع حسن روحانی در دوران فتنه است. او که در آن دوران تمام سعی خود را برای عدم اظهارنظر رسمی معطوف کرده بود، پس از وقایع تاسف‌بار عاشورای 88، نکات صریحی را درخصوص فتنه بیان کرد.

براساس خبری که روابط عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به رسانه‌ها ارسال کرده بود، روحانی رئیس مرکز با اشاره به وقایع ناگوار روز عاشورا و واکنش‌های بعدی مردم تاکید کرد: «مردم بعد از حادثه روز عاشورا امسال یک واکنش بسیار قوی را نشان دادند اولاً‌ مردم ایران خواستند در تاریخ ثبت کنند و به مردم جهان بگویند که جایگاه ولایت، اهل‌بیت عصمت و طهارت و عاشورا در نزد مردم ما چقدر بلند و والاست.»

او عاشورا را برای ملت بسیار مهم دانست و اظهار داشت: «آنهایی که به امام حسین(ع) هتاکی کردند، آنهایی که به اموال عمومی تعرض کردند و آنهایی که قانون را زیرپا گذاشتند تعدادشان زیاد نبود. لذا مردم ما وقتی احساس کردند که این عده اندک فریب خورده، عاشورا را هتک کردند، خشم و هیجان آنها شعله‌ور شد و روز چهارشنبه(9 دی) یک پاسخ محکم و قاطعی به معاندین و ضد انقلاب دادند.»

به گفته روحانی «مردم خواستند بگویند که هر چیز و هرکس که بخواهد منابع مشروعیت نظام ما، و منافع ملی ما را هم تهدید ‌کند و اهانت به مقدسات و ارزشهای دینی و انقلابی نماید، و در واقع امنیت ملی و منافع ملی ما را مورد هجمه قرار دهد، آنها را تحمل نخواهند کرد.»

او احترام به قانون توسط همه جریانات را یک اصل می داند و معتقد است که «جریانات سیاسی باید بدانند که ثبات و آرامش تنها در سایه احترام به قانون میسر می‌شود. تعرض به قانون و تعرض به حقوق مردم، تعرض به سمبل‌های وحدت ما، نقض قانون اساسی و قوانین موضوعه کشور است. قانونگرایی و احترام به آن برای ما یک اصل بنیادین و اساسی است. حتی اگر کسی تخلف و جرمی مرتکب شده باشد، باز هم باید در برابر او، فقط قانون اجرا شود.»

روحانی ادامه داد: «حتی نسبت به هتاکان هم فقط اجرای قانون را می‌خواهیم. برای ما روشن است که قانون می‌تواند عدالت را برقرار کند، تنبیه افراد مجرم را تعیین کند و هم می‌تواند حقوق جریانات سیاسی و احزاب را مشخص کند.»

او «نقد و نقادی را در کشور آزاد می‌داند» اما «تحریک مردم به اینکه بیایند در خیابان و یا اینکه فکر کنیم مشکل در کف خیابان حل خواهد شد»، را ناسازگار با قانون می داند و می گوید «تجربه کشور ما می‌گوید که حرکت‌های خیابانی برای کسی سودی ندارد. تجارب ماه‌های اخیر نیز ثابت کرد که با این‌گونه کارها کسی نمی‌تواند به اهدافی برسد.»

اکنون 4 سال از فتنه 88 می گذرد و سران داخلی فتنه با اردوکشی خیابانی نه تنها به هیچ یک از مطالبات نامشروع خود دست نیافتند، بلکه اکنون باید نگران پایان رافت فوق العاده نظام اسلامی و بررسی صدها پرونده شکایت و حکم نامعلوم 8 ماه فتنه‌انگیزی در کشور باشند.

نظرات بینندگان