کشور دچار رکود عمیق است/ قاچاق و سفته بازی زمین و مسکن پدر اقتصاد مملکت را درآورده است
جمال رازقی در گفتگو با خبرنگار ما با تأکید بر اینکه در گام اول باید زمینه و زیرساختها را طوری فراهم کنیم که سرمایهگذار داخلی فرار نکند، اظهار کرد: بنابر آمارهای رسمی که وزرات صنعت و معدن در سطح کشور میدهد بیش از 50 درصد واحدهای صنعتی تعطیل شده و یا کمتر از 30 درصد ظرفیت خود کار میکنند که البته آمارهای واقعی بیش از این است.
وی تعطیلی واحدهای صنعتی را نتیجه موانعی که بر سر راه سرمایهگذاری وجود دارد دانست و افزود: اکنون همه هم و غم دولت به سمت کنترل تورم رفته و اقتصاد کشور دچار رکود عمیق و شدیدی شده است و متأسفانه در بخش صنعت و تولید دچار مشکلات فراوانی هستیم.
این فعال اقتصادی به بدهیهای سنگین دولت در بخش عمرانی اشاره و تصریح کرد: تقریبا همه پروژههای عمرانی تعطیل و کارگران بیکار شدهاند و دولت نتوانسته طلب کارفرمایان پروژههای عمرانی را پرداخت کند که اینها نتایج و عاقبت خوبی برای کشور در پی نخواهد داشت.
رازقی تأکید کرد: با توجه به سطح وسیع رکود، بیکاری و تعطیلی واحدهای صنعتی باید به فکر عواقب اجتماعی و فرهنگی آن باشیم و در این رابطه هرچه سریعتر اقدامات عاجلی انجام شود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی شیراز در پاسخ به سوالی درخصوص نرخ بیکاری با بیان اینکه با توجه به تعریف کار و بیکاری آمارهای متفاوتی ارائه میشود، گفت: طبق آمارهای رسمی نرخ بیکاری در استان فارس 12 درصد است اما آمارهای واقعی بیش از این میباشد.
رازقی تصریح کرد: تا زمانی که مسئولین بخواهند چشمشان را با اعداد و ارقام به روی واقعیات ببندند، مشکلات کلان اقتصادی حل نخواهد شد.
عضو هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایان ایران مشکل عمده بخش تولید و خدمات را بحران قیمت تمام شده دانست و اظهار تأسف کرد که بیش از 45 درصد اقتصاد کشور را اقتصاد سیاه و قاچاق تشکیل داده و این بخش مالیات و بیمه نمیپردازد و تحت هیچ قانون و مقرارتی هم نیست.
رازقی با بیان اینکه حدود 25 درصد اقتصاد کشور مانند بخش کشاورزی معاف از مالیات است، گفت: 30 درصد مابقی اقتصاد کشور که بخشی از آن کسبه هستند به دلیل نفوذ سیاسی که دارند تاکنون دولت موفق نشده که یک نظام مالیاتی درست را برای این بخش تعریف کند بنابراین فشارهای مالیاتی روی قشر مولد سنگینی میکند.
وی با اشاره به کاهش جهانی قیمت نفت و تحریمها اظهار کرد: دولت برای تأمین بودجه، هم و غم خود را به سمت مالیات برده و فشار مالیاتی بر قشر مولد مضاعف شده است یعنی همان قشری که باید انگیزههای سودآوری مثل معافیت از مالیات به او داده شود تا بتواند زمینه را برای جذب سرمایه گذاری فراهم کند.
عضو هیئت مدیره کانون عالی کارفرمایان ایران گفت: بیش از هشت هزار بانک و موسسه مالی و اعتباری در کشور ایجاد شده است که این موسسات زیرساختهای تأمین مالی قاچاق و سفتهبازی زمین و مسکن را فراهم میکنند زیرا با توجه به نرخ سودهایی که این بانکها و موسسات اعتباری دارند یقیناً نمیتوانند به تولید کننده وام دهند چراکه تولید کننده اصلا قادر نیست با نرخ بهره بالا، تولیدی انجام دهد که سودآور باشد بنابراین پول موسسات در زمینه تأمین زیرساخت قاچاق و سفته بازی زمین و مسکن سرمایهگذاری میشود که این دو مقوله پدر اقتصاد مملکت را درآورده است.
رازقی با بیان اینکه شبکهای متشکل از بانکها و موسسات مالی و شبکه قاچاق در کشور درست شده که به نابودی تولید همت کرده است، اظهار تأسف کرد که این شبکه عملا دارد اقتصاد کشور را فلج و تولید را فدای خود کرده و زیر پای خود له میکند اما با کمال تأسف برخی نهادها از این موسسات مالی حمایت میکنند.
وی با بیان اینکه تمام نهادهای حکومتی و هر سه قوه باید عزم خود را برای رونق تولید جزم کنند، گفت: منظورم از تولید، تولید کالا و خدمات نیست بلکه همان تولیدی است که در راستای اقتصاد مقاومتی میباشد و اقتصاد مقاومتی در تولید و صادرات خلاصه میشود.
این فعال اقتصادی با اذعان به اینکه تاکنون برای تولید و صادرات در کشور اقدام موثری انجام نشده است، تصریح کرد: اولین گام برای کمک به تولید داخلی این است که بحران قیمت تمام شده واحدهای تولیدی را خط قرمز بدانیم و کمک کنیم این بحران حل شود که بخش مهمی از آن به عملکرد بانکها و موسسات مالی برمیگردد.