کد خبر: ۶۴۰۵۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۶ - ۱۹ آذر ۱۳۹۳
یک مقایسه و چند سوال از استانداری؛

مناظره دانشجویی در دانشگاه شیراز به دستور چه کسی لغو شد؟

بر اساس اظهارات فرماندار، پس شورای تامین نه به این برنامه مجوز داده و نه پیشاپیش آسیب‌های آن را درک کرده و نه آن را لغو کرده! با این حساب شورای تامین دقیقا مسئول چیست؟
به گزارش شیرازه؛ دوشنبه هفدهم آذرماه، دانشجویان دانشگاه شیراز منتظر برگزاری یک مناظره دانشجویی بودند. بنا بود دو تن از دانشجویان اصولگرا به مناظره با دو دانشجوی اصلاح‌طلب بنشینند؛ برنامه‌ای کاملا دانشجویی که معمولا با استقبال گسترده دانشجویان مواجه می‌شود.

در حالی که همه چیز آماده برگزاری این مناظره بود، یک خبر، دانشجویان را متعجب کرد؛ «مناظره لغو شده است». به صورت طبیعی، پشت بند این چنین اخباری، یک سوال در ذهن دانشجویان مطرح می‌شود؛ چه کسی مناظره را لغو کرده است؟ آیا هیئت نظارت دانشگاه این تصمیم را گرفته؟ اگر چنین است، چرا این هیئت مجوز داده که حالا آن را لغو کرده؟ به نظر باید پاسخ به این سوالات را در جای دیگری جست.

علی فتوتیان، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز که دوشنبه‌شب در جمع تجمع‌کنندگان معترض به اظهارات هادی غفاری حاضر شده بود، ضمن بیان مواردی در این خصوص، به ماجرای لغو مجوز برنامه مناظره دانشجویی در دانشگاه شیراز هم اشاره‌ای کرد و گفت:

دیروز گفتند شورای تامین استان نمی‌تواند دخالتی در برگزاری برنامه در دانشگاه کند اما امروز با نامه مکتوب، متوجه شدیم شورای تامین استان قدرت این‌که یک مناظره دانشجویی را در دانشگاه شیراز تعطیل کند [دارد] اما برنامه‌ای که این شخصیت هتاک [غفاری] در ان به خود اجازه می‌دهد در حیات خلوتی که برایش مهیا کرده‌اند، انواع حرف‌ها را بزند [لغو مجوز نمی‌شود].

اما این دانشجوی اصولگرا مقطع دکتری جامعه‌شناسی تنها کسی نبود که به نقش مراجع خارج از دانشگاه در لغو مجوز برنامه مناظره دانشجویی اشاره کرد. یک پایگاه خبری تحلیلی اصلاح‌طلب نیز در خبری نوشته است:

دوشنبه هفدهم آذرماه، قرار بود مناظره ای دانشجویی با موضوع "دیروز، امروز و فردای جنبش دانشجویی" در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شود که از سوی استانداری فارس و فشار نیروهای حراستی دقایقی پیش از شروع برنامه لغو شد.

با وجود مواردی که در فوق آمد، روابط عمومی استانداری فارس در بیانیه‌ای درباره حضور هادی غفاری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفته است که هیچ دخالتی در دعوت، تصمیم‌گیری و صدور مجوز برنامه نداشته است. استنادات و منطق این بیانیه، نشان می‌دهد که این بیانیه قابل تعمیم به سایر برنامه‌های دانشگاه‌ها بوده و اساسا این رویه استانداری است. البته این بیانیه با زیرکی تنها از «استانداری» سخن گفته نه «شورای تامین» که اصلی‌ترین مخاطب دانشجویان معترض است. به نظر با واژه‌ها بازی زیرکانه‌ای صورت گرفته که البته از منظر حقوقی دقیق است اما نمی‌توان توجیه‌کننده توصیه‌ها و اظهارات شفاهی غیررسمی که علی الظاهر لازمه مدیریت یکپارچه است، باشد.

