کد خبر: ۵۱۷۳۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۲
در برنامه «دیروز امروز فردا» چه گذشت؟

نوبخت: ما در مذاکرات ژنو برنده بودیم/بروجردی: مردم در بحث هسته ای باید از همه چیز باخبر باشند

بنده معتقدم با توجه به ملی بودن موضوع هسته‌ای و عزم ملی که برای آن وجود دارد، هم مجلسی ها، هم دانشگاهیان و نخبگان و هم مردم عادی حق دارند بسیاری از مسائل را بدانند.
به گزارش شیرازه به نقل از دانا، برنامه «دیروز،امروز،فردا» شب گذشته با حضور محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با موضوع «آثار حضور گسترده مردم در راهپیمایی 22 بهمن در عرصه‌های داخلی و خارجی»از شبکه سه سیما پخش شد.

نوبخت در ابتدای برنامه گفت: امید داشتم که جمعیت زیادی در راهپیمایی امسال شرکت داشته باشد اما واقعیت این است که تا این حد انتظار نداشتم. دیدن جمعیتی که کمیت حضور آنها نسبت به سال‌های گذشته بیش از دو و نیم برابر هر سال بود، برایم باعث خوشحالی بود. 22 بهمن امسال در ساری بودم، مسئولان این استان می‌گفتند که حضور مردم در راهپیمایی امسال بی سابقه بوده است.

وی ادامه داد:‌ همه مردم با همه نگرش‌های متنوع سیاسی که طبیعت یک جامعه پویا و سالم و مردم سالار است حضور پیدا کرده بودند. مردم با ادیان و سلایق مختلف سیاسی آمده بودند که باید به آن ها افتخار کرد.

ملت ما یک ملت زنده سیاسی است

بروجردی نیز در ادامه برنامه گفت: ملت ما یک ملت زنده سیاسی است. در دنیا ملتی را با این میزان از دید باز سیاسی پیدا نمی کنید. با توجه به پیش در آمد ِ این راهپیمایی و مطالب بی‌ادبانه مقامات آمریکا نسبت به ملت ایران، مردم رهنمودهای رهبری را عملی کرده و اقتدار ملی را به زیباترین شکل ممکن به نمایش گذاشتند، تراکم جمعیت نسبت به سال‌های قبل بیشتر افزایش پیدا کرده بود و باید در مقابل افتخار آفرینی مردم ایران سرتعظیم فرود آورد.

وی ادامه داد: بعضاً افرادی که توانایی راه رفتن نداشتند، کودکان کم سن و سال، سلایق سیاسی مختلف و... همه حضور داشتند. 22 بهمن تبدیل شده به یک اراده ملی تغییر ناپذیر و فزاینده.

نوبخت در بخش دیگری از این برنامه تلویزیونی اظهارداشت: من فکر می‌کنم هم شرایط جهانی و هم شرایط داخلی در سی و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی نسبت به آغاز نهضت متفاوت بود، در آن سال‌ها شرایط بین‌المللی با توجه به جنگ سرد، جهان تحولات زیادی را تجربه کرد؛ در آن دوران هر تحولی در جهان یا باید وابسته به غرب می‌بود یا شرق آن را حمایت می‌کرد اما در همان روزگار انقلابی در ایران به وجود آمد که نه شرقی بود نه غربی، فکر می‌کنم انقلاب ما در پیدایش، کاملاً بی‌بدیل بود.

وی اضافه‌کرد: در این سی و پنج سال هم حداقل پنج دوره مختلف را پشت سرگذاشتیم. تحریکات قومی، تحرکات سیاسی و گروهک ها، بحث تحریم محدود، تحریم فلج کننده به بهانه برخورداری ایران از انرژی هسته ای و... بر ضد ایران انجام شد.

