تفاوت بازار وکیل و بازار قيصريهي لار در چیست؟
علویه ادامه داد: اين بازار از سه قسمت تشكيل شده، بخش اول شامل يك فضاي مركزي هشت ضلعي گنبدي شكل بوده و ارتفاعش به 18 متر ميرسد و بهوسيله چهار ستون قوي حمل ميشود و دراطراف فضاي مركزي، چهار راهرو خارجي وجود دارد كه به طرف چهار بازار فرعي رفته و آنها را صليب وار به هم وصل ميكند، مابين ديوارهاي اطراف مغازهها و در هر دو طرف راهروها، قوسهايي است كه ما بين گنبدهاي كوچك قرار گرفته كه در نوك آنها روزنهاي جهت تابش نور تعبيه شده است.
رئیس ادارهي میراث فرهنگی لارستان اضافه كرد: ساختمان بازار لار بايد قاعدتاٌ بعد از فتح لار بهوسيله شاه عباس صفوي تعمير شده باشد و بر اساس كتيبه نوشته روي گنبد مركزي، ساختمان آن در سال 1014 هجري قمري به اتمام رسيده است.
علویه با بیان این که اين بناي عظيم با توجه به قدمت و استقامت زياد قابليت ثبت در آثار جهاني را دارد، افزود: در دوران زنديه، كريم خان در سفرش به اين منطقه به حدي تحت تاثير اين معماري قرار گرفته بود كه بازار وكيل در شيراز را بر اساس الگوي بازار قيصريه ساخت.
اين مقام مسئول گفت: تفاوت بازار قيصريه با بازار وكيل در اين است كه در ساختمان بازار وكيل آجر بكار رفته اما بازار قيصريه به طور كامل از سنگ ساخته شده است.
علويه گفت: دربهاي اين بازار كه قدمت آن بيش از 800 سال برآورد ميشود، از چوب درخت سدر (كنار) ساخته شده و عرض آنها 215سانتي متر و ارتفاع هر درب 260 سانتي متر است.
وي خاطرنشان كرد: چهارچوب اين دربها با استفاده از چوب چنار مرمت شده است.
به گزارش ايسنا، ساختمان اين اثر سال 1310 هجري قمري به دستور ناصرالدين شاه مرمت شده و در مورخ 21/8/1317به شماره 315 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
اين بناي زيبا بعد از انقلاب اسلامی نيز تعميراتي را از سر گذرانده است.
انتهاي پیام