فرماندار شیراز قبل از صدور این بیانیه، در اولین تجمع دانشجویان معترض در مقابل استانداری در یکشنبه شب حضور یافته و گفته بود که شورای تامین مجوز نداده بود و اساسا استاندار هم از این برنامه راضی نبوده است. اما حالا چند سوال جدی مطرح است که به نظر می‌رسد مسئولین استان و شورای تامین باید پاسخگوی آن باشند؛

1- فرماندار در شب تجمع دانشجویان گفته که شورای تامین برنامه سخنرانی هادی غفاری مجوز نداده است. آیا امکان برگزاری یک برنامه سیاسی در شهر بدون مجوز شورای تامین وجود دارد؟ اگر همه چیز در انحصار دانشگاه است و شورای تامین وظیفه‌ای ندارد، چرا اساسا فرماندار باید به عدم صدور مجوز از سوی شورای تامین اشاره کند؟

2- اگر همه چیز در انحصار دانشگاه است، پس چه ضرورتی وجود داشته تا جلسه‌ای در پنج‌شنبه هفته گذشته در فرمانداری برگزار شود و برنامه حضور غفاری در دانشگاه علوم پزشکی نیز در آن‌جا مطرح شود؟ این را یکی از مسئولین دانشگاه علوم پزشکی به شیرازه گفته است. میرابراهیمی دبیر هیئت نظارت این دانشگاه هم‌چنین از برگزاری جلساتی قبل از فرارسیدن روز دانشجو، در استانداری و فرمانداری برای رصد و بررسی برنامه‌های 16 آذر دانشگاه علوم پزشکی خبر داده است. چرا باید چنین جلساتی برگزار شود و باز هم فرماندار در جمع دانشجویان بگوید که استاندار راضی به این برنامه نبود؟ اگر رضایتی در کار نبوده، آیا امکان بازگو کردن آن در جلسات مذکور وجود نداشته؟! قطعا این جلسات تشریفاتی نبوده که استاندار ترجیح دهد نظر مخالفش را در دل نگه‌دارد. با همه این‌ها، میرابراهیمی گفته است که کسی از مسئولان با برنامه غفاری مخالفت هم نکرده. فتامل! حتی حجت الاسلام مقامی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی به صورت صریح در این خصوص گفته:

صبح روز شانزدهم که جلسه شورای تامین بود و فهمیدیم آن دونفر دیگر به جلسه نمیایند و مخالفت خود را با برگزاری برنامه اعلام کردیم و گفتیم ما مجوز میزگرد داده ایم اما استانداری باز مجوز را به صورت شفاهی داد. چون نزدیک برگزاری برنامه بود دوستان امنیتی می گفتند اگر الان برنامه را کنسل کنیم ممکن است تبعاتی داشته باشد؛ درگیری شود و به شهر کشیده شود لذا بهتر است برنامه برگزار شود.

3- بر اساس اظهارات دانشجویان، چگونه شورای تامین می‌تواند یک مناظره دانشجویی در دانشگاه شیراز را دقایقی قبل از آغاز لغو مجوز کند اما در مقابل اجرای یک برنامه سخنرانی در دانشگاه علوم پزشکی سکوت کند (فارغ از آن‌چه درباره نظر مثبت این نهاد گفته می‌شود) در حالی که رئیس شورای تامین یعنی فرماندار حتی می‌گوید اصلا مجوزی برای برگزاری آن نداده است؟ آیا این منطق، در محکمه انصاف، مقبولیتی دارد؟ آیا با این منطق، امنیت شهر قابل مدیریت است؟ بر اساس اظهارات فرماندار، پس شورای تامین نه به این برنامه مجوز داده و و نه پیشاپیش آسیب‌های آن را درک کرده و نه آن را لغو کرده! با این حساب شورای تامین دقیقا مسئول چیست؟ بگذریم که آقایان از یک مناظره دانشجویی واهمه تنش‌زایی دارند و آن را لغو می‌کنند اما ...

نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳
0
آقاي استاندار و فرماندار شهامت بخرج دهيد و مسئولين اين فشارها را به مردم معرفي کنيد تا اگر شما نمي توانيد مردم به حساب آنها رسيدگي کنند.