امام صادق علیهالسلام؛ مروج معارف اهلبیت
حجتالاسلاموالمسلمین جلال زحمتکشان در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»؛ بیان کرد: امام جعفر ابن محمد علیهالسلام، صادق آل محمد و ششمین امام شیعیان است.
وی افزود: ایشان در ۱۷ ربیعالاول سال ۸۳ قمری به دنیا آمدند و در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ در ۶۵ سالگی به شهادت رسیدند. مدت امامت امام صادق علیهالسلام ۳۴ سال است که با تغییر خلافت از بنیامیه به بنیعباس هم عصر است.
مسئول نمایندگی ولیفقیه در سپاه زریندشت در ادامه به بررسی مبارزات سیاسی امام صادق علیهالسلام پرداخت و گفت: باتوجهبه اینکه امامت ایشان مصادف شد با ضعیفشدن خلافت بنیامیه، از شدت اختناق موجود در جامعه کاسته شده بود و همین امر فضا را برای ترویج معارف ناب اهلبیت علیهمالسلام برای امام صادق علیهالسلام فراهم نموده بود.
زحمتکشان افزود: ازاینرو ایشان به تربیت شاگردان بسیار در علوم و فنون مختلف همت گماشتند، تا جایی که شمار شاگردان و راویان آن حضرت به ۴ هزار نفر میرسد.
وی در ادامه توضیح داد: علیرغم عدم همراهی علنی امام با شورشهای آن دوران و رد درخواست برخی افراد برای قیام علیه خلافت، ایشان علاوه بر نشر معارف حَقه، به تشکیل و سازماندهی شبکه وکلا پرداخت که بعد از ایشان و در دوران ائمه بعدی گسترشیافته و تقویت شد و از عوامل مهم ماندگاری جریان تشیع در جهان اسلام گشت.
مسئول نمایندگی ولیفقیه در سپاه زریندشت در توضیح چرایی عدم قیام امام صادق علیهالسلام گفت: بدنه اجتماعی جریان تشیع تحتفشار و اِختناق شدید در طی سالیان متوالی در دوران بنیامیه، خصوصاً پس از قیام سیدالشهداء علیهالسلام بسیار نحیف شده بود و امکان سازماندهی یک قیام برای تشکیل حکومت وجود نداشت.
زحمتکشان شدت نارضایتی عمومی از تبعیض و ظلم شدید بنیامیه نیز گروههای مختلف را به شورش و قیام وادار کرده بود. برایناساس، امام علیهالسلام باتدبیر الهی جریان تشیع را در این موقع حساس و پیچیده حفظ و گسترش داد.
وی در مورد شهادت امام صادق علیهالسلام نیز بیان کرد: گرچه حکومت بنیعباس با شعار «الرضا من آل محمد» و طرفداری از اهلبیت پیامبر صلیالله علیه و آله حرکت خود را آغاز کرد، اما بهزودی پرده تزویر را کنار زد و خوی قدرتطلب و بیرحم خود را عیان کرد.
عباسیان که نتوانستند امام صادق علیهالسلام را با نیرنگ و تطمیع و تهدید با خود همراه سازند، سرانجام خانه ایشان را با آتش سوزاندند و ایشان را دستبسته برده و با انگور زهرآلود مسموم و به شهادت رساندند.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