ساماندهی وانت بارها بحث داغ شورای شهر شیراز/ کمک 10 میلیون تومانی به شورای سیاست گذاری ائمه جمعه فارس
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی شیرازه، استفاده از انرژی خورشیدی در پروژههای عمرانی شهرداری، تهیه آییننامه استفاده از آب باران و فاضلاب در مجتمعهای مسکونی، کمک صد میلیون ریالی شورا به نمایندگی سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس و ساماندهی وانتبارهای میوه فروش از جمله مصوبات صدو چهلمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز بود.
بررسی نحوه برخورد شهرداری با فعالیت غیرقانونی وانتبارهای میوه فروشی در سطح شهر که به درخواست جمعی از اعضای شورای شهر شیراز در کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و بهداشت شورا مطرح شده و به صحن علنی آمده بود بحثبرانگیز شد و زمان زیادی از جلسه شورا را به خود اختصاص داد.
معاون اجرایی و خدمات شهری شهردار شیراز در این خصوص گفت: در سه سال گذشته هزار و 921 دستگاه خودرو وانت که بهصورت غیرقانونی اقدام به عرضه میوه و ترهبار میکردند با همکاری مراجع قضایی و انتظامی به پارکینگ منتقل و پرونده تشکیل شد.
رمضان امینی ادامه داد: برای هزار خودرو پرونده تشکیل و شماره آنها در سیستم راهبری مضبوط شده که مالکان مکلف به رعایت قوانین و مقررات شوند و علاوه بر این تاکنون در چندین نقطه شهر 450 دستگاه خودرو وانت ساماندهی شدند اما همچنان شاهد سد معبر توسط وانتبارها در سطح شهر هستیم که از نظر قانونی مشمول جریمه راهنمایی و رانندگی میشوند و با توجه به راهبندانی که ایجاد میکنند پلیس نیز باید اقدام قاطع در مورد آنها انجام دهد.
وی با بیان اینکه اصناف نسبت به اقدام وانتبارها معترض هستند، تصریح کرد: اصناف عوارض کسب، پروانه ساخت، آب و برق و بسیاری وجوه دیگر را میپردازند اما وانتبارها بدون هیچ هزینهای اقدام به ربودن مشتری مغازهها کرده و سببساز ورشکستگی بهنوبت آنها خواهند شد.
امینی اضافه کرد: در موارد متعدد از سوی برخی مالکان این وانتبارها شاهد چاقوکشی و قمهکشی بودهایم و مراکز پرتردد شهر را دچار مشکل کرده و چهره شهر را درهمریختهاند که دلیل آن این است که آب، برق، گاز، تلفن و اینترنت به روستاها بردیم اما شغل نبردیم و از اینرو اینها بهصورت گروهی میآیند و مأموران شهرداری را بارها کتک زده و دچار نقص عضو کرده و حتی شیشه خودروی نیروی انتظامی را خرد کردهاند.
سید محسن معین عضو شورای شهر نیز در این زمینه گفت: شهرداریها در این بحث مظلوم واقع شدهاند چون مسئولیت اصلی بر عهده آن گذاشته شده و امکانات لازم به شهرداری داده نشده و از سویی اگر شهرداری اقدام کند احتمال محکومیت از سوی مراجع قضایی وجود دارد اما اگر نیروی انتظامی به وظیفه خود عمل کند چون ضابط نیروی انتظامی است مشکلی نخواهد داشت.
زینالعابدین عرب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا هم بیان کرد: چندی قبل در خیابان زرهی پلیس را دیدم که حوالی درمانگاه محمد رسولالله(ص) خودروهای شخصی عامل ترافیک را جریمه میکرد اما وقتی به وی گفتم چرا با وانتبارها که خیابان را مسدود کرده و نیمی از آن را گرفتهاند برخورد نمیکنید، مأمور پلیس پاسخ داد از جان خود سیر نشدهام که چنین کاری کنم.
وی افزود: در این زمینه باید تمام مراجع به میدان بیایند و فرمانداری هم وارد میدان شود و مراجع قضایی برخی از این افراد را که اراذلواوباش بوده و اقدام به ضربوجرح میکنند پس از چند روز آزاد نکنند تا جسورتر شوند.
محمدرضا هاجری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورا هم گفت: در این زمینه باید توجه کنیم که بیکاری در استان بیداد میکند و کارخانهها در حال تعطیل شدن هستند و در این شرایط رکود شاید برخورد قهری جواب ندهد و از این رو باید به نحوی با ساماندهی این افراد را در مراکز کنترلشده و نظارتشده چیزی به آنها بدهیم که بتوانیم چیزی از آنان بگیریم.
سید کمال پاکفطرت اما با بیان این که بسیاری از این وانتها افراد نیازمندی نیستند، گفت: بسیاری از اینها نیازمند نیستند و بهمحض توقیف خودرو، خودروی جدید خریده و جایگزین میکنند و برخی نیز در پوشش میوهفروشی خلاف میکنند و ازاینرو با توجه به عدم ورود نیروی انتظامی و این که برخی مقامات قضایی نیز در شورا حاضر شدند و پاسخ قاطعی در این زمینه ارائه نکردند، به نظر میرسد این مسئله باید به شورای تأمین ارائه شود تا افرادی که اقدام به ترور معاون اجرایی شهرداری کرده یا از روی پل مواد خطرناک بهسوی خودرو پرتاب میکنند از افراد محتاج و نیازمند این قشر تفکیک شوند.
علیرضا پاکفطرت، شهردار شیراز هم در این خصوص اظهار کرد: بحث وانتبارهای میوهفروش و متخلف برای شهر شیراز معضلی شده که در کمتر کلانشهری شاهد آن هستیم و این که چرا این اتفاق میافتد و دلیل آن چیست و چه مقدار با بیکاری و کشاورزی بودن فارس و سایر مسائل اجتماعی ارتباط دارد بحث دیگری است.
وی با بیان اینکه وانتباری در تقاطع دینکان هست که هر روز پلیس 100 هزار تومان جریمه میکند اما باز لب کمربندی میایستد چون این جریمه را میپردازد و برای وی همچنان صرفه دارد، ادامه داد: بحث تصادفات و فوت 102 نفر در ششماهه سال جاری و نازیبا کردن منظر شهر، پسماندهایی که به جا میگذارند و زحمت مضاعفی که ایجاد میکنند و راه پیادهرو و معابر را بسته و عابران پیاده را مجبور به عبور از کنار خودروهای عبوری میسازند چند مورد از مشکلات این وانتبارها است.
پاکفطرت خاطرنشان کرد: ما چند جا برای این وانتبارها مشخص کردیم اما اینها به خارج شهر یا حریم نمیروند و به دنبال آن هستند که طوری توقف کنند که خودروهای عبوری نتوانند عبور کنند یا حرکت خودروهای عبوری کند شود و افراد به خرید از آنها ترغیب شوند.
شهردار شیراز بیان کرد: بر طبق قانون اگر وانتبار توقف کرده بار خود را روی زمین بگذارد مشمول قانون سد معبر است اما وقتی بار و ترازو داخل ماشین است سد معبر محسوب نمیشود و مانند خودرویی است که دوبله و سوبله در ترافیک اختلال ایجاد میکند.
وی متذکر شد: نیروی انتظامی و فرمانداری موظف هستند به آنچه شورای شهر بهعنوان نماینده مردم میگوید توجه کنند و شهرداری در این زمینه برای هر نوع کمک آماده است.
شهردار شیراز افزود: ما با این مشکلات به دنبال راهاندازی یگان حفاظت رفتیم چون گاهی حرکاتی میکنند که بسیار عجب است چنانکه یک هفته پیش چوب نیمکت داخل خیابان را آتش زده بودند و شهردار منطقه وقتی به این موضوع اعتراض کرده بود وی را مورد تهاجم قرار داده بودند.
وی ابراز کرد: ما میتوانیم در حریم شهر فضاهایی با ظرفیت 100 وانتبار ایجاد کنیم اما اینها نمیروند، سازمان میادین در حال حاضر 30 فضا بهعنوان میدان ترهبار ایجاد کرده که چندان مورد اقبال نیستند و با این اوصاف نیاز است شهرداری، فرمانداری، اصناف و سایر متولیان جلسات مشترک بگذارند تا به راهکاری قطعی برسند و این موضوع جمع شود.
اما علی راستگو، رئیس کمیسیون گردشگری شورا با تأکید بر اینکه برخی از این وانتبارها محتاج نان شب هستند خواستار تفکیک افراد شرور و نیازمند آنها شد و تصریح کرد: برخی از این افراد زن و فرزند دارند و با اقدامات فرهنگی همراهی میکنند و در مورد این افراد نیازی به برخورد قهری وجود ندارد.
زینالعابدین عرب، دیگر عضو شورا در پاسخ به راستگو با بیان اینکه ما مسئول بیکاری نیستم اما مسئول حفظ نظم شهر و جان مردم هستیم، گفت: چطور میتوانیم با افرادی که مانع عبور آمبولانس و آتشنشانی شده و با سد کردن خیابان و پیادهرو عابران پیاده را در معرض تصادف قرار دادهاند تا طالبی و هندوانه بفروشند بگوییم دوست بزرگوار شما باعث آزار و حتی مرگ همشهریان شدهای بلکه در این موارد باید با اقدام قاطع قانون را اجرا کرد.
ابراهیم شعرا هم در این مورد بیان کرد: شهرداری سازوکاری برای برخورد با این معضل ندارد و لازم است فرمانداری، پلیس راهور و دستگاه قضایی در بحث ساماندهی این معضل بهطور جدی وارد میدان شوند.
نایبرئیس شورای شهر شیراز نیز در این مورد گفت: به یاد داشته باشیم که ما در مورد یک کلانشهر فرهنگی صحبت میکنیم و حتی اگر شیراز را با کلانشهرهای فرهنگی دنیا مقایسه نکنیم حتی اگر با کلانشهرهای داخل کشور مقایسه کنیم هیچ کجا این میزان تخلف وانتبار نمیبینیم.
محمودرضا طالبان افزود: مشکل بیکاری با کار سیاه حل نمیشود و قرار نیست با زشت کردن شهر و رواج دادن بینظمی مشکل بیکاری را حل کنیم چنانکه در شریفآباد فرد مالک وانتبار آمده طناب را بین دو درخت بسته و وانتبار را مستقر کرده و با برق دزدی و اشغال فضای شهر و تخریب فضای سبز، پسماند بسیاری بر جا میگذارد و عبور و مرور مردم را دچار اختلال میکند و باعث ورشکستگی مغازهداران و میوهفروشان قانونی میشود.
در نهایت با رای اعضای شورای اسلامی شهر شیراز شهرداری شیراز مکلف شد که وانتبارها را ساماندهی کند با این تبصره که تمام سازمانهای ذیربط از جمله نیروی انتظامی، صدا و سیما نیز همکاری کنند.
در ادامه جلسه اعضای شورای شهر شیراز تصویب کردند که انرژی خورشیدی در پروژههای عمرانی شهرداری از جمله در ساختمان اداری جدید شهرداری، پارک 280 هکتاری برف فروشان، فازهای بعدی پارک احمدبن موسی(ع) و پروژه کوهسار مهدی استفاده شود.
تهیه آییننامه استفاده از آب باران و فاضلاب در مجتمعهای مسکونی و کمک صد میلیون ریالی شورا به نمایندگی سیاستگذاری ائمه جمعه استان فارس از دیگر مصوبات صدو چهلمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز بود.
بنابراین گزارش نمایشگاه صنایع دستی هنرمندان شیرازی با حضور اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در محل شورای اسلامی شهر شیراز افتتاح شد. این نمایشگاه با همکاری شهرداری و شورای شهر شیراز با تعاونی اتحادیه صنایع دستی استان و با حضور بیش از 20 هنرمند بومی در راستای معرفی و ارائه هنر و صنایع دستی اصیل شهر شیراز و استان فارس در قالب غرفههای نمایش و فروش و همچنین کارگاه ساخت برپا شده است. در این نمایشگاه که تا دوشنبه 19 بهمن ماه در محل شورای اسلامی شهر شیراز دایر است، انواع صنایع دستی شیراز از جمله صنایع دستی خاتم به نمایش گذاشته شده و عموم مردم میتوانند هر روز از ساعت 9 تا 13 از این نمایشگاه بازدید کنند.
در حاشیه این نمایشگاه اورنگی، رئیس اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی استان فارس با قدردانی از حمایتهای شورای اسلامی شهر شیراز از صنایع دستی اظهار کرد: اتحادیه تعاونی صنایع دستی استان فارس از سال 83 فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر نیز دارای 70 تعاونی فعال با 1200 صنعتگر رسیده است.
وی افزود: با همراهی و هدایتهای صورت گرفته امروز این اتحادیه برای پنجمین سال برتری خود در کشور را جشن گرفته است.