زنان قرصهای ضدبارداری نخورند !
محققان گفتهاند تحقیقات نشان میدهد زنانی که به طور مداوم از قرصهای ضدبارداری استفاده میکنند، بیشتر به عوارض روانی همچون افسردگی دچار میشوند.
به گزارش شیرازه، پژوهشگران توصیه میکنند برای پیشگیری از بارداری از روشهای مختلف به صورت دورهای استفاده شود.
به تازگی تیمی از پژوهشگران در دانمارک به طور دقیق و علمی به بررسی میزان تاثیرات فوقالذکر روی زنان پرداختهاند که این مطالعات شامل ثبت اطلاعات پزشکی و شرایط روحی یک میلیون زن مشارکت کننده در این پروژه بود.
این اطلاعات از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ جمعآوری شده و پس از آن مطالعات مرتبط با یافتههای مورد نظر آغاز شد.
در این مطالعات مشخص شد زنانی که از قرصهای ضدبارداری ترکیبی به طور دائم استفاده میکنند به میزان ۲۳ درصد بیشتر از سایر زنان در خطر بروز افسردگی بوده و این موضوع به ویژه در شش ماه نخست مصرف این قرصها مشاهده میشود.
از سوی دیگر، پژوهشگران براساس یافتههای فوق دریافتند میزان افسردگی در زنانی که برای پیشگیری از بارداری از قرصهای ترکیبی پروژسترون استفاده کرده بودند به مراتب بیشتر بوده و به ۳۴ درصد افزایش پیدا میکند و این زنان عموما در هنگام مراجعه به پزشکان اعصاب، داروهای ضدافسردگی دریافت کردهاند.
در بخش دیگری از این مطالعات، پژوهشگران به بررسی تاثیرات روحی انواع دیگر پیشگیری پرداخته و دریافتند که بروز علائم افسردگی در بین زنانی که از روشهای ایمپلنت ضدبارداری استفاده میکنند نیز به طرز معناداری افزایش پیدا میکند. کارشناسان به منظور کاهش تاثیرات نامطلوب فوقالذکر، توصیه میکنند که از روشهای پیشگیری از بارداری مختلف به صورت دورهای استفاده شود.
از دیگر یافتههای این تیم پژوهشی، کشف وجود ارتباط بین سن مصرف این قرصها و افزایش احتمال افسردگی بود که بر این اساس هرچه سن زنان در هنگام استفاده از این قرصها کمتر باشد، احتمال بروز افسردگی در آنها بیشتر خواهد بود.
محقق ارشد این مطالعه میگوید: به طور کلی زنان در برابر افسردگی بسیار آسیبپذیرتر از مردان بوده و احتمال بروز افسردگی در زنان به میزان دو برابر بیش از مردان است. در این میان برخی عوامل مانند مصرف دائمی قرصهای ضدبارداری، میتواند این موضوع را تشدید کند.
منبع: سلامت
نظرات بینندگان