نوبخت تصریح‌کرد: امروز ظهور یک اسلام خشن و تکفیری که دست ساخته قدرت های جهانی است و امروز در منطقه هم حضور دارد و این ها تلاش می‌کنند چهره‌ای خشن از اسلام مهربان ترسیم کنند و تلاش می‌کنند با مخدوش کردن چهره مهربان اسلام، هویت و اصالت را از جمهوری اسلامی ایران سلب کنند. به همین دلیل امروز شرایط ما متفاوت است. باید سعی کنیم با تدبیر عمل کنیم و در عرصه های جهانی با چهره منطقی خود وارد عمل شویم.

بروجردی هم در ادامه برنامه گفت: با توجه به حضور 250 خبرنگار و پوشش مراسم راهپیمایی امسال از سوی رسانه‌هایی که همیشه علیه ما خبر پخش میکنند، دهان کسانی که می‌گفتند چند ده نفر آمده بودند بسته شد. شاید برای اولین بار بود که چندین رسانه خارجی به شرکت جمعیت میلیونی در راهپیمایی امسال داشتند. این نشان می دهد که این باور در غرب به وجود آمده که حضور مردم یک حضور جدی و ملی است.

مردم با «مرگ بر آمریکا»به استقبال گزینه روی میز آمریکا رفتند

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس یادآور شد: نکته دیگری که رسانه‌ها به آن توجه داشتند ضدیت با آمریکا بود، آنها تصور داشتند با تغییر دولت، آرمان‌های ما هم تغییر پیدا می کند، در صورتی که این موضوع واقعیت نداشت و شعار «مرگ بر آمریکا» نکته شاخص راهپیمایی امسال بود و مردم با این شعار به استقبال گزینه روی میز آمریکا رفتند.

وی اظهار داشت: نکته دیگر این بود که رسانه‌های خارجی اتحاد ملی را به عنوان سیاست راهبردی نظام به چشم خود دیدند و همه گفتند آحاد مردم در کنار چهره های مختلف سیاسی در راهپیمایی حضور پیدا کرده بودند. نکته دیگر، به سخره گرفتن تحریم ها بود. آمریکایی ها فکر می کردند تحریم‌ها باعث فاصله گرفتن ملت از نظام می شود اما آن ها به عینه دیدند که تحریم ها روی رابطه مردم و نظام تاثیری ندارد.

در توافقنامه ژنو در ابعاد مختلف برد داشته‌ایم

رئیس کمسیون امنیت ملی گفت: همچنین غرب به این باور رسیده که موضوع هسته‌ای یک مساله مهم برای مردم ایران است و جمهوری اسلامی ایران پیروز مصاف نابرابر هسته‌ای است، ما در توافقنامه ژنو در ابعاد مختلف برد داشته‌ایم. امروز صف طولانی از مسئولان سیاسی غرب برای حضور در ایران به وجود آمده و این یعنی تحریم سیاسی از ایران برداشته شد. از طرف دیگر تحریم اقتصادی هم به نوعی سراشیبی افتاده و تیم مذاکره کننده هسته‌ای باید با تکیه بر حمایت مردم، با اقتدار به مذاکرات ادامه دهد.

سخنگوی دولت در ادامه «دیروز، امروز، فردا» گفت: هیچ جناح سیاسی نمی توانست منافع را به نفع خودش مصادره کند. آقای رئیس‌جمهور هم در پیام خود برای دعوت به این حرکت ملی (راهپیمایی 22 بهمن) از همه جناح های سیاسی خواست بدون توجه به اختلافات سیاسی در این اجتماع عظیم شرکت کنند، این حرکت کاملاً ملی بود و هیچ جناح سیاسی نمی‌تواند بگوید این عظمت به خاطر آنها بود بلکه می‌توانند بگویند ما در این حماسه شرکت و تاثیر داشتیم؛ یکپارچگی ملی به این معنا نیست که همه ما یک روش و سلیقه سیاسی داشته باشیم بلکه همه ما یک هدف واحد داریم و یکپارچه به سمت آن حرکت می کنیم.

نوبخت یادآور شد: در کنار یکپارچگی عامل دیگری که همیشه به ما کمک کرده، رهبری هوشمندانه حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری است. یکپارچگی ملی و رهبری مقتدرانه، هوشمندانه و زیرکانه توانسته تنوع سلایق سیاسی را به صورت یکپارچه در کنار هم قرار دهد و انقلاب به حرکت خود ادامه دهد.

وی افزود: انقلاب‌های اخیر منطقه فاقد رهبری فهیم و آگاه و همچنین یکپارچگی ملی بودند و به همین دلیل هم نتوانستند به مسیر خود ادامه دهند.

بروجردی هم در بخش دیگری از این برنامه تلویزیونی گفت: ایجاد تفرقه در بین ملت چیزی است که غرب و رسانه‌های غربی سال‌ها دنبال می‌کنند. آقای رئیس جمهور در سخنرانی امسال خود هشدارهای خود را در مورد بحث هسته‌ای چندین بار تکرار کرد. مجموعه سیاست‌ها در کلیت نظام که در راس آن رهبری حضور دارند و همه از ایشان پیروی می کنند مشخص است. آن ها سعی می کنند وجود تفرقه را در کشور القا کنند اما این موضوع کارساز نخواهد بود چون دولت همانند مجلس از سیاست گذاری ها و مشی کلی نظام پیروی می کنند که یکی از آن ها ضدیت با آمریکایی‌هاست.

فلسطین آرمان اساسی برای جمهوری اسلامی ایران است

وی ادامه داد: فلسطین یک آرمان اساسی برای جمهوری اسلامی است اما سیاست آمریکایی‌ها در این مورد در نقطه مقابل ماست و غیر قابل تغییر هم هست، خوشبختانه با تمام هم پیمانانی که دارند اما در تحولات منطقه‌ای از جمهوری اسلامی ایران شکست خورده اند. زمانی که به عراق آمدند تصور می کردند این کشور تبدیل به یکی از ایالت های آمریکا می شود اما این اتفاق نیفتاد چون نه دولت، نه مجلس و نه احزاب مجلس زیر بار این قرار داد نرفتند.

بروجردی تصریح‌کرد: در سوریه هم به همین صورت است. آمریکا ابتدا گفت بشار باید برود و در این مسیر بیش از صد هزار تروریست شاخص از گروه های مختلف تسلیح و به سوریه فرستاده شد اما در نهایت به نتیجه دلخواه خود نرسیدند. در مجموع چالش هایی که وجود دارد جمهوری اسلامی ایران موفق بوده و در نهایت فکر می کنم همه ارکان نظام به راهبردهای مقام معظم رهبری متعهد هستند.

نوبخت نیز در بخش دیگری از «دیروز،امروز، فردا» گفت: اگر مردم در صحنه نباشد، خواست بدخواهان انقلاب اتفاق می افتد. بودن مردم در صحنه و حضور همراه با زیرکی، فهم شرایط، یکپارچگی و... بسیار مهم است. مردم خوب می دانند چطور باید گزینش و انتخاب کنند و باید در مسیری که مردم در سی و پنج سال گذشته خواهان آن بودند، حرکت کنیم.

وی ادامه داد: اگر مردم در صحنه حضور نداشته باشند ما انگیزه، اطمینان و اعتمادی که به راهمان داریم را از دست خواهیم داد. کسی نمی‌تواند اسلام خواهی، تعالی خواهی فرهنگی، مطالبات و انتظارات سیاسی، بهبود معیشت اقتصادی و زندگی مردم و... را نفی کند و آن را نادیده بگیرد و باید به همه این موارد در کنار هم توجه داشت.

نوبخت با اشاره به مذاکره دولت با طرف مقابل گفت: باید قبول کنیم امروز یکی از اهداف ما مساله توسعه است که ما از آن به عنوان پیشرفت اسلامی- ایرانی یاد می کنیم که در سند چشم انداز پیش بینی شده است. توسعه نیازمند منابع است. یکی از منابعی که در ایران وجود دارد، نفت است. امروز ما از چهار میلیون بشکه نفتی که می توانیم تولید و صادر کنیم، فقط می توانیم یک میلیون بشکه نفت خام صادر کنیم.

وی ادامه داد:‌ اگر دولتی در این شرایط بیاید و در چهارچوب منافع ملی و با توجه به سیاست های کلی که همه ما آن را می شناسیم و نظام آن را تعیین و تفسیر می کند، برای استفاده از منابع و امکاناتی که به ناحق پشت مرزها متوقف شده، به گونه ای تحریم ها را کند نماید، اتفاق خوبی خواهد افتاد.

ما در مذاکرات ژنو برنده بودیم

سخنگوی دولت گفت: بهبود وضعیت معیشت یکی از خواست های مردم است. ما در مذاکرات ژنو برنده بودیم و چیزی را از دست ندادیم. همین که توانستیم دیوار تحریم را کوتاه تر کنیم، تحریم پتروشیمی را بشکنیم و معیشت مردم را بهبود بخشیم و... کاری ارزشمند است. دوستان باید بدانند که برای همه این ها باید مذاکرات سختی را پشت سر گذاشت. تمام تلاش دشمن این است که چهره ای غیر منطقی و خشن از اسلام و ایران نشان داد. باید با منطق از حقوق ایران در مذاکرات دفاع شود. موفقیتی که در مذاکرات ژنو به دست آمد یک موفقیت ملی است و درک درست و حمایت مردم از خادمان خود باعث می شود انگیزه ما بیشتر شود و با قاطعیت بیشتری مذاکرات هسته ای را پیش ببریم و از حقوق ملت ایران دفاع کنیم.

مردم برای بحث هسته‌ای هزینه داده‌اند و حق دارند از همه چیز باخبر باشند

بروجردی نیز در ادامه این برنامه تلویزیونی اظهار داشت: بنده معتقدم با توجه به ملی بودن موضوع هسته‌ای و عزم ملی که برای آن وجود دارد، هم مجلسی ها، هم دانشگاهیان و نخبگان و هم مردم عادی حق دارند بسیاری از مسائل را بدانند. ممکن است برخی از ظرایف در مقطعی قابل گفتن نباشد اما کلیت موضوع باید برای مجلس و افکار عمومی باز شود. فکر می کنم در مقاطع قبلی این بحث بیشتر در جامعه وجود داشت. وقتی بحث و تبادل نظر در این مورد کمرنگ شود، گاهی قضاوت هایی می شود که شاید بر واقعیت هم مبتنی نباشد. مردم به دلیل بحث هسته‌ای هزینه داده اند و تحریم را تحمیل کرده اند و شهدای زیادی تقدیم کرده اند، به همین دلیل حق دارند که از همه چیز باخبر باشند.

آمریکا چندین هزار بمب هسته‌ای دارد

وی همچنین گفت: ما پیروز مصاف ده ساله با طرف مقابل هستیم. اگر نرمشی هم در این مسیر انجام می دهیم، این کار توسط یک قهرمان انجام می شود. باید مراقب باشیم که طرف مقابل ما را محدود نکند. ما با همت دانشمندان و اراده ملی غنی سازی 20 درصد را محقق کردیم. هیچ کشور دیگری مثل ایران مخالف بمب هسته ای نیست و آمریکایی ها در این مورد واقعاً دروغ می گویند. آن ها چند روز پیش آزمایشات جدیدی برای نسل جدید جنگ افزارهای هسته ای خود انجام داد. آمریکا چندین هزار بمب هسته ای دارد اما بازهم ما را متهم می کند. ما باید با رعایت خط قرمزها، در جهت تکمیل دستاوردهای خود قدم برداریم.

سخنگوی دولت تدبیر و امید در بخش دیگری از «دیروز، امروز، فردا» گفت: رابطه وسیعی بین حماسه سیاسی و اقتصادی وجود دارد. حماسه سیاسی بستر ساز حماسه اقتصادی است. با عنایت بر اینکه نوعی از دموکراسی در کشورهای بزرگ صنعتی وجود دارد،  دولت ها منویات مردم خودشان را پیگیری می کنند و به این فکر می کنند که چه کاری انجام دهند تا در بین مردم خود محبوب شوند. در این شرایط ما باید مواضع مردم این کشورها را تغییر دهیم تا مواضع دولت ها نیز تغییر پیدا کند.

وی افزود: وزیر امور خارجه ما به درستی توانست از فرصت هایی که در عرصه های جهانی به دست آورد استفاده کند. بعد از مذاکرات و حضور رئیس جمهور در سازمان ملل بود که بسیاری از نظر سنجی‌ها نشان داد مردم خواستار گزینه نظامی علیه ایران نیستند. ما هرچقدر بتوانیم مواضع خود را از مواضع تکفیری های منطقه جدا کنیم و دیدگاه خود را در مورد استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای تبیین کنیم، موفق تر خواهیم بود.

وی افزود:بعد از اجلاس داووس سرمایه گذاران جهانی به سمت ایران سرازیر شدند و این نشان دهنده موفقیت های ماست.

نباید به غرب دلخوش باشیم

نوبخت همچنین گفت: ما نباید دلخوش به غرب باشیم. همه برنامه های ما در قالب بودجه 93 روی میز مجلس گذاشته شده، میزان وابستگی ما در این بودجه به نفت و منابع خارجی نسبت به گذشته 3 درصد کاهش پیدا کرده است. ما یک میلیون بشکه نفت بیشتر در اقتصاد سال آینده پیش بینی نکرده ایم. خدمتگزاران مردم در دولت تدبیر و امید برنامه ای را در اختیار دارند که اگر حتی نتوانیم یک قطره نفت صادر کنیم، کشور روی پای خود مستحکم بایستد. ضمن اینکه به بهترین شرایط امیدواریم، خودمان را برای بدترین شرایط نیز آماده کرده ایم.

سعی می‌کنیم در «سبد کالا» بهبود روش داشته باشیم

وی اظهار داشت: ضمن اینکه فکر می کنیم باید در عرصه های جهانی منافع ملی را تامین کنیم اما نگاه دولت از سفره مردم و محرومین نیز دور نیست و همانطور که به مسائل بلند مدت چشم داریم اما از مسائل کوتاه مدت نیز غافل نیستیم. سبد کالا تا جایی که حس کنیم مردم نیازدارند ادامه خواهیم داد و سعی می کنیم بهبود روش داشته باشیم و اگر ضعفی هم بود از مردم عذرخواهی خواهیم کرد.

بروجردی نیز در ادامه برنامه گفت: در ادوار سابق مذاکرات هم قبل از عزیمت تیم هسته‌ای، همکاران ما در مجلس برای دفاع از حق ملی، بیانیه ای تهیه می شد و تیم مذاکره کننده از این بیانیه و حمایت نمایندگان استفاده می کرد. حمایت مردم از مذاکره کنندگان سرمایه ای است که تیم مذاکره کننده باید به بهترین شکل از آن استفاده کند. نباید نگران طولانی شدن مذاکرات باشیم، نکته مهم حفاظت از حقوق ملی ایران است. آمریکا در 5+1 نقش کدخدایی دارد و در واقع این کشور طرف حساب ماست. اصل باید بر این باشد که بتوانیم به بهترین شکل از سیاست های تعیین شده از سوی شورای امنیت ملی به خوبی و با دقت دفاع شود.

نوبخت هم در پایان برنامه گفت: ما منتظر نظر شورای نگهبان در مورد تبصره هدفمندی یارانه ها هستیم و همچنین منتظر هستیم ببینیم مجلس  چه سیاست گذاری را برای اجرای فاز دوم این قانون در نظر دارد. در نهایت ما مصمم هستیم بهتر از روش جاری مرحله دوم را اجرا کنیم.


نظرات بینندگان