چای جادویی در جهرم+عکس
وی با بیان اینکه کشت این گیاه به صورت چندساله صورت میگیرد، تصریح کرد: قسمت مورد استفاده، سرشاخه و برگ این گیاه است که در همان سال اول کشت و بعد از سه تا چهار ماه از رشد این گیاه میتوان برداشت را به صورت اصولی و دقیق انجام داد.
این کارشناس گیاهان دارویی شرط این موضوع را مناسب بودن شرایط رشد آن دانست و ادامه داد: به لیمو در مناطق آب و هوایی گرم و مرطوب و در مناطقی که از بادهای گرم و سوزان تابستان در امان باشد، رشد و نمو میکند.
فرضی نژاد زمان مناسب برای کشت قلمه در خزانه را اواخر پاییز و طول ریشه دار شدن آن جهت انتقال را 2 تا 3 ماه عنوان کرد و گفت: کشت این گیاه به صورت بهاره انجام میشود.
این کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه دوره آبیاری این گیاه دارویی هر 3 تا 5 روز انجام میگیرد و برای صرفهجویی بیشتر در آبیاری بهتر است به صورت آبیاری قطرهای انجام شود، تصریح کرد: برداشت این گیاه در سال دوم معمولا 2 تا 3 بار در سال و در ماههای خرداد، مرداد و مهر انجام میشود.
وی با بیان اینکه در برداشت آخر در پاییز حتما باید گیاهان را کفبر کرد تا در زمستان در اثر سرما از بین نروند، ادامه داد: مقدار عملکرد محصول در هر چین برداشت بطور متوسط یک هزار تا یک هزار و 200 کیلوگرم است.
فرضینژاد ادامه داد: برگها و پیکر رویشی تازه این گیاه حاوی اسانسی هستند که بوی لیمو میدهد و آن چنان عطر دلنشینی دارد که همیشه به عنوان یک گیاه معطر در باغهای سلطنتی اسپانیا کشت میشده است.
کارشناس گیاهان دارویی در مورد خواص دارویی این گیاه گفت: آرامبخش بودن، درمان سرماخوردگی و سردرد و ضد نفخ و تقویت حافظه و ایجاد آرامش از خواص این گیاه است و به عنوان ادویه در مصارف خانگی نیز کاربرد دارد.
فرضینژاد ادامه داد: اسانس به لیمو دارای خواص باکتری کش و حشره کش بوده و همچنین در صنعت عطرسازی نیز از آن استفاده میشود.
وی با بیان اینکه چای به لیمو که به آن چای جادویی و چای آرامش نیز میگویند از بهترین نوشیدنیهاست.
این کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه این نوع چای با افزودن سه تا چهار برگ از گیاه به لیمو را به چای دم کرده درست میشود، تصریح کرد: طبیعت گرم، خواب آور شب، آرامبخش، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد تپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ و تقویت کنندگی معده از جمله خواص آن است.
وی ادامه داد: از به لیمو در درمان سردردهای یک طرفه، دردهای عصبی، سرگیجه و علائم سرماخوردگی استفاده میشود.
فرضی نژاد با بیان اینکه در بیماران دچار نارسایی کلیوی و همچنین در دوران آبستنی و شیردهی باید از مصرف زیاد به لیمو اجتناب کرد، گفت: استفاده موضعی به لیمو ممکن است باعث حساسیت پوستی شود.
وی تاکید کرد: برگ و اسانس به لیمو را باید دور از نور، در جای خنک و سربسته نگهداری کرد.
اما این گیاه دارویی به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی جهرم حجم قابل توجهی از تولید را به خود اختصاص داده به طوری که 2 هکتار از اراضی این شهرستان به کشت گیاه دارویی به لیمو اختصاص پیدا کرده است.
در این زمینه كارشناس مسئول باغبانی مديريت جهاد كشاورزی شهرستان جهرم گفت: برداشت گياه دارويي به ليمو در شهرستان جهرم از ارديبهشت آغاز و تا پايان آذر ادامه دارد.
محمد رضا شهابی افزود: حدود 2 هكتار از اراضي كشاورزي شهرستان جهرم به كاشت به ليمو اختصاص يافته كه برداشت آن به صورت 45 روز يكبار در حال انجام است.
وي گفت : پيش بيني مي شود امسال حدود 5 تن برگ خشک به ليمو از مزارع كشت شده اين شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